תמחור רבותי, תמחור

תמחור רבותי, תמחור

היי, המון זמן לא עבדתי אז גם לא יצא לי לבקר. אולי עכשיו המצב ישתנה. :) תזכירו לי בבקשה, מה עושים במקרה של פניה מלקוח פרטי לתרגום ספר? אני זוכרת כמה וכמה דיונים בנושא ואפילו זוכרת שהשתתפתי בהם אבל לא זוכרת מה המסקנות שהגענו אליהם.
ברור לי שאם אנקוב בתעריף פר 250 מילה הרגיל שלי לחומר עיוני, העלות תהיה אסטרונומית. מצד שני בעבודה מול לקוח קצה אני רוצה להרוויח יותר ממה שהיתה משלמת לי הוצאת ספרים. איך לתמחר? עד כמה להתפשר? אשמח לתובנות ורעיונות.
תודה מראש!

Apella2

New member
בכל מקרה, בתרגום ספר היחידה אינה עמוד אלא ג"ד (גיליון דפוס),

שהוא 24,000 סימני דפוס בשפת היעד. האם זה כולל או לא כולל רווחים בין המילים הוא נושא פתוח למיקוח. אינני יודעת מה התעריף לג"ד מאנגלית או לאנגלית.

האמת שמנסיוני פשוט קובעים תעריף גלובלי

הרי תעריף למילה, תעריף ל-250 מילה, תעריף לג"ד... זה בסופו של דבר הכול אותו דבר, ולקוח פרטי מין הסתם לא מודע להבדלים האלה אלא רוצה הצעת מחיר גלובלית. גם הוצאות תמיד שילמו לי סכום פר ספר ולא לפי מילה/סימן.

tomerrose

Member
לא שלא הייתי צריכה לקחת יותר... אבל בכל זאת,

הצעתי היא להתפשר לפי עד כמה את רוצה/צריכה את העבודה כרגע - בלי להגזים, כמובן. ישנם כל מיני שיקולים אישיים אפשריים - לדוגמא, עדיף לי לתרגם ספר מאשר עשרות מסמכים קצרים. או - אני רוצה את האתגר שבנושא הספר, או להתאמן יותר בתרגום לכיוון ההפוך...
כמובן שאל תרדי מתחת למה שהגיוני לפי הוצאות הספרים.
וגם לא למצב שאת עובדת ממש בפחות מדי לשעה, תדאגי שהשעה שלך עדיין כדאית לך.
מנסיון, תחילת הספר הרבה יותר איטית מאמצעו וסופו, עד שנכנסים לנושא ולזרימת הטקסט ופותרים את רוב בעיות התרגום הראשוניות.

בשורה התחתונה, אני לא מעודכנת לגמרי כמה הוצאות גדולות משלמות, כי בשנים האחרונות בעיקר עבדתי לפרטיים דווקא. אם הטקסט לא מאוד קשה, אני חושבת שאם תלכי לכיוון של חישוב לפי בין 45 ל-60 ש"ח ל-250 מילה (800 - 960 לג"ד, תלוי בסוג החומר) ותורידי או תעלי קצת, זה לא יצא אסטרונומי כמו להתחיל מ-70 ואולי תצליחי להגיע עם הלקוח לעמק השווה ושזה עדיין ישתלם לך. כי זה נכון, שגם מלקוח פרטי אי אפשר להגזים במחיר, יש סיכוי שהוא ירד מזה אם זה יהיה לו ממש יותר מדי (והוא לא מיליונר...)

tomerrose

Member
נכון, את צודקת

למעלה