תמונות של

שרה המל

New member
האם גם

פנים של בתים בקיבוצים מעניינים אותך? אוכל לשלוח לך כמה מן השנים מסביב 1970, אם זה עונה לצרכייך. שרה

שרה המל

New member
בטעות הכנסתי את תשובתי

במקום לא נכון. כתבתי, שמחר תהיינה לי שתי תמונות סרוקות, רק עוד איני יודעת איך מכניסים אותן הנה, כדי שתראי אותן. אחר-כך, אם תרצי - אוכל לשלוח לך את המקור בדואר. (אבל מחר אני נוסעת לחתונה בבני-ברק, אז אולי הכל יידחה למחרתיים). שרה

שרה המל

New member
כן, מחר אני בבני-ברק

בחתונה שמתחילה ב 19.00 באולם "נאות ירושלים" (בת של בן-דודי מתחתנת) ויש לי הסעה מסעד למקום ובחזרה. ככה שלא אוכל לבוא לבקר אותך. (ואולי גם יירד גשם...). מצטערת. לעומת זאת - אני אעשה שם מחקרי משפחה, כמו שהתרגלתי כבר, וגם אצלם את בני המשפחה, למען ההיסטוריה. שרה

א77

New member
אוקיי אוקיי

רק שכולם יידעו שמנאות ירושלים [ברח´ החשמונאים לביתי] זה שלוש דקות ברגל. החשמונאים זה רחוב שמגיע לז´בוטינסקי, וזה לפני מכון מור. והעיקר שיהיה במזל טוב. אוליי הבחנת שיש בפורום עוד מי שמכירה היטב את ציפורה שלכם... ושוב

שרה המל

New member
אנסה עכשיו לצרף כאן

תמונה של דירה בסעד בשנת 1970. אם לא אצליח - אחכה להדרכתו של ארנון. שרה

ornan

New member
חיפוש קצר בספריית ביה"ס העלה

שמוזיאונים רבים בארץ שחזרו חדרים המתאימים לאישיות, תקופה וכו´ כדומת בית ביאליק, ביתו של עגנון, בית ויצמן, אחוזת דוברובין, החצר הישנה בעין שמר ועוד ועוד... לדעתי מצד אחד כניסה לאתרי אינטרנט הקשורים יביא לתוצאות, פניה טלפונית אל המוזיאונים שאולי ישלחו לך ברושרים שלהם, יש תמונות באנציקלופדיות של ילדים ונוער כמו ב"אביב חדש" בריטניקה לנוער, יבנה לרוס, מצאתי בהן תמונות, ארנה

wow1

New member
ביתו של הצייר ראובן רובין סמוך לבית

ביאליק. איל.

א77

New member
ושוב נזכר אני מהתמונה בראש פינה

של מצבתו של גר הצדק יואב דוברובין, מקים האחוזה [הסמוכה לשמורת החולה] שהזכרת.

א77

New member
געזונט ווי א גוי...

נפטר בגיל מאה וארבע !!! בקירוב

במרחק של כ-20 דקות נסיעה מהבית

שלך נמצא מוסיאון ביפעת, ובו שיחזורים שונים. בבית הספר הצמוד למקום ובו לומדים חלק מנכדי, נוהגים לקיים מדי פעם אירועים משותפים לילדים ולדורות הקודמים, בהם ברקע האוטנטי מספרים בני הדור\דורות הקודמים חוויות.

הדס ח

New member
סבא יעקב, איך אתה יודע

איפה אני גרה? אני מכירה את המוזיאון ביפעת (וגם בני למד שם...) אבל שם זה יותר תצוגה מאשר שיחזור מדויק. תודה על הרעיון בכל מקרה. הדס

וינונה

New member
תמונות של עיצוב פנים מתקופות שונות

יש ברשותי ספר מתערוכת הצילום "צלמניה בתל-אביב" ויש בו צילומים של רודי ויסנשטין המתארים את ההיסטוריה (בעיקר של תל-אביב) של ההוויה הארצישראלית. יש בו כמה תמונות שיתאימו. אם תרצי, אסרוק ואעלה אותן. לעניות דעתי - אם תפני לאשת הצלם מרים ויסנשטיין "פוטו פריאור" ברחוב אלנבי 30 תל-אביב, אני משוכנעת שהיא תפתח בפנייך את הארכיב ותוכלי למצוא שם חומר למכביר. אגב, מה נושא המאסטר - האם תוכלי לשתף אותנו בו?

הדס ח

New member
וינונה, תודה

אכן אפנה אליה ואראה אם יש לה צילומים שיהיו לי לעזר. המאסטר שלי יעסוק בשינויים שחלו בבתים בארץ במשך השנים ויחד איתם חלו שינויים בנורמות ובערכים החברתיים. אראה איך שני הדברים קשורים זה לזה. אשמח אם בכל מקרה תוכלי לסרוק תמונה או שתיים ולהעלות לכאן. תודה הדס

וינונה

New member
רגע רגע רגע..... אם כך - יש לי ספר

מדהים!!! על הארכיטקט אריה שרון והבניה בארץ. ושמו "באוהאוס והקיבוץ"(באנגלית) אלו הם לא רק שינויים פנימיים אלא גם חיצונייםם ובעיקר אידאולוגיים. אם תמצאי אותו באיזו ספריה - טוב. אם לא, נמצא דרך...

למעלה