תמו זמני הוויכוח

ושתי

New member
מי שמך לנו שופט?

מי אתה שתחליט מתי מתחילים ומתי מפסיקים להתווכח? יומיים לא הייתי כאן ותראו איך שאתה מדבר! לא רוצה? תרד מהבמה, אני בטח לא אצטער. אתה מדבר על הרס רוחני? תראה מה שאתה עצמך גורם! וחוץ מזה אני לא "חבר´ה" שלך! את החבר´ה שלי אני בוחרת בעצמי, ולא כל אחד נמצא ראוי להיכנס. אתה בטח לא.

Faith Now

New member
ושתי יקירתי , אז אל תתערבי :)

האטימות גורמת לגזענות ולדעות קדומות. רדי מהעץ...

preacher

New member
הגדרות:

כשהצד השני לא מוכן לקבל את דעתך - אטימות. כשאתה לא מוכן לקבל את דעתו של הצד השני - עמידה על עקרונות! אל תצפה מכולם לפול לרגליך רק כי כתבת איזה הודעה באינטרנט. אנשים כאן חשבו הרבה על הגישה שלהם לחיים ועל נושא הדת והזהות שלהם ושתי מלים מאלמוני ברשת לא הולכים לשנות את זה.

ושתי

New member
אתה כנראה מדבר אל המראה

המשקפת בדיוק את פרצופך האמיתי! מי שמדבר כאן על גזענות ועל דעות קדומות! הצחקת אותי ואת כל הפורום! אני ארד מהעץ רק כאשר ריח הגזענות המצ... שלך יתנדף.

Faith Now

New member
ושתי ודעת גם להוכיח לי את דעותיה?

חוץ מלקלל ולקלקל? היכן ראית ולו פעם אחת שהתייחסתי על גזענות? רק הסתברתי לך איך מתייחסת היהדות לעניין. אבל כמובן תופעת ה"משכילים" באינטרנט מוכיחה לי ולכל אדם שבודק על מה מדובר. תשארי על העץ ושתי , בחייך , הרי את לא מועילה כאן לכלום ממילא חוץ מלהראות לכולם שאת פשוט דופקת לעצמך את הראש בקיר.

אנדרי ז

New member
מעניין כמה צדיקים יש לנו פה בשבת

אתה רוצה להגיד שבסדום לא "חיללו" שבת, יא גאון? אולי בגללכם, ה"דתיים" מחללי השבת, לא יבוא המשיח? או אולי סתם בגלל שהוא לא מוצא חמור לבן לטעמו. אוהד, לצערי התלהבנו מהר מדי. גם בשבת הם לא נותנים לנו מנוחה.

Faith Now

New member
למה אתה משווה את

האינטלקט, למערכת הלכות ואמונה? מה הקשר בין שמירת שבת לאמונה? למה ... בגלל שאחד שומר שבת אז הוא מאמין יותר גדול? צדיק הינו אדם המצדיק את פעולות הבורא בכל דבר שהוא רואה/עושה , זאת הרמה הגבוהה ביותר של ההשגה הרוחנית. במקום לדבר בהגיון , אתה (כולכם בעצם) תוקפים ללא רסן אדם מסוים אשר דעותיו שונות משלכם , אבל כאשר הוא "מנסה" להסביר לכם שאולי קיימת גישה אחרת לחקירה עמוקה בנושאים שכאלה, אתם באים עם הפנטסיות שלכם וחושבים שעל בסיס הדמיון הפורה , תוכלו להוכיח שאתם הצודקים - זאת גישה של "אגואיסטים" ולא של אנשים המוכנים לנסות ולהוכיח לי באמת על מה באמת הם מתווכחים פה, במקום להתקע במצב של אנשים שנעולים על דיסאינפורמציה וגורמים להטעייה גדולה. כל עוד לא יגיע אדם אחד שינסה ויוכיח לי שהרציונל האנושי הוא נכון ובאמת "ברא האדם את אלוהים" , ימשיכו להציק לכם אנשים כמותי.

taro

New member
הבורות של אנשים ביהדות

אנדרי, אולי תדבר על דברים שאתה כן מבין בהם? בתרי"ג מצוות מחוייב רק מי שחזר בתשובה מלאה. מי שהוציא עצמו מכלל ישראל, הריהו מוציא עצמו מכלל ישראל, ומבכך מחייב עצמו למלא 7 מצוות בני נוח. אולי תקרא קצת לפני שתדבר דברים שאין לך מושג בהם?

preacher

New member
כמה שאלות הבהרה

איך אדם מוציא את עצמו מכלל ישראל? מה קורה לאדם כזה בעולם הבא/תחיית המתים/ whatever? מהן 7 מצוות בני נוח?

taro

New member
אדם מוציא עצמו מכלל ישראל

בכל שמכריז על עצמו כגוי, משמע, נוטש ומורד ביהדות. הוא נקרא "משומד", ויושבים עליו שבעה. אינני מתמצא במעמדו בעולם הבא, זה לא ממש מעניין אותי, אני מניח שמעמדו יהיה כמעמד הגוי, ואולי אף נחות מכך, שכן לו הייתה הזדמנות להיות מוסרי והוא דחה אותה. שבע מצוות בני נוח הן מצוות, שחלות על כל אדם באשר הוא אדם לפי היהדות (בהסתמך על הגדרתם של מעשים מסויימים כחטאים, למרות שנעשו בידי אנשים שלא היו יהודים כשרים): 1) לא לעבוד אלילים, ולהכיר בעליונותו של האל (על זה למשל, נופלת הנצרות, ע"ע ישו). 2) לא לבוז לאל ולהעליב אותו. 3) לא לשפוך דם (אני מניח שעל זה נופל האיסלאם :) 4) לא לגנוב. 5) לא לבצע גילוי עריות או בגידה. 6) לא לאכול בשר נע. 7) להקים מוסדות שישמרו על הסדר.

CHOFA

New member
חידוש...

בס"ד אדם יכול להוציא את עצמו מהיהדות?? רק ע"י הכרזה??? מאיפה ההלכה הזאת?? בא נראה:יהודי הוא מי שאמא שלו יהודיה או שהוא התגייר(כ-ה-ל-כ-ה) ולכן אלא אם כן הוא יצליח להוכיח שאמא שלו היא לא יהודייה או שתהליך הגיור שלו לא היה כהלכה הוא עדיין יחשב ליהודי לא משנה כמה מצוות הוא יקיים או לא יקיים כי:"ישראל על אף שחטא ישראל הוא".

taro

New member
שולחן ערוך

מתאר מיהו יהודי אומנם, אולם השאלה הנשאלת הייתה מי יכול להחשב כיהודי, וכמובן שכיהודי יחשב רק זה הנולד לאם יהודיה (וספג חינוך יהודי) או עבר גיור. מן הסתם באותה תקופה אדם שנטש את היהדות לא הגדיר עצמו יהודי; הוא נקרא מומר או משומד להזכירך. השבתאים הוצאו מכלל ישראל, הרפורמים הוצאו מכלל ישראל, רוב הרבנים האורתודוכסים טוענים שהציונים הם גויים. ישראל שחטא הוא עדיין ישראל, אולם לחטוא מסוגל רק זה המאמין באל. לדוגמא, חרדי שירצח. עם זאת, זה המגדיר עצמו כגוי מוחלט הינו משומד, ואת יכולה לבדוק זאת לאורך כל ההיסטוריה (עד להופעת תנועת הגזע הציונית והנאצית).

CHOFA

New member
TARO

בס"ד העובדה שחז"ל בזמנים דאז הוציאו את היהודים ש"השתמדו" מחוץ למחנה היתה ע"מ שלא יווצר סחף ואנשים לא יטעו וילכו בדרכים לא נכונות(השבתאים -דוג´ מצויינת לעניין). השאלה מי נחשב ליהודי היא מאוד סובייקטיבית- נחשב בעיני מי?? בעיניך?? בעיני הרבנים של נטורי קרתא? בעיני הרבנים של הציונות הדתית? בעיני המדינה? בעיני בג"צ?? זה שאדם לא חושב שהוא חוטא עדיין לא אומר שהוא לא חוטא. אם אדם יהודי לא מקיים מצוות הוא חוטא כלפי אלוהים אפילו אם הוא בטוח שאין אלוהים(בעצם אולי במקרה כזה הוא יחשב לתינוק שנשבה או לאנוס ו"יקבל פטור" על החטאים שלו) נושא אחרון -ללא קשר לאמונות שלך זה די פוגע שמשווים של הציונות לנאציזם אכפת לך להפסיק עם זה???

אנדרי ז

New member
עזבי, הוא מקרה אבוד

כל דבר מבחינתו בר השוואה לנאצים. הציונים, אני בעצמי, בטח עוד מעט גם את... מעניין מאיפה האובססיה הזאת שלו עם הנאציזם.

taro

New member
לא כל דבר

רק דברים שמקיימים את אותם ערכים אסטתים ומוסריים כמו של הנאצים. וזה כולל את הציונות. מאיפה האובססיה שלי? מהפחד המתמיד של חיים תחת משטר כזה.

אנדרי ז

New member
אז תעוף מפה אם אתה כל כך מפחד

אני לא רואה שהמשטר הנורא הזה מפחיד אותך עד כדי כך שתירתע מלומר את דבריך בחופשיות יתר. ממה בדיוק אתה מפחד? משדים קטנים בלילה? או שאולי אנחנו בעצם השדים שלך?

taro

New member
אני אכן "אעוף" מפה כשאוכל

(איזו הסברת פנים נדיבה אנדרי) תודה לך שאתה לוקח את תפקידו של סוכן הנסיעות והנדל"ן שלי. ממה אני מפחד? מתנועה אנטישמית וגזענית, שרואה בכוח דרך להשיג דברים. אני אישית גדלתי בחברה חילונית ועדיין נמנה עליה במובנים מסויימים, אבל אני יכול בקלות להבין ולהזדהות עם הפחד של המגזרים הערבי והחרדי מאימת הציונים.

taro

New member
מה זה משנה?

השאלה למה הם עשו זאת אינה רלוונטית, העובדה היא שהיה להם ביסוס הלכתי לזה. ושכחת את הנוצרים הראשונים. נחשב יהוגי בעיני האורתודוכסיה האנטי-ציונית או הלא ציונית (וזה כולל אותי ואת נטורי קרתא). הציונות הדתית, המדינה ובג"צ הם *ציונים*, ומן הסתם יכירו בגזע יהודי. אדם יהודי שאינו מאמין באלוהי היהדות אינו יהודי. אין זה משנה אם הוא לא מאמין בהם כי הוא סוגד לניטשה, למארקס, או לישו. לא, כבר הסברתי לאלו שהיו מעוניינים. אני לא מהפרובוקטורים הפלסטינים (או חסידי לייבוביץ´) שבחרו להם את הנאצים כסמל הרוע, ומשווים בין הציונות לנאצזים סתם בשביל להעליב. יש לי טיעונים, אולי אינם נכונים, אבל בינתיים אף אחד לא הוכיח לי אחרת.

Yair Segal

New member
אתה טועה

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה או שהתגייר כהלכה, נקודה!!! יהודי מומר זה יהודי שהתנצר ולמרות שהוא מומר הוא עדיין יהודי וכנ"ל יהודי שהישתמד. חוטא זה כל אדם שאינו מקיים מצוות בין אים זה 7 מצוות נח לגויים או תרי"ג מצוות ליהודים. גם תינוק שנשבה מקבל היזדמנויות להגיע לאמונה ואים לא מנצל זת הרי שאינו בגדר תינוק שנישבה וגם הוא נחשב כחוטא בגלל אי קיום מצוות.

למעלה