תמונות אביביות

ליפות -מוטי, הבוקר שתלתי את זרעוני

הליפות,4 זרעים בכל מיכל של 10 ליטר - אם תהיה הצלחה של 50 אחוז זה יספק אותי- אגב האם הליפה נאחזת בקירות או שצריך ליצור לה נקודות אחיזה בקירות מחוטי ברזל?

מוטי בר

New member
היי, היא נאחזת בעזרת קנוקנות ויש לה

כוח לפיתה אדיר על חוטים, רשתות, ואפילו קירות שפריץ גס ולכן יש לעזור לה בתחילה. בהצלחה.

barakd

New member
אהלן מוטי

כן, אנחנו צריכים לארגן מפגש מתישהו, יש לי עוד המון דברים שיענינו אותך וגם אני מעוניין בכמה מהדברים שהבאת לי בשנה שעברה. בעניין העכאי, הצמח דיי קטן אבל אני אשמח לארגן לך ייחור ממנו במדה והעונה מתאימה (אני יוכל להכין אותו בינתיים). זרעי ליפה יש לי, הם לא הצליחו שם כל כך, אתה בטח זוכר שזה מקום בעייתי קצת, בנוסף יש מאחורי הגדר שני עצי צפצפה שהשורשים שלהם חוגגים אצלי. בינתיים שתלתי פסיפלורה ויש לי עוד אחת שטרם החלטתי אם לשתול באותו אזור, מה אתה אומר ? ברק.

מוטי בר

New member
היי, עד כמה שזכור לי הגדר ממחצלת קנ

ים של סוף או משהוא כזה, ומבחינת תנאי המקום זה המקום האידיאלי ביותר עבור הליפה וגם עבור הפסיפלורה אך כנראה שהאדנית(בטון), מתחממת יתר על המידה בקיץ כי הוא קולט את החום חזק מאוד ולכן היתי מסייד אותו בלבן בכדי להחזיר את קרינת השמש. ליפה אוהבת אדמה מאוד כבדה עשירה מאוד בחומרים אורגאניים כמו יתר הדלועיים וגם אספקת מים בלתי פוסקת כך שהיא מאוד מתאימה לשתילה מתחת לצינור ניקוז של מזגן, ותוספת של לשלשת עופות או יונים במשך עונת הצמיחה מאוד ממריצה את הגידול. שתיל אחד כיסה את כל הקיר המזרחי של הביניין שלנו ברק וזה בית בן 4 קומות כידוע לך. בידידות רבה, מוטי בר.

barakd

New member
החסרון של הליפה מבחינתי, זה שהיא

חד שנתית, אני מעדיף רב שנתיים ובכלל רציתי פסיפלורה, גם בגלל הפרחים וגם הפרי. שנפגש, אשמח לזרעי ליפה טריים יותר ממה שיש לי (הם בני כמה שנים ועדיין נובטים), לחלק אחר של הגינה. ברק.

מוטי בר

New member
שכחתי להוסיף, כל מה שהבאתי יש לי שו

ב גם השנה ואשמח לארגן שנית כל מה שתרצה. הינך מוזמן תמיד גם לקשר במסר. שבת שלום ולהתראות.

לארי

New member
ברוך שובך ברק ! כל התמונות נמצאות

בגלרייה. נהנתי מאוד לצפות בהן.

למעלה