תמונות בפייסבוק

מנסיוני האישי

כשאת בוחרת להעביר מסר מול כולם ולא מול האדם שביצע בפרטיות (בהנחה שהדבר בוצע על ידי אדם,שניים,שלושה) יש נטיה לראות בזה פתיחת חזית. מאחר והיו מצפים ממך להיות מסוגלת להרים טלפון ולבקש ולא לכתוב מול כולם וכביכול להתנגח.
שוב, זה מנסיוני הפרטי בלבד. יכל להיות שיש כאלו שיראו את זה אחרת.
ולא רק נסיוני בנושא תמונות של הילדה אלא בכלל, בדברים שאת כותבת במדיה שכולם מכירים אבל לא מכירים באמת.
אם כתבתי לאחותי על תמונה שהיא מאוד יפה והיא צריכה להחליף את תמונת הפרופיל שלה בה, ישר אנשים הסיקו מסקנות שאני אומרת שהתמונה הנוכחית לא יפה. לכי תביני אנשים.... (קרה באמת)

מבחינת מרחב ציבורי, אנשים מלכלכים את הכביסה שלהם בחוץ בדרכ, אבל לא נהוג לכבס אותה מול כולם.

מי שהפר פרטיות

חמותה, לצורך הדיון, שפרסמה תמונות בפייס נגד רצונה,
אדרבא, שיקבל קצת טעימה ממה שבישל, ופרטיותו תופר על ידי סטטוס שאומר שהוא לא בסדר.

אני מנסה לכבות שרפות,לא ללבות אותן

גם אם היתי מתה "להכניס" להם כמו שצריך, במקרה של משפחה שצריך להמשיך לחיות לצידה למשך שארית חיינו אני נמנעת.

dori78

New member
אל תתני לה לצלם

ואל תשלחי לה תמונות של הילדה.

אני לא אוהבת שמעלים תמונות שלי, כל החברים שלי יודעים את זה ומכבדים את הבקשה.
אם יש מישהו חדש שחושב שאני צוחקת, בכל פעם שהוא מנסה לצלם אני מושיטה יד קדימה כדי שלא יראו את הפנים שלי, אם לא הספקתי לחרב לו את התמונה בצורה כזאת אני חופרת לו עד שהוא מראה לי שהוא מחק את התמונה. אני לא נעלבת כשמבקשים ממני לזוז כי מצלמים משהו קבוצתי, הכל בסדר.

אחרי פעמיים-שלוש שהיא תנסה לצלם את הילדה ואת תחסמי אותה, היא תבין את הרמז.
או שהיא תלמד לא להעלות תמונות של הבת שלך, או שלא יהיו לה תמונות בכלל.

ומה קורה-שוב,מנסיון אישי

לסבתא שהחליטה לעשות דווקא ותצלם כשאת בשירותים או שהיא עושה בייביסיטר, אם גם אחרי דיבורים היא תתעקש להמשיך בכך, כל הדרכים כשרות בעיניה.
מאוד קשה היום למנוע תמונות כשכל אחד שולח סמס,וברגע הוא כבר הופך את המכשיר למצלמה ומתקתק לך בוק.

גם לי יצא עשן

אני אמנם מפרסמת בעצמי תמונות של הבנות שלי בפייסבוק, אז לא בגלל הפייסבוק, אלא משום שהיא שמה עליכם פס.

1. בחיים ומעולם לא פרסמתי תמונה שיש בה עוד ילד, או חלק מילד, של אחרים, בלי רשות. זו חוצפה מהמעלה הראשונה, כי אולי עמדתם שונה משלי.
2. היא יודעת את עמדתך, ועברה על גבול ברור שהצבת לה.
במקומך, הייתי נוקטת קו מאד ברור - אם היא לא מסוגלת לשמור על הפרטיות, אין לה כניסה למתחם הפרטי- המשפחתי. אני לא בעד ללמד אותה הגדרות פרטיות, כי היא לא תגדיר מחדש. היא החליטה שמותר לה מה שאת אסרת, ולא משנה אם תאסרי על פרסום לגמרי, או תאסרי על פרסום בלי הגדרות פרטיות. היום זה צילומים, מחר זה משהו אחר. לא אכפת לה מה אתם, כהורים, חושבים וזה מדרון מאד חלקלק.

צודקת לגמריי.
זה לא המקרה הראשון ובטוח לא האחרון. לגביי כל דבר שאני רוצה יהיה לה מה להגיד אם זה לא לפי מה שהיא חושבת. אתמול דיברה שעה בטלפון על כמה אני לא בסדר. שואלת אותי למה את חושבת ככה ותביאי לי הסבר מספיק שנראה לה נכון. הסברתי לה דעתי ואמרה "בולשיט" במילים האלה, אישה בת 50+..אמרתי לה שאם יש מישהו שלא מוכן לקבל דעה שונה ומבטל את דעתי, אני לא מוכנה לקבל אותו. אומרת לי גם שככה לא מתנהגים בחברה (כאילו באתי מאיזה אי בודד) צריך לזרום (אני לא טיפוס זורם כמוה, אני יותר חושבת לפני דברים). לקראת סוף שיחה היא אומרת לי שאני מאמללת את בעלי והילדה בסוף תסבול. אתם מבינים-היא לא מקבלת את זה שאני בן אדם מבוגר עם דעות שאולי שונות משלה,וחושבת שסובלים מסביבי. מה גם שאמרה שאנשים סביבי נפגעים כי רוצים להעלות תמונות של הילדה שלי. אמרתי לה שאם אנשים לא יודעים לכבד אותי ואת הבקשות לגביי הילדה, שיפגעו. מי שצוחק עליי בגלל שרשמתי בקשה בפייסבוק, לא מבין כלום. סיימתי איתה שיחה של שעה וכולי רועדת מעצבים. בחיים שלי לא הייתי עצבנית גם אחרי שינת לילה. היא פשוט מעיקה עליי. כמה שזה נורא להגיד לא בא לי לראות אותה, וכל דבר תעיר לי או שלא יראה לה הצבע שהלבשתי את הילדה או הגן ששמתי אותה. ממש אוף גדול ורציני.....

וכאן המקום לערב את בעלך שיחיה

אני באמת לא מבינה למה את מולה בענין הזה ולא הוא. מודיע לה חד וחלק - ככה החלטנו. אין על זה ויכוח.
שתגיד לו בולשיט.
ואגב, היא בעצמה הכניסה אותו "אומרת לי שאני מאמללת את בעלי" אישית אם חמותי היתה אומרת לי כזה דבר באותו רגע השיחה היתה מסתיימת. שבעלך ידבר איתה ויסביר לה שהוא לא אומלל בגלל שבפייסבוק אין תמונות של הילדה, הוא אומלל שאמא שלו מתערבת לו בחיי הנישואים וקובעת עבורו איך הוא מרגיש.

נומלה

New member
אני סקרנית

איפה באמת בעלך בכל הסיפור הזה? מה דעתו? כי עד עכשיו סיפרת פה מה דעתך ומה דעתה של חמותך. אבל מה דעתו של בעלך על העלאת תמונות לפייסבוק? ועל כל הענין בכלל?

ayaht

New member
יש משהו טכני שאת יכולה לנסות.

על כל תמונה שהיא פרסמה, את יכולה ללחוץ בצד ימין על report.
ושם כבר יש אפשרות לדווח על הפרת זכויות יוצרים/ספאם/abuse.

לא יודעת מה פייסבוק עושים את זה, אבל לכי תדעי, אולי יחסמו לה את החשבון לצמיתות או לפחות ימחקו את התמונות....

ayaht

New member
בלת"ק, לכולן: פייסבוק זו פרצת אבטחה אחת גדולה

תחשבו על זה ככה: סידרתן יופי את כל הגדרות האבטחה בפייסבוק.
נדמה לכן שאף אחד שאתן לא מכירות לא יכול לראות שום פרט עליכן.
טעות.
אפשר ועוד איך.
אפשר לדעת עלינו הכל, ובד"כ, אפילו לא צריך להתאמץ.

הגדרות האבטחה משתנות כל הזמן. בכל פעם פייסבוק מוסיפים עוד אופציות ומשנים דברים.
נראה לי שלהם בעצמם קשה להשתלט על הנושא.

בנוסף, כמעט בכל אתר שאליו אתן גולשות, יש מעקב על הפעולות שלכן. וכפתורי שיתוף ברשתות חברתיות.
אם יש לכם טאב פתוח עם חשבון הפייסבוק שלכן, אז פייסבוק מקבלים דיווח.
כך שדי יודעים עליכן הכל, וזה ממש לא קשה לעשות הצלבה. מאוד לא קשה לזהות אתכן בחיים האמיתיים.
אין לי כוח לפרט. מי שמעניין אותה יכולה לחפש בגוגל cross domain cookies ו facebook.
יש הרבה מידע בנושא.

לגבי תמונות: כל תמונה אפשר להוריד בקלות.
אז מישהו מרשימת החברים שלכם ראה תמונה שמצאה חן בעיניו. הוריד אותה למחשב שלו. עכשיו הוא יכול לעשות איתה מה שבא לו.

אז לשים תמונות של תינוקות בפייסבוק?????
BIG NO NO.

ואני לא מתחילה לדבר בכלל על מה שאפשר לעשות כשכותבים תוכנות לפייסבוק.

את ענין הדיווח ניסיתי וזה לא עבד

כי פייסבוק מעלה לך אפשרות לפנות למעלה התמונה ולבקש ממנו בהודעה להסיר את התמונה - הרי לא עובד. לחסום את מעלה התמונה - הכי לא קשור.
או להתלונן על התמונה ואז אפשרויות הבחירה היא: פורנוגרפיה, דואר זבל, ועוד משהו לא קשור. בקיצור, את לא באמת יכולה לבחור באפשרות האמיתית. ואז,כשאת בוחרת באיזה קשקוש רק כדי לקוות שהם יסירו את התמונה, זה גם לא עובד. כי הם בודקים ומן הסתם התמונה היא לא זבל ולא פורנוגרפיה ולא שום דבר מהדברים שהיו בבחירה.
גם להתלונן על האדם עצמו לא עושה כלום. רק אם יש התלוננות קולקטיבית גדולה.

ayaht

New member
זה ממש חבל.

אתמול בדקתי את זה קצת, וראיתי אפשרות של זכויות יוצרים. אבל... אם הסבתא צלמה אז אולי מבחינת החוק היבש "זכויות היוצרים" על יצירת המופת הן שלה בכלל... :p

המסקנה היחידה מבחינתי היא שהסבתא הזו צריכה "חינוך" מאוד אגרסיבי בחיים האמיתיים.
כגון, לא להיות מוזמנת לאירוע הבא... עד שהיא תפנים שלא מעלים תמונות בלי רשות.

בהחלט צריכה להיות הבהרה לבעל שזה פשוט לא מקובל.
לא העלאת התמונות, וגם לא התגובה המזלזלת כאשר ר22 פנתה אליה ובקשה להסירן.

ולגבי הפייסבוק: לא ממליצה להשתמש בו. לצערי, ברור שכולנו, כולל אני משתמשים בו וחושפים הרבה יותר מדי מידע ממה שצריך.

אי אפשר להוריד תמונה בגלל זכויות יוצרים

כשאת נכנסת לאפשרות הזו יש לך את החוק ואפשרות לתבוע.הפייסבוק לא נכנס לשלב ההוכחות.
לפחות עד כמה שאני הגעתי.

סנקציה על סבתא בעייתית מאוד.גם בעל שתומך באשתו באי העלאת תמונות לא בהכרח יסכים שלא להזמין את אמא שלו לאירועים שלו (שלא לדבר על כך שתמונות הן לא רק מאירוע שלהם)

ibanez254

New member
תסבירי לה את הבעיה הזאת כמו שהסברת לנו

ואם היא לא תבין תנסי עוד קצת לסביר
אם אנשים לא מבינים אותך תשמעי הם יצטרכו להתמודד עם זה התינוק שלך אחרי הכל זכותך ...

אם גם בעד לא לפרסם תמונות של ילדים

ובמיוחד כשמפרסמים בניגוד לרצונך
מצד אחד היא רוצה להתגאות בילדים
ומאידך בניגוד לרצונך
זו בעיה שלא יהיה קל לפתור אותה
בקלות. שיחה בארבע עינים
להעלות בפניה מה מפריע לה
ולא ניתן להעלות תמונות של ילדייך
ללא הסכמתך....

למעלה