תמונות אביביות

barakd

New member
תמונות אביביות

שלום לכולם, לא השתתפתי בפורום הרבה זמן, אבל עקבתי כל הזמן. אז הנה רצף תמונות אביביות מהגינה שלי. כמו כן אביב שמח וצבעוני לכולם וחג שמח. ברק.

barakd

New member
osteospermum

שכחתי איך הוא נקרא בעברית. הנה עוד זן שיש לי, בלבן ופנים סגול. עוד פרטים כאן

אור רון

New member
את הלבן הזה

אני דווקא מכירה. צמח שטח נפלא. אבל התמונה הקומת, עם עלי הכותרת שנראים כמו כתר - אותו אני לא מכירה, והוא ממש ממש מיוחד ומקסים!!!

השבוע קניתי בשוק פיגם קטן ב-3 שקלים

המוכר שאל אותי אם אני מתכוון לגרש שדים עם הצמח -עניתי שלא. רציתי לדעת כמה זמן יגדל ויוציא פרחים כמו בתמונה והאם לפרחים ריח קצת יותר טוב מאשר לעלים? האם יש תכונות בריאותיות לצמח ?

barakd

New member
אני דווקא מגרש שדים אתו

סתם. הצמח אצלי בן חמש, אני גוזם אותו כל הזמן כי הוא שתול בפינה שאין לו כ"כ לאן להתפשט. תן לו שמש והוא כבר יגדל ויפרח כל שנה. הוא מרבה בקלות רבה מייחורים, כמעט כל השנה, ומזריע את עצמו בכל מקום. בעניין הריח, אין מה לעשות, לכן מומלץ לא לשתול אותו בכניסה לבית. ברק.

מוטי בר

New member
אכן, יש לו תכונות רפואיות לא מעטות

אם כי לא כל כך זכור לי כעת איזה ועבור מה. בקרב יוצאי עירק הוא צמח חובה בכל בית בכניסה,כסמל נגד עין הרע, וגם בעדות נוספות מיוחסות לו סגולות דומות. שבת שלום.

אור רון

New member
פיגם

עלי הפיגם נראים ככף יד, וזו אחת הסיבות (בנוסף לריח) ששמים אותו בפתח הבית - מעין "חמסה" טבעית... משמש כתרופה בדוקה לריפוי דלקת מפרקים, כאבי גב, כאבי ראש עזים, הרעלות קיבה, שיעול המלווה בליחה אצל תינוקות וילדים, דלקות עיניים, כינים בשיער הראש ודלקות אזניים. המידע לקוח מהספר "המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם" מאת נסים קריספל.

barakd

New member
אני מכין לאבי ועוד כמה חברים

את שמן הפיגם המתואר בספר כנגד דלקות פרקים, אומרים שזה מאד עוזר להם. ברק.

omnes omnibus

New member
הפיגם מגרש רוחות

גם אצל ערביי הארץ, ונהוג לשתול אותו בהרבה גינות בכפרים מכיוון שהוא אחד התבלינים שמוסיפים לזיתים שחורים - גם במרינדה וגם אלו המצומקים. מי ששותל את הפיגם גם מזמין אליו פרפרים. שלי כל אביב עלה קורבן לזחלים של לבנין הכרוב משום מה. אולי בגלל שלא היו לי כרובים בגינה...

מסקרן אותי השם הלטיני שלך האם

האם פירושו הכל מכל? או שפירושו זהה לביטוי omnimodus=universal=כלל עולמי? ואם כבר אתה אוהב לטינית אז אתן לך פתגם: sol oculus mundi=השמש היא העין של העולם ממתין לתשובתך

barakd

New member
וזה בשבילך, מוטי - הממילריות

שקיבלתי ממך כבר הוציאו ניצני פרחים !

מוטי בר

New member
ואללה, אתה גדול אחי. יש לי גם ליפות

לכיסוי הקיר שדיברנו עליו ושלמרגלותיו פורחת כרגע ערוגה משגעת. או לפופית שאת תמונתה צרף אלון בדף זה. הפרסקיה גמרה סוף סוף את שלכת החורף שלה והחלה להוציא עלים חדשים. הממילריה שלי כבר עם פרחים פתוחים ואם תקפוץ לבקרני שוב עם מצלמתך תוכל לצלמה כמובן. התפרחת של העכאי מהממת, ממש אשמח לשתיל קטן. בידידות רבה, ומאוד שמח לשמוע ממך שוב. מוטי בר.

למעלה