תמונות מערב קרבות9.11.02

PanGu

New member
לחימה משולבת.

הייתי מעוניין לדעת, מכל אספקט אפשרי ומכל קהל היעד, בעד ונגד... יתרונות וחסרונות, ובכלל, על השיטה הזו, שעליה ידוע לי כל כך מעט. בתודה מראש, ארתור, בור.

בגדול... מספר דברים

1. לחימה משולבת כבר ידועה מאוד בארצנו מעל 1200 מתאמנים. 2. לעשות בעד ונגד שיטה מסויימת מי שאינו מתאמן השיטה -זה לא רציונלי זה כמו שאני אבוא ואתחיל לספר על השיטה שאתה מתאמן מבלי להכירה לעומק שכן אני לא חיי אותה מקרוב. 3. בגדול בתור מתאמן של השיטה אני יכול לומר, את מה שכבר אמרתי פעמים רבות, לחימה משולבת משלבת קראטה/ואגרוף תאילנדי בתור התמחות ראשית ועושה גם קרקע בעקרון היופי של השיטה שאנו לומדים את החסרונות והיתרונות של שיטות, ובכך מנסים לתת מענה ללוחם של השיטה להתמודד עם כל דבר ברחוב. 4. לחימה משולבת אינה מתעסקת עם קונג פו אולי זה אחד החסרונות המתבקשים, אבל גם בשיטה זו יש גבול לשיטות. 5, בגדול תלמיד של לחימה משולבת יוצא, בסופו של דבר, אומן לחימה.

neko

New member
חסרון אחד שאני יכול לחשוב עליו

הוא שלחימה משולבת מלמדת בעיקר למטרת לחימה בזירה. ספורט. האינסטינקט של חניך במשולבת יהיה לתת מכות לאזורים לא רגישים. הם לא נותנים אגרופים לפנים. הם גם לא ילמדו טכניקות לזרוק בןאדם מהבייצים או מהגרון. בעצם יתכן והם כן ילמדו (קראטה), אבל הם לא יתרגלו ויישמו. הם עובדים רק על סגירה (מה שמסוכן אם ליריב יש נשק) וכניסה.

נשמה אתה טועה../images/Emo61.gif

לחימה משולבת היא לא רק לצורך זירה... לא כולם מתחרים אתה יודע... רוב רובם של המתאמנים לצורך הגנה עצמית אנו באמת לא נותנים אגרופים לפנים בקרבות קראטה, לא ללא כפפות בכל אופן. אבל אנו לומדים ומייסמים כל מיני תרגילים "מלוכלכים" לצורך עניני רחוב.. כגון מעיכות ביצים, הכנסת אצבעות לעינים, בעיטות לפיקות בברכיים, ושאר מיני ירקות... יניב

bizhar

New member
אצבעות לעיניים זה כבר פאסה ..

ואת זה לימד אותי מדריך בכיר בקרב מגע לפני שנים רבות. האיש חווה על בשרו (כבלש במחלק הסמים) עד כמה זה לא יעיל.

לא יעיל??????

בוא חמוד אתה עומד ואני מכניס לך אצבע לעיין ונראה עד כמה זה לא יעיל... מה אתה מדבר בכלל....

אצבע לעיין= לא יעיל ביימנו

אני מסכים שזה לא יעיל . זה יעיל רק אם היריב שלך עומד זקוף וללא תנועה . תנסה להכניס אצבע לעיין ללוחם גוג´יטסו-ברזילאי ,לפני שתספיק להרים את היד לכיוון העיין הוא יוריד אותך לריצפה ויעשה לך ג´וג´י-גאטמה על היד ואז ניראה אותך מנסה להכניס אצבע לעיין.

bizhar

New member
ניסית לעצור אדם באמוק עם אצבע

בעין? כאשר אתה במאבק אלים וצמוד אצבע בעין אולי תכאיב אבל לא תעצור מי שממש לא רוצה לעצור. המורה אצלו השתעשעתי קצת בקרב מגע,משרת ביחידה משטרתית שם עימותים אלימים הם עניין של יום יום. הוא סיפר לי שאצבעות בעינים של חשוד שהתנגד למעצר לא הזיזו לו והוא היה חייב לעצור אותו בדרך אחרת. מה שנכון:אותו עבריין הסתובב עם עיניים נפוחות במשך שבועות אחר כך. דרך אגב: את הדוגמא הוא נתן כדי להמחיש עד כמה קרב המגע הוא תחום דינמי ומשתנה בהתאם לאפקטיביות המוכחת של הטכניקה. מה שלא עובד - יוצא. אתה רוצה לתקוע למישהו אצבעות בעיניים? בבקשה...

בטח היה מסומם..

למסוממים שום דבר לא מפריע... מנסיון בשירות שלי במשמר הגבול... דווקא עבד לי לא רע אצבע לעיין - שהייתי במג"ב ואיזה ערבי התחיל להתווכח ולריב- האפשרות שלי היתה או לדחוף לו את הקנה של הרובה לעיין, או להכניס לו אצבע... ודווקא זה שיתק אותו לא רע בכלל הוא אפילו נפל לריצפה תפס את העיין וצעקקק איי יאא בבה יאא בבה... עובד או לא???????? למרות שאישית אני מעדיף לתקוף בסרייה של אגרופים לפנים ובעיטות..

amir_aikido

New member
שאלה של כוונה ../images/Emo35.gif

יזהר האם לא יתכן שיש משמעות רבה למטרה של אותו אדם כשהוא שם אצבע בעיין |? אם כל המטרה של האצבע בעיין היא לשפשף, זה עלול לא לעבוד מול אדם מאוד מעוצבן / בעל מוטיבציה גבוהה. (אותי מגע בעין דווקא בד"כ עוצר לכמה רגעים עד שאני רואה בה שוב) אבל אם מישהו מלכתחילה רוצה להוציא את העין עם האצבע, זה כבר יהיה סיפור אחר לא ? אמיר

bizhar

New member
הבאתי דברים בשם אומרם.

אותו מורה כאמור נתן מקרה אישי שלו כדוגמא. לדבריו, לא ילמד את תלמידיו להשתמש בזה כיוון שנוכח על בשרו שזה פשוט לא יעיל. מסומם? עצבני? בעל מוטיבציה? מה זה משנה? האם אנחנו בוחרים את התוקף?! תחשוב על רוצח הלופת את צוואר קורבנו: האם אצבע לעין תעצור אותו או תגרום לו להדק את תפיסתו יותר? אם יש לך אפשרות למכת נגד אחת בלבד, האם היית בוחר באצבע בעין או אגרוף לרקה? דרך אגב, מכה מכוונת לחיבור בין בצוואר ללסת עילפה את הבחור וגמרה את הסיפור. לחימה משולבת יקירי: לא הטלתי ספק ביעילות השיטה אותה אתה לומד. אני בטוח שהיא טובה ויעילה. נידבתי פירור מנסיון של אחרים. תרצה - תאכל. לא תרצה - אל תאכל.

אני יודע שלא הטלת ספק...

אני אישית כמו שאמרתי לא מעדיף להכניס אצבעות לעינים של אנשים, אלה לתת סרייה של אגרופים או בעיטות ולמקומות רגישים ורגישים פחות ולסגור עניין.

למעלה