אכן...
המדיניות של העמותה
אינה לקחת חתולי רחוב. החתולים שהיו במעון מתחלקים לשלושה סוגים: 1)
חתולים שנזרקו מבתים אלה, כך נאמר לי על-ידי מתנדבי המקום, הם בד"כ הרזים והמוזנחים ביותר, כי הם סובלים מטראומה רגשית ולפיכך קשה להם להסתגל לאורח החיים החדש ולהתאקלם. יחד עם זאת, חלק גדול מהם עדיין חברותי מאד; הם מאד זקוקים לתשומת לב
2)
חתולים שעברו התעללות (חתולה אחת שלטפנו שם, שלדית ומנוזלת, היא כזו...). 3)
גורים ללא אם, שהובאו לטיפול בעמותה. נאמר לי שהמקום הקודם בנצרת היה הרבה יותר קטן, וכתוצאה מזה רבים מהחתולים נהיו חולים וגם נדבקו זה מזה. הבנתי שכעת רבים מהם החלימו / מחלימים ונמצאים במצב הרבה יותר טוב
עדיין, עם כל המחלות והקשיים - בעיני הם פשוט ישויות מקסימות
, נשמות מהלכות על ארבע... שמחתי שחלק מהם קבלו ליטופים ושעזרנו אפילו קצת למקום הזה. לדעתי היתה בעייתיות מסויימת עם האופן שבו הפעילו אותנו (ליתר דיוק, האופן שבו לא כ"כ הצליחו להפעיל אותנו
). חגית, שדרכה הגענו לשם,אמרה שזו היתה בעייה ספציפית באותו יום, שנבעה כתוצאה מבעייה פנימית שלהם, והיא אמרה שהיא מאמינה שביום אחר, אם נגיע, יידעו לנצל טוב יותר את נכונותנו לעזור
גם אני בהתחלה לא הבנתי למה עשינו ערוגות מסביב לעצים... ("ערוגות" תמיד התקשר אצלי ל"ערוגות פרחים" ולא הבנתי למה צריך פרחים מסביב לעצים
). בסוף הבנתי שהסיבה היא כדי שאפשר יהיה להשקות את העצים ביעילות, כך שהמים יישארו באיזור של העץ, ולא "יברחו" הלאה. וכך יהיו עצים גדולים וחזקים לתת צל לחתולים
חוץ מזה, לדעתי היה שווה ולו רק כי יצרנו מקום קריר יותר לחתולים (ליד העצים שעדרנו לידם האדמה היתה קרירה יותר ורטובה, וקרתה תופעה של עיגולי חתולים מסביב לעצים... החתולים פשוט אהבו לשבת שם!
). מלבד זאת, גם גרפנו את המקום ועזרנו לנקות אותו, ובסוף חלקנו שתלנו שתילים (מה שבשבילי היה הכי כיפי
). אני חושבת שבכל זאת עזרנו, ולו קצת, ואנחנו יכולים בהחלט להרגיש מסופקים