תמונות משישי שמבאלה האחרון

Queen of light

New member
כמו שאתם רואים

לא עבדנו יותר מדי... לפחות חלקנו. האמת היא שעדרנו ערוגות מסביב לעצים, שהמטרה שלהם לא ברורה לי עד עכשיו, אבל העיקר שעזרנו לאנשים. מה לעשות, נישבנו בקסמם של החתולים המקסימים שהיו שם...
עכשיו אני עוצמת עיניים ורואה חתולים כל הזמן... טוב, אחרי הכל היו שם הרבה מאוד חתולים... כשחזרתי הבייתה, הבנתי שאני יכולה להיות עם 600 חתולים מתוקים, אבל אין כמו החתולה שלי, שקיבלה ממני יחס מאוד לא יפה לאחרונה... אני מתנצלת! מהיום אני אפנק רק אותה!
מייאאאווו...

Kiru

New member
ואם נדמה לכם

שבחלק ניכר מהתמונות "חתול עם..." מדובר למעשה באותו חתול, אתם צודקים. מדובר בחתול פסיכי אך חמוד להפליא, שפשוט לא יכול היה לראות אדם יושב בלי לזנק עליו, להתיישב בנחת ולהתנחל שם. תופעה.

Queen of light

New member
רוב החתולים שם למעשה

סובלים מהפרעת אישיות, הפרעת שינה, הפרעת אכילה ועוד הפרעות שונות ומשונות. למשל, חתול אחד שהתחבב ביותר על כולנו: "זמיר". ולמה קוראים לו זמיר, וודאי תשאלו. ובכן, הוא משמיע בלי הפסקה קול שנשמע בערך כך: "רררוורורווווללללולוולרורורורוורלללולורולרלרלולרורורלרוווווו..." כנראה שהוא לא כל כך הבין את הקטע הזה של יללה וגירגור, והוא מנסה לעשות את שניהם ביחד. או שהוא סתם מחפש צומי כי הוא מרגיש לבד. והיה גם חתול שהיה קופץ ונוחר תוך כדי שינה. וחתולי שטן, חתולים דובים, חתולים סיניים ואפילו פגשנו חתול יפני. פריקים, זה מה שהם! מרובם גם זלגו נוזלים בלתי מזוהים, והם ככל הנראה נהנו למרוח את זה עלינו. כפויי טובה שכאלו. אם אני הייתי חתול שהיה בא לשם בעל כורחו הייתי הופכת להיות חסרת חברים מבחירה, או שהייתי מעדיפה להישאר ברחוב.

לפי מה שהבנתי...

רבים מהם גורשו (כלומר, נזרקו) מבתים בהם שהו כל או רוב חייהם (בתים של אנשים). לאחר שהפקירו אותם בצורה זאת, הגיוני שיסבלו מבעיות פסיכולוגיות שונות, נפשיות ורגשיות כאחד. ואלה, כידוע לכולנו היטב, משפיעות גם על הגוף...

Talia E

New member
אכן...

המדיניות של העמותה אינה לקחת חתולי רחוב. החתולים שהיו במעון מתחלקים לשלושה סוגים: 1) חתולים שנזרקו מבתים אלה, כך נאמר לי על-ידי מתנדבי המקום, הם בד"כ הרזים והמוזנחים ביותר, כי הם סובלים מטראומה רגשית ולפיכך קשה להם להסתגל לאורח החיים החדש ולהתאקלם. יחד עם זאת, חלק גדול מהם עדיין חברותי מאד; הם מאד זקוקים לתשומת לב
2) חתולים שעברו התעללות (חתולה אחת שלטפנו שם, שלדית ומנוזלת, היא כזו...). 3) גורים ללא אם, שהובאו לטיפול בעמותה. נאמר לי שהמקום הקודם בנצרת היה הרבה יותר קטן, וכתוצאה מזה רבים מהחתולים נהיו חולים וגם נדבקו זה מזה. הבנתי שכעת רבים מהם החלימו / מחלימים ונמצאים במצב הרבה יותר טוב
עדיין, עם כל המחלות והקשיים - בעיני הם פשוט ישויות מקסימות
, נשמות מהלכות על ארבע... שמחתי שחלק מהם קבלו ליטופים ושעזרנו אפילו קצת למקום הזה. לדעתי היתה בעייתיות מסויימת עם האופן שבו הפעילו אותנו (ליתר דיוק, האופן שבו לא כ"כ הצליחו להפעיל אותנו
). חגית, שדרכה הגענו לשם,אמרה שזו היתה בעייה ספציפית באותו יום, שנבעה כתוצאה מבעייה פנימית שלהם, והיא אמרה שהיא מאמינה שביום אחר, אם נגיע, יידעו לנצל טוב יותר את נכונותנו לעזור
גם אני בהתחלה לא הבנתי למה עשינו ערוגות מסביב לעצים... ("ערוגות" תמיד התקשר אצלי ל"ערוגות פרחים" ולא הבנתי למה צריך פרחים מסביב לעצים
). בסוף הבנתי שהסיבה היא כדי שאפשר יהיה להשקות את העצים ביעילות, כך שהמים יישארו באיזור של העץ, ולא "יברחו" הלאה. וכך יהיו עצים גדולים וחזקים לתת צל לחתולים
חוץ מזה, לדעתי היה שווה ולו רק כי יצרנו מקום קריר יותר לחתולים (ליד העצים שעדרנו לידם האדמה היתה קרירה יותר ורטובה, וקרתה תופעה של עיגולי חתולים מסביב לעצים... החתולים פשוט אהבו לשבת שם!
). מלבד זאת, גם גרפנו את המקום ועזרנו לנקות אותו, ובסוף חלקנו שתלנו שתילים (מה שבשבילי היה הכי כיפי
). אני חושבת שבכל זאת עזרנו, ולו קצת, ואנחנו יכולים בהחלט להרגיש מסופקים

Talia E

New member
והיתה גם "זמיר" המקסימה!

היא היתה גורה קטנה, שבמקום לגרגר עשתה קולות "רווורווורוו" כמו של ציפור
ניר אמץ אותה באופן לא רשמי

Talia E

New member
תודה לכל מי שבא ועזר ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

תודה על העבודה,הליטופים, הנכונות לעזור ועל נוכחותכם המקסימה
והיה גם מאד מאד כיף לשבת אתכם בפיקניק אח"כ... מכיוון שהיו כאלה שרצו לבוא ולא יכלו ביום שישי הספציפי הזה, וגם חלק מאלה שהגיעו הביעו נכונות לבוא שוב, יכול להיות שניזום עוד מפגש כזה
(כל מי שיהיה מעוניין, מוזמן ליידע אותי על כך
).

נירש

New member
ותודה גם לטליה

שהצילה אותי עם מרקחותיה המופלאות לאחר שנחתכתי ממוט ברזל חלוד. טליה השכילה להביא בתיק כל מיני דברים שאת רובם לא הכרתי (חוץ מהלבנדר היה שם סינרג'י ואלוורה סלביה לימון), והם מאוד עזרו לפצע להחלים. היום הלכתי לקבל זריקת טטנוס כדי לכסות גם את הצד הקונבנציונלי.
תודה טליה!

Talia E

New member
והיה גם עוד משהו שחשבתי להשתמש

בו, אבל בסוף לא היה צורך (הגופנפש שלך הסתדר מצויין עם הארסנל הראשוני
): Biogase זה דבר מופלא, שלצערי לא מוכרים בארץ (אבל מי שנוסע לצרפת יכול לקנות...); זו גזה סטרילית, שבאה עם צמחי מרפא בפנים... מעולה לכוויות ולחתכים עמוקים ורציניים!

נירש

New member
אם מישהו יודע צרפתית,זה לא יעזור לו

כי האתר הוא בספרדית או בפורטוגזית. טליה!

Talia E

New member
הוא בספרדית...

והיה כתוב שם שהם מוכרים לקליניקות, בתי-חולים ורופאים... הביו-גזה נמכרת בכל בית מרקחת בצרפת, או לפחות בפאריז (כשהייתי שם ושאלתי עליה בבית טבע, אז הפנו אותי לבית-מרקחת עם מבט של "כאילו דאאא"
). הביאו לי לא מזמן משלוח (דרך משפחה של קארו שהגיעה). אני מניחה שמוכרים את זה גם במדינות נוספות, אני רק לא יודעת איזה בדיוק. באיטליה זה לא היה... אבל מהאתר למדנו שבונצואלה יש!

למעלה