תמונה שקבלתי היום

ayaht

New member
זה לא הסינר. זה האטיטיוד. זו החוצפה.

זה פאסיב אגרסיב גועלי.
משהו בנוסח "מה כבר עשיתי?" בטון נעלב.

ואת יודעת משהו?
בשורה התחתונה, מי שמתנהג ככה, כמו החמות הזאת, נענש. במיידי.
למה?
כי סביר להניח שהחמות הזו היא אדם בודד ואומלל.
שבטח רוב האנשים לא סובלים אותה ומתרחקים ממנה.
שמי שמבלה במחיצתה עושה את זה כי הוא "חייב", כי לא נעים לו, לא כי הוא רוצה.

בזמן הדיון על הסינר

גם אני חשבתי שזה סופר שטות. אבל הדברים שאת כותבת הם מקוממים. מסיבה כזו או אחרת מבחינתה היא לא רוצה סינר. זה כמו שלך יש את הגבולות שלך שחשובים לך מסיבות כאלו ואחרות, דת, נוחות, כבוד וכו. את לא יכולה ללגלג למישהי שיש לה בעיה עם משהו. וזו יכולה להיות השטות הכי גדולה בעולם, היא לא רוצה סינר. היא דפקה את הופעת המאה ועכשיו היא רוצה שכולם יראו את השמלה החדשה שלה והסינר הורס את התדמית. לא משנה הסיבה, היא לא רצתה סינר. אפשר לסתום את הפה על זה, אני לגמרי היתי סותמת. היא לא. כבדו את זה.
ואני חושבת ככה בגלל דוגמה הפוכה, אני שונאת כובע.שונאת שונאת שונאת. לא כובשת כובע לא משנה מה. לא הולכת לבריכות שמאלצות אותי לשים כובע, בטיולים שנתיים בבית ספר היו מאיימים עלי שלא אצא, השביל באמצע שלי נשרף, חטפתי כאבי ראש - אני לא כובשת כובע. ואם מישהו היה בניגוד לדעתי הסופר נחרצת מאלץ אותי לשים כובע, היתי תופסת את הכובע ומעיפה אותו. וזה מה שהיא עשתה עם הסינר.

ואפשר להשאיר את הסינר לחייך ולהגיד......

את יודעת מה? רק בשביל שתהיי רגועה :)

ולדאוג שבפעם הבאה כשהיא באה לא יהיה סינר שכן זה לא שהיא נגד לבישת סינר הרי יש לה אחד,היא נגד לבישתו בעצת החמות, אז פשוט להחביא אותו זה הכל.

המצבים הם שונים אבל לא השליטה בתחושה

אם מישהו בעט בי אז כואב לי. אם מישהו קרא לי בשם גנאי אז עצרתי לשבריר שניה.
הבחירה היא האם לעשות מזה יותר ממה שזה, או להמשיך הלאה. לא היכולת לשלוט בעצמי ככה שמישהו יזרע לי מלח על הפצעים או ילך לעקב אכילס שלי ואני פשוט אדלג באויר כאלו אמרו לי הרגע שזכיתי במליון וחצי שקל.

אני אגיד לך מתי אעשה ממשהו יותר ממה שהוא

כשזה למטרה של העברת מסר חד משמעי, עם אדם שאני כבר מכירה ויודעת שלא מסוגל לקבל גבולות.
מול אנשים כאלה, אני מציעה תמיד להציב גבול עם מרווח בטחון. כלומר, הרבה הרבה הרבה לפני הגבול האמיתי. ככה, יש לכולם מרווח טעות סביר בלי שדברים יתפוצצו.
אז אם, למשל, אני רוצה שיכבדו את הבקשות ההוריות ה"גדולות" שלי, אני אהיה מאד נחרצת ב"קטנות". ואז, עד שנגיע ל"גדולות" כבר ידעו שאני נחרצת וברורה, ולא אוכלת קש

רק רובוט יכול לבחור לא להיפגע

בן אנוש ניפגע ואחר כך יכול להחליט מה לעשות עם הפגיעה, להתקדם או להתמרמר

אי אפשר לשדר ללב אל תיפגע כשלא יודעים שפגיעה מתקרב......אין לנו כיפת ברזל ללב

קראתי ואני נפעמת

נפעמת מהיכולת המהממת שלה לעצור את הזמן ולעשות פריז על סיטוציה ואז לחשוב ולהחליט אם להפגע או לא להיפגע.
זו בהחלט יכולת מרשימה
לי אין יכולת כזו,פגיעה היא משהו שנעשה בשניה שהמילה פרצה לחלל האויר,אני לא יכולה לעצור את הזמן ולו לרגע ולכן כן,אני נפגעת, מה שאני כן יכולה לעשות זה להחליט מה אני עושה עם זה הלאה.
לדוש בזה שנתיים וחצי או לשכוח אחרי 2 דקות

אישה שמנה מאוד שתגיע לחנות והמכורת תביט בה ותגיד לה,מצטערת,אין לנו בגדים במידות ענקיות כאלו כשכל הקונים מביטים יכולה לדעתך פשוט לא להעלב כי היא עוצרת הכל ועושה החלטה מושכלת בינה לבין עצמה.....
לא קונה.

יש לנו רופא שמטפל בבן שלי,איש מבריק אבל אדם מגעיל,כל פעם מחדש אני מכינה את עצמי להערות שלו (והוא יודע בקרב המטופלים במזגו הגועלי,שום דבר אישי אלי)ואומרת לעצמי שאין לי מה להפגע ממנו כי אדם מגעיל בלה בלה בלה
אבל כל פעם מחדש הוא יודע להיות גס רוח וכן,זה פוגע אבל לרגע ואני ממשיכה הלאה לא מתעכבת על זה.

shoosh2607

Member
מנהל
אז כמו שכבר אמרתי

ואני אגיד שוב - זו הבחירה שלך.
זה שלרוני (ולעוד כמה אנשים) יש יכולת כזו - כיף להם.
נסי לעבוד על זה - זה משתלם

אני מעדיפה לא לאבד את הרגשות שלי

בגלל שפה ושם יש אנשים לא נחמדים

אני לגמרי חופשיה להעלב כשמעלבים אותי
להתרגש כשמרגשים אותי
לכעוס כשמכעיסים אותי
לשמוח כשמשמחים אותי
והכל סופנטני בלי יותר מחשבות על איך כדאי להרגיש
פשוט להרגיש

shoosh2607

Member
מנהל
מצוין - גם זו בחירה שלך

כל עוד טוב לך עם הבחירה - הכל בסדר.
אם נעים לך להיעלב או לכעוס זה בסדר גמור.
כל עוד את מודעת לכך שזה מה שאת בוחרת לעשות.

בהחלט

ואני גם שמחה לשמוע שאת לעולם לא כועסת או נעלבת שהרי זו בחירה ואני לא מכירה אף אדם שפוי שפשוט יבחר בעצמו במודע לכעוס או להעלב.

מקסים

shoosh2607

Member
מנהל
עובדת על זה

זה קשה אבל אני כמעט ולא נעלבת ומשתדלת גם לא לכעוס ("לכעוס זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים").
החיים יותר יפים ככה

מקסים,אני נורא אוהבת את משפטי החכמה האלו.....

אני חושבת שאת ברמה רוחנית ממש גבוהה

shoosh2607

Member
מנהל
מיותר. לגמרי.

לא ברור מה ניסית להוכיח כאן אבל לא יזיק להיפתח לדיעות חדשות ושונות. אפשר רק ללמוד מזה.
את לא חייבת לענות - רק תחשבי על זה

ותודה

לא מיותר, אני חושבת שאדם שחי את חייו

בלי לכעוס או להעלב אלא עובר חיים שלמים רק בשמחה ואושר ונגיד שאם מישהו עובר עם מפתח ושורט לו את האוטו החדש הוא בוחר להגיד שזו עבודת אמנות מהממת ובוחר לשמוח הוא אדם שהגיע לדרגה רוחנית גבוהה מאוד שמתי מעט יכולים להגיד שהצליחו

אני מאוד מודה לך אבל כמו שאמרתי

אני שונה ממך, פשוטה כזו, אדם רגיל ששמח שנעלב שלעיתים כועס ואז סולח לעיתים עצוב ולעתים מתרגש

כנראה ככה אשאר תמיד

אני שמחה בשבלך שהגעת למצב שאת יכולה למחוק רגשות מסויימים מחייך

זה ממש מעולה

למעלה