תמונה שלי בבלוג אחר...

תמונה שלי בבלוג אחר...

לא יודעת אם זה במקום אבל בכל זאת...הסתכסכתי עם מישהי בפורום לא ישראלי. היא מגרמניה. כנקמה היא שמה תמונה שלי ששמתי בפורום אחר לפני כמה חודשים (ומישהו נתן לה ללא רשותי) בבלוג שלה וצחקה עליי. זה בסדר? מותר לה? אמנם התמונה הזו לא עירום וגם כבר היתה בפורום אחר, כמו שאמרתי, אבל בכל זאת הוא בבלוג שלה ללא רשותי. מה דעתכם?

אני מניחה שאת לא מצפה לתשובה משפטית

אלא שואלת על מה שנקרא "נטיקה". מה אגיד לך? אותה בחורה עשתה משהו מכוער, אבל אלה החיים. היה לה מניע (גם אם הוא עלוב) והייתה לה היכולת, והיא השתמשה בזה. אין פה שאלה של מותר ואסור (אלא אם כן, את באמת מתכוונת לשאלה המשפטית, ואז, לעניות דעתי, הדבר היחיד שאת יכולה לטעון זה שהיא מפרה זכויות יוצרים בתמונה). יש יכולה ולא יכולה. ולבחורה הזו הייתה האפשרות להשתמש במשהו שאת הצבת ברשת.

e-magine

New member
אני רואה שהסקת מסקנות פרקטיות

ומחקת את הבלוג שלך. אם זה בסדר? לא יודע. לצחוק על מישהו זה בכל זאת, חופש הביטוי, לא? אלא אם כן זה עובר את הגבול והופך ללשון הרע. לגבי צילומים, באמת אסור להעתיק, אבל העניין במקרה זה די טכני, כי אם פרסמת את התמונה, ניתן בקלות לתת לינק אליה. הקלות הבלתי נסבלת של הפגיעה בזולת באינטרנט.

אף אחד לא פירסם תמונת עירום שלי../images/Emo10.gif

אני מרגיש מאוד פגוע. אבל אם להיות רציני לרגע, אני חושב שאם תחשבי על זה, תגלי שבעצם למעט העובדה שאם היה מי שמכיר אותך ברשת אבל לא ידע איך את נראית ועכשיו הוא כן יודע. אין כאן ממש סיפור גדול. לצחוק עלייך היא יכלה עם או בלי תמונה ולמי שלא מכיר אותך (ואני מניח שמדובר ברוב מי שקורא את הבלוג שלה) זה בלאו הכי לא ממש משנה מי את. כך שהדבר היחיד שיש כאן זה האאוטינג שהיא עשתה לך עם התמונה שלך. חוקי כן. וגם מאוד מכוער ופוגע. אבל כמו שאמרו מעלי, זה אחד הצדדים הרעים שהרשת מאפשרת. תודה לאל שיש גם כמה צדדים טובים. עכבר

e-magine

New member
אל תהיה בטוח ../images/Emo3.gif

המצלמות המוסלקות מגיעות לכל מקום, אם כי האמת היא שרוב אתרי ההצצות מתמחות בנשים. כמובן ששווק טלפונים ניידים עם מצלמות רק החמיר את הבעיה ולכן, יש מועדוני ספורת בחו"ל שהתחילו לאסור על החברים והחברות להכניס בכלל טלפונים ניידים לתוך שטחי המועדונים.

חמעפה

New member
לא הבנתי. מישהו יכול לצלם מישהו

עירום בלי שאותו מישו מצולם יודע על כך?

e-magine

New member
הםםםםם כן

נגיד במקלחות של מועדוני ספורט, במקלחות של בריכות וחופי ים וכדומה. ברור שמי שלא מתפשט במקומות כאלה, הסיכויים שיצולם אפסי.

articulate

New member
פפארצי לכל...

מלחיץ קצת. פעם, אם מישהו היה מצלם אותך באיזו סיטואציה שאתה קצת פחות רוצה להתפס בה עם עדשת המצלמה, היה צורך להתאמץ מאוד כדי לגרום לך נזק ממשי (בהנחה שאף אחד כאן הוא לא סלבריטאי שמוכנים לשלם הון קטן בשביל תמונות מביכות שלו). היום, מספיק שיש מישהו שמאוד רוצה לנקום בך, והוא כבר ידאג לחשוף כמות אנשים המונית לתמונות האלו, ברשת. כבר ראיתי שעושים זאת פעם לאיזו ילדונת (בני נוער הם עם אכזר). מאוד לא נעים, חסרון בולט של הרשת.

נקמות באימייל

מפיצים תמונות של החברה לשעבר בעירום באימייל, ולא מזמן (לפני מס' חודשים) הסתובבו באימיילים תמונות של בחור, שלפי דברי הכותבת, נגע בגופה בזמן שחלף מולה ברחוב (לדבריה, אחרי שהתאוששה מההלם, רצה אחריו וצילמה אותו עם מצלמת הסלולארי). כמובן, שאי אפשר לדעת, אם זה סיפור אמיתי או רק נקמה במישהו שמוכר למפיצת האימייל.

articulate

New member
כן, אני זוכרת את הסיפור הזה

וגם זה מבהיל - האפשרות שהאינטרנט נותן לקחת את החוק בידיים. זה בכלל לא משנה אם הבחור נגע בה או לא - זו לא צורת פעולה מקובלת. רק לפני כמה חודשים התארח אצל יאיר לפיד מורה שארבע תלמידותיו האשימו אותו, שלא בצדק, שנגע בהן. האיש הזה, למרות שזוכה, חייו נהרסו. בררר.

סליחה??? ../images/Emo12.gif

קא זו או

New member
זה דווקא לא מטריד אותי

עירום על חוף הים, עירום במקלחת... מה כבר יש לי חלהסתיר בדיוק?

קא זו או

New member
בל יישמע מדבריי שאני מקל ראש

בענין הזה. דיברתי רק על עצמי, וזה דווקא מצא חן בעיניי הרעיון שיצלמו אותי עירום בחוף הים או במקלחת.. אם הכרס שלי שווה איזו תמונה.. אז קדימה. אבל - ההתפתחות הטכנולוגית הזו מחייבת להגדיר מחדש את כללי הפרטיות, החדירה לתחום הפרט וכו' - אגב, בבחינות בגרות מאז ששמען של המצלמות בפלפונים עלה יש הקפדה רבה יותר על הרחקתם מקרבת הנבחנים.

צלליתה

New member
מה בדיוק עושים עם מצלמה

בבחינת בגרות? אני זוכרת את השעונים הדיגטלים, כאשר טל, הילד השובב של חברים הכניס לזכרון את כל התאריכים החשובים לבחינה בהיסטוריה.

קא זו או

New member
מצלמים את התשובה

ושולחים ת'צילום לחבר, שהטלפון בכיסו על רטט, או על השולחן - רק רוצה לדעת ת'שעה המורה.

e-magine

New member
../images/Emo32.gif חשבתי שכלי הכתיבה

עם הכתב הבלתי נראה שמוכרים בגאווה בכל מיני מקומות, הם הלהיט.

למעלה