תמו זמני הוויכוח

Faith Now

New member
תמו זמני הוויכוח

כמה זמן כבר אפשר לטחון את אותם המים? יש אלוהים או אין אלוהים? כמה הוכחות זקוקים להם האנשים - אני שואל את עצמי? ואני קורא במאמר "איפה היה אלוהים ב11 בספטמבר". אז בואו ונראה , החילוניים , שמנת המשכל שלהם היא די גבוהה , יטענו שבאמת החשיכה הדתית היא זו שגרמה לפיגוע הנורא בארה"ב , והם גם הטוענים "הוא היה בדיוק איפה שהיה גם בשואה הנוראית בתקופת הגלות. מרוב ענייות דעתם של אותם החילונים שמתיימרים לצעוק בקולי קולות שאלוהים אינו קיים , מעיד על חוסר הבנה בקריאה בכתובים. "ראו את פרשנות חופש על תרי"ג מצוות" - פשוט גישה של ילדים בגיל 12. תסבירו לי איך מוח אנושי מתיימר להבין משהו שהוא לא אנושי ? על בסיס מה בדיוק אתם מבססים את עמדותיכם? על הרציונל המוגבל שלכם? על הידע הנכסף בפיסיקה? זה כבר שערורייתי. אני קורא לכל כותבי חופש אתם באמת גורמים להטעייה גדולה לכל יהודי ישראל. מעכשיו כבר ניתן לקרוא בזוהר , עפ"י פרושו של בעל הסולם, תפתחו ספר קבלה ותבינו דבר נפלא - לא רק שהוא קיים אבל הוא גם יצר לכם מערכת הבנויה על האגואיזם המצטדק שלכם הגורמת לכם לא לראות את האמת שבמציאות. אני לא מנסה לכפות שום דבר ואני יודע שעד שלא באמת יגיע השלב בו תשאלו שאלות קיומיות אמיתיות כמו "מה הטעם בחיים" וכו´ , תמשיכו להתנהג כמו בהמות ( שחיות על בסיס תענוג ללא יכולת דחיה). ובמה שונה האדם מן הבהמה ? יש לו את היכולת לדחות את התענוג שלו. מכיוון שהוא יכול להסתכל רחוק. חבר´ה , באמת תמו זמני הוויכוח , רציתם גאולה? רציתם משיח, הוא כבר הגיע , אתם פשוט לא מחפשים אותו ובגלל זה אתם גורמים להרס רוחני גדול בישראל.

תגובת "אגו-הלכתי פגוע" טיפוסית...

איך אתם מעזים בכלל לטעון משהו??? הרי המוח האנושי הקטן שלכם לא יכול להבין בכלל דברים כאלה...

Faith Now

New member
קודם כל , מי נפגע?

למה את חושבת שהאגו ההלכתי שלי נפגע? ואני בכלל לא מכיר את ההלכה :) התקיפה שלך מועידה על כך שאת נפגעת ..

freeonly

New member
מי אמר שאין אלוהים?

תאמר לי מה זה "אלוהים" ואומר לך אם זה קיים, או לא, או שלא ניתן לדעת, או שאמרת באופן שאינו מוסיף מידע לאמירה.

Faith Now

New member
אתה באמת רוצה לדעת מי הוא?

אם אתה רוצה לדעת מי הוא , תחפש אותו בפנימיותך , ע"י קריאה בכתבים של בעל הסולם . המלחמה הבלתי פוסקת שיש או אין היא לכאורה סתמית שלא מובילה לשום מוצא , ותראה לפי ההיסטוריה , לא של העם היהודי , אלא של אתר חופש , מלחמה מיותרת של "אני יוכיח ואני לא יוכיח" זה באמת די אגואיסטי , כאילו מישהו מכאן חושב שע"י זה שהוא יתווכח על משהו כזה , באמת יום אחד הוא יתגלה לו , הלוואי וזה היה כזה פשוט , אבל הרצון שלך לחיפוש יוביל אותך אליו , ולא שום ויכוח סתמי על גיוס חרדים , או שמירת שבת , מכיוון שאתם עוסקים כאן בדברים גשמיים , והוא לא כזה , אף על פי שהוא יצר את העולם הזה. הקבלה טוענת שהאדם הוא הרצון לקבל. כולנו בסופו של דבר כאלו , בלי שום יוצא מן הכלל , כל דבר בכדור הארץ פועל על אותו המנגנון. המצב הזה שלנו היום הינו תוצאה ישירה של הרצון לקבל.. לקבל מה? אנחנו לא יודעים. תכלית מחשבת הבריאה הינה "רצון הבורא להטיב לנבראיו" וישנם שני דרכים שעל בסיס התכלית הנ"ל הם מתגשמים בעולם התוצאות (העולם שאנו חיים בו) . א. דרך יסורים. ב. דרך תורה. שלכאורה , ישר תגיע התקיפה של האגו , שבמקרה הזה , שגרירי חופש יטענו ששוב פעם מגיעה כפייה דתית. אבל לכאורה שני המערכות הנ"ל טוענות שדרך יסורים היא - הדרך שהרצון לקבל (האדם) עובר על בסיס מהלך טבעי של הבריאה. ודרך תורה - או דרך אורה מהמילה אור , היא דרך ללא יסורים מכיוון שהיא הדרך לגילוי האלוקות בנבראיו בעולם הזה( ולא בעולם הבא) , וזהו מסלול שטוען שע"י למידה על חוקי הבריאה מלמעלה למטה , זא"מ מעל טבע האדם , תוכל להתבצע התעוררות מלמטה ,- זא"מ שהרצון לקבל לעצמו - האגו שלי ושלך , יבין שע"י למידה על דרכים שהם מעל הטבע שלנו , נוכל באמת להתעלות מהרצון לקבל שלנו.

ואללה, עכשיו הבנתי! כל כך פשוט!

רק הסתכלתי בפנימיותי ומצאתי אותו! יש! יש אלוהים! יורם, מה אתה רוצה ממני? אצלך האלוהים אחר? בטח שהוא אחר! הרי אתה זה לא אני! יורם, תעזוב אותי, FACE NOW עשה מתיחת פנים, עלה על סולם גבוה, ומצא אלוהים. מי אני ומה אני שאגיד לו שהוא טעה? טעה טעה. אני מהסולם כבר ירדתי. הFACE נשאר שם. כנראה לנצח.

korinalir

New member
ואם יש אלוהים אז מה?

איך אתה יודע שהוא כתב את התנ"ך? למה אתה חושב שאם הוא כל כך מעל לאנושות שאף אנוש לא יכול להבין אותו (אני מסכימה איתך דרך אגב) למה רבנים מתיימרים לדעת מה הוא רוצה ולהבין אותה בדיוק? למה שבכלל ירצה משהו?? ולמה שיהיה לו אכפת מה אוכלים ואיך מתלבשים ברואיו אם תענה על השאלות האלה בהגיון תקבל
:)

Faith Now 2

New member
אני לא יודע אם הוא כתב את התנ"ך

אני בטוח. התנ"ך כסיפור מדרשי הינו נחמד ביותר , אבל לא מתייחסים אליו ככה , התנ"ך הינו ספר מצבים רוחניים המולבשים בצורה מקודדת שרק מי שיש לו השגות רוחניות יכול לפענח. אם את מסכימה איתי לגבי עליונותו עלינו , אז למה את שואלת? מי אמר שרבנים מתיימרים לדעת מה הוא רוצה? לא ניתן להרגיש אותו ללא לימוד קבלה. הרצון היחיד שיש לבורא הוא "להטיב לנבראיו" והרצון הוא רצון להשפיע בלבד. ולא לקבל כלום , חוץ מכך שהנבראים יהנו מההשפעה שלו. לא אכפת לו מה את לובשת או אוכלת אף על פי שיש מטרה מסוימת שנעלמת מעיני כרגע. www,kabbalah.info כאן תביני יותר

מה אפשר לעשות ואנחנו רק בני 12???

1. את השאלה המדהימה בגיכוחה "היכן היה אלוהים ב-11 בספטמבר" שאלו יהודים דתיים שגילם 13 ומעלה בארה"ב. קרא היטב את ההודעה. 2. את השאלה "היכן היה אלוהים בשואה" שאל יהודי בן 13 וחצי, שהוריו החרדיים שומרי מצוות כולל תרי"ג נשרפו במאיידנק. אגב, עד היום הוא לא קבל תשובה, המסכן. 3. את ההשוואה בין בני אדם לבהמות ערך הראי"ה קוק בספרו "אורות". שם גרס (עמוד קנ"ו), דבר שישמח מאד את לבך, שערכם של הגויים קרוב יותר לערכן של הבהמות מאשר לערכם של היהודים. 4. הרס רוחני? איך שאל אותך FREEONLY - אמור לי מה זו רוחניות, ואסביר לך מהו ההרס ומי הורס. אם "רוחניות" הם דברי ההגות של הראי"ה קוק, התשובה להרס מצויה במשפט דלעיל.

Faith Now

New member
ההשקפה הלכאורה

גזענית שמחדדת את המוחות בנוגע לכך שהדת היהודית גזענית מכיוון שקיימת התפילה "ברוך שלא עשני גוי" ניתן להפריח תוך הסבר אחד ואותו תקבל - בהמה הינה יצור שלא מסוגל להתעלות מעל טבעו שהוא הרצון לקבל לעצמו ללא שום דחיה , זאת אומרת בפשטות - ברגע שחיה מסוימת רוצה משהו אין לה מעצורים. היום האדם אינו שונה מן הבהמה מכיוון שברגע שהוא מתמקד על משהו הוא ינסה להשיג אותו ויהי מה בדיוק לפי הבהמה. אף על פי שהוא יכול לוותר על התענוג. ופה שונה האדם ממנה. רק בזה. עכשיו בוא ונקפוץ אחורה קצת לבראשית "ברא אותו בצלמו" המונח המורכב הזה אומר שהבורא ברא את האדם עם רצון לקבל הנאה (בדיוק כמו הבהמה) אבל הותיר לו פתח מילוט , זא"מ הוא ברא בו גם את תכונתו "הרצון להשפיע". שזהו רצון שנמצא מעל לטבע האדם. מכיוון שהמונח הינו הרצון להשפיע נ"ר ליוצרו בלי שום קבלה לעצמו - דבר שאם תתעמק בו תראה שאתה לא מסוגל לדמיין מצב שכזה , זה אמנם דומה למונח אלטרואיסטי , אבל רחוק ממנו , כי אין אדם שהוא אלטרואיסטי. גם אחד שחושב שהוא כזה עושה את זה על בסיס אהבה עצמית. זא"מ מקבל איזה הנאה מזה שהוא כזה - עדיין נמצא בטבעו שלו. ההבדל בין היהודים לשאר העולם הינו שהם היחידים (כרגע) שמסוגלים להתעלות מעל הטבע שלהם , הגויים פשוט לא יכולים בשלב הזה להתעלות מעל הרצון לקבל לעצמם. אין זלזול בהם ח"ו אבל ככה הם בנויים ואין מה לעשות. גם אנחנו בהמות - שלא תטעה. היהודים הם העם הכי אגואיסטי על אדמות ובגלל זה הם גם העם הנבחר , מכיוון (וכאן זאת לעניות דעתי) שלבי הפיתוח שלנו הם גם העוצמתיים ביותר.

אני מודה לך על חכמתך כי רבה

מה הייתי עושה בלעדיך? מי היה מסביר לי את ההבדל שבין האדם לבהמה? כמה נפלא לך שאתה חי בבועת-סבון של הערצה עצמית, כשאתה סבור שחכמתך כה רבה!!! אני ממש מלא הערצה! וכולם כאן כל כך טפשים, לדעתך, וכל כך בורים, לסברתך, וכל כך סתומים, לטעמך. אני ממש הדום לרגליך! רק רוץ נא מהר לבית הכנסת, כי עוד מעט המלכה נכנסת, והיא עלולה לתפוס אותך במערומיך. לא נעים. רוץ רוץ, יהיה לנו קצת חופש ממך, עד מוצש. בי חכם שלי!

Faith Now 2

New member
עדיין לא התחלתי לשמור שבת

אבל תודה על הדאגה הניכרת ..... אתה חושב שאני חכם? אני ממש שמח. לא זכור לי שאמרתי שמישהו טיפש , מה, אתה נפגע ? :) דרך אגב ? על מה אתה בדיוק מגן כאן?

לא על מה אני מגן אלא

על מי אני מנסה להגן - על בני אדם טובים ותמימים וישרי-דרך מפני אנשים מסוכנים וגזעניים, הרואים ביהודי עליון על בני אדם שאינם יהודים, מפני אנשים פאנאטיים, המאמינים בהבל ובמיסטיקה, מפני אנישים הרואים ב"קבלה" את שאין בה, ובתנ"ך את שאין בו - מפני כל אלה ודומיהם אני מנסה להגן על החברה בה אני חי.

Faith Now

New member
תגיד לי אוהד מחופש

בצורה יפה ורציונלית עוד פעם , על מי אתה מגן? איזה ערכים אתה מקדש לעצמך , ואיזה לא? מה אתה עושה עבור החברה שבה אתה חי? ואיך הצטיירתי בעיניך כפנאטי ?עקב דעות שונות משלך? ועזוב את התנ"ך ואת הקבלה בצד , איך מצטיירת בפניך הגזענות היהודית? על סמך מה - על טענות מופרכות של חוסר הבנה בסיסי?

וואלה, אוהד.. ../images/Emo24.gif

אתה באמת כל כך דואג להם? אני בטוחה שהדתיים לא דואגים כל כך לחילונים, כמו שאתה דואג לאותם תמימים וישרי-דרך. מחמם את הלב לראות, שעוד נותרו בעולמנו אנשים שדואגים לזולת.. (מצאתי מה עוד אפשר ללמוד ממך!) גיחי.

למעלה