תמונת היום

Harrington

Well-known member
מנהל
מופז היה ממקימי מפלגת קדימה. מפלגה שמיקומה הפוליטי "מרכז" ולא, שמאל.
יש הרבה מפלגות (בדרך כלל מהשמאל) שאוהבות להגדיר עצמן כמרכז. זה לא הופך אותן לכאלה. מפלגת קדימה הייתה מפלגת שמאל נטו ויש שיאמרו אפילו שמאל קיצוני.

renana ron

Well-known member
יש הרבה מפלגות (בדרך כלל מהשמאל) שאוהבות להגדיר עצמן כמרכז. זה לא הופך אותן לכאלה. מפלגת קדימה הייתה מפלגת שמאל נטו ויש שיאמרו אפילו שמאל קיצוני.
יש שיאמרו ויש שיאמרו.
לא ניסיתי לשכנע אף אחד, ודאי שלא אותך.
שבת שלום.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש שיאמרו ויש שיאמרו.
לא ניסיתי לשכנע אף אחד, ודאי שלא אותך.
שבת שלום.
גם אני לא מנסה לשכנע אף אחד :). אבל בכנות מאוד אתפלא אם מישהו ברצינות ובתמימות מאמין שמפלגה שחתומה על תוכנית 'ההתנתקות' שגירשה קרוב לעשרת אלפים יהודים מביתם ללא כל סיבה עניינית ותכננת את תוכנית 'ההתכנסות' שתכננה משהו דומה (שברוך ה' לא הצליחה בסוף לבצע), יכולה להיחשב מפלגת מרכז ולא שמאל (ואלו רק 2 דוגמאות שמעידות על הנ"ל. יש עוד למעוניינים).

XמX של Wון

Well-known member
גם אני לא מנסה לשכנע אף אחד :). אבל בכנות מאוד אתפלא אם מישהו ברצינות ובתמימות מאמין שמפלגה שחתומה על תוכנית 'ההתנתקות' שגירשה קרוב לעשרת אלפים יהודים מביתם ללא כל סיבה עניינית ותכננת את תוכנית 'ההתכנסות' שתכננה משהו דומה (שברוך ה' לא הצליחה בסוף לבצע), יכולה להיחשב מפלגת מרכז ולא שמאל (ואלו רק 2 דוגמאות שמעידות על הנ"ל. יש עוד למעוניינים).
רק מפלגות ימין בראשות נתניהו כרשה יהודים מביתם, רק מפלגות ימין הרסו בתי כנסת. כמה נוח לשכוח!

Harrington

Well-known member
מנהל
רק מפלגות ימין בראשות נתניהו כרשה יהודים מביתם, רק מפלגות ימין הרסו בתי כנסת. כמה נוח לשכוח!
א. לא, דווקא לא. היו אמנם גם מקרים כאלה ומצער מאוד שזה המצב. אך זה נעשה ב100% מהמקרים הנ"ל בצווים שיפוטיים ולא ביוזמת הממשלה. זאת בניגוד גמור למה שדיברתי עליו למעלה.

ב. אנחנו אולי לא מכירים הרבה זמן (ובוודאי כך renana ron ש'לייקה' את תגובתך), אבל סתם להשכלה כללית, תשובות בסגנון 'אבל גם ביבי' על כל טענה שמופנית כלפי קואליציית האנדרוגינוס הנוכחית, ממש לא עושות לי את זה :). להיפך, הן מעידות בעיני על היעדר מציאת תשובה עניינית על-ידי המשיב.

ג. האמור בב' כלל לא רלוונטי למען האמת, בדיוק כמו שתגובתך לפיה נתניהו גירש יהודים מביתם אינה רלוונטית. לא נכנסתי לשאלה אם טוב או לא לפרק ישובים יהודים ו/או לגרש יהודים מביתם. כל שאמרתי הוא שמפלגת קדימה הייתה מפלגת שמאל. לא פחות ולא יותר. מה לעשות, לטעמי זה לחלוטין המצב כאשר כאמור מעלה, אני באמת ובכנות מלאה מתקשה להאמין שיש ולו אדם אחד (שאינו כותב נטו לשם הצגת עמדה וכדו') שמסוגל לראות במפלגה שחתומה על תוכניות ההתנתקות וההתכנסות שמפלגה שאינה ראויה לתואר מפלגת שמאל.

ד. לכל היותר תגובתך, אילו הייתה מדויקת בתוכנה, הייתה יכולה ללמד שגם נתניהו לא עמד בראשות מפלגת ימין. שוין, אולי אסכים עם זה ואולי לא. אבל זה בשום דרך לא רלוונטי לדברי למעלה.

למעלה