תמונה משפחתית

ס ת י ו 5

New member
תמונה משפחתית

בוקר יום שישי. שמים תכולים כמו מרמזים על האביב המדהים שבדרך. עוד קצת ויגמר כבר החורף הזה. אז הלבשתי את הנסיך הקטן בג'ינסים כחולים וחולצה לבנה. חגיגית. לכבוד יום שישי. ככה זה בגן ביום שישי לובשים חולצה לבנה לקראת שבת ולכבוד "קבלת השבת" שתתקיים שם עוד מעט ויהיה גם אבא שבת ואמא שבת ויברכו על נרות השבת ויחלקו סוכריות ו.. והוא הוא רק בן שנתיים אבל הוא כבר מבין. שר לי "היום יום שישי..." מבין אולי בגלל החולצה הלבנה אולי בגלל שאמא בבית הבוקר ולא ממהרת לעבודה. אולי כי מריח את מרק הירקות שמתבשל לאיטו בסיר הגדול. והלב. הלב זורח. אולי בגלל השמים התכולים. אולי בגלל החולצה הלבנה שהלבשתי לו ואולי אולי כי היום יום שישי... -בוקר טוב אמא ביום ראשון תביאי לגן תמונה משפחתית ואני מביטה אליה כמו לא מבינה על מה היא מדברת בכלל כמו דיברה אלי הגננת שלו בשפה שאני לא מכירה. תמונה משפחתית? שאלתי אותה במבט כבוי. כן. עוד מעט יום המשפחה ואנחנו תולים בגן תמונות לכבוד יום המשפחה. התוכנית שלי היתה לקפוץ לסופר לקנות לו את כל הדברים שהוא אוהב כל כך לאכול. הקורנפלקס הזה בכל מיני צבעים ובמבה ועוגת שוקולד ולחמניות ומעדנים ו...ומחוץ לגן יש ספסלים. שניים. אז התיישבתי על אחד מהם בחרתי את הספסל בו אוכל להרגיש את השמש הזאת שתלטף לי את הגב. שתחמם את הלב. תחת משקפי השמש השחורות זלגו דמעות. דמעות של צער. דמעות של כאב. דמעות של חסר אונים. מה אעשה עכשיו?...אין לנו תמונה משפחתית. אין. פשוט אין. יש את האלבום של הברית אבל הוא מונח בתוך ארגז בחדר יחד עם כל הזכרונות והוא לא שייך יותר האלבום מהברית... אין לי תמונה משפחתית לכבוד יום המשפחה אין לי תמונה להביא לגן של הנסיך הקטן לכבוד יום המשפחה. שמים תכולים כמו מרמזים על האביב המדהים שבדרך. עוד קצת ויגמר כבר החורף הזה... נכתב ביום שישי אבל כבר ההמשך והסוף ממממממממ......

janea

New member
תתצי מזה, אבל מהר מאוד.....

משפחה, זה מה או מי שחי אתך. זהוזה! וזה מה שאת חייבת לעביר בשימחה ללב לרך של הנסיך שלך.2 אנשים מאושרים שחיים יחד, עם כלב או ציפור וגם לא חייב.. סיפור קטן: אני גם גדלתי עם אמא גרושה, בגיל 10 אני חושבת(זה היה לפני 44 שנים!) המורה אמרה: תציירו ערב משפחה שלכם.(אז ציירו, לא צילמו כל כך) ציירתי אמא, במיטה, שערות על הכרית, אני מברישה לה אותם, ואחותי קוראה ספר יושבת על המיטה.....זה היה ערב מיוחד בבית, אמא לא היתה מאוד עיפה, ויכולנו לשבת לידה!.המורה אמרה....מה אבל זה שמירה על חולה! כשסיפרתי לאמא היא אמרה עם חיוך...בוףףף! את יודעת המורה לא יודעת הכל. אצלנו זה כך, וטוב לנו. לאחר ,ערב משפחה זה עם סבתא, או עם הדודים.... העיקר שתעבירי לנסיך שלך ששניכם יחד זה האושר, אז גם הוא ירגיש כך. אני מבתיחה לך, הוא אוהב מה שאת אוהבת. אני מקווה שמדובר בזוג הורים גרושים או פרודים לא לאחר אסון כלשהו, כי אז אני מבינה את הדמעות, ובכל זות,! זיכונות של הימים הטובים יכולים לחמם את הרגעים של חולשה. באהבה. זאן

ס ת י ו 5

New member
תמונה משפחתית

הוא שאל תגידי מה קרה? למה את עצובה? כבר בשיחת הטלפון הוא ידע. משהו לא בסדר... תמיד כשעצוב לה שומעים את זה בקול שלה שהופך חלש ושקט. "כי אין לי תמונה משפחתית להביא לגן ליום המשפחה והגננת. הגננת ביקשה.." הוא הלך וחזר כעבור כמה דקות. תלבישי את הנסיך ןתתלבשי גם את וגם תשימי גם אודם אנחנו הולכים לפארק... והוא. הוא צילם וצילם וצילם... הוא צילם איש קטנטן רץ אל זרועות אימו, הוא צילם מבט חטוף בעיניים, הוא צילם את החיוך הקטן שיוצא מהלב, הוא צילם את האושר, הוא צילם את הרגעים הקטנים האלה של השמחה, כל קליק בדיגיטלית הפך לקליק בתוך הנשמה, הוא צילם את השמחה, הוא הנציח פרפרים מדהימים, הוא צילם אהבה. הוא צילם אהבה אמיתית, הוא צילם אהבת אם לבנה, הוא צילם את האורות האחרים, הוא צילם חלומות, הוא צילם צבעים, הוא צילם את העכשיו, הוא צילם את המחר הוא צילם אלבום משפחתי... עכשיו יש לך תמונות עכשיו יש לך אלבום משפחתי עכשיו יש לך תמונה להביא לגן לכבוד יום המשפחה רק תבחרי.....

m i c h a l i

New member

איזה פיתרון מהיר למשהו שעל פניו נראה לנו כל כך "כבד".. לפעמים הפיתרונות הכי פשוטים נותנים לנו מענה לדברים המורכבים בחיים
וברוכה הבאה אלינו

ס ת י ו 5

New member
../images/Emo51.gif אפשר עוד?

אפשר קבלת פנים נעימה? אפשר חיבוקים? מקווה למצוא כאן בית חם... ברוכים הנמצאים ידידיי

m i c h a l i

New member
בבדאי
+

ברוכה הבאה לביתנו החם אני אוהבת את ה
האנטימי הזה
אז שבי כאן איתנו והרגישי בבית

א ל ו ל י

New member
אז לכי להצטלם !!../images/Emo5.gif

קודם כל, לצערי יש גנים בהם מבקשים להביא תמונת חתונה של ההורים, שיא האטימות והטימטום. אני מניחה שבסיפורך ענין התמונה הוא רק דימוי לזה שאת רואה באימהות יחידנית משהו חסר או עצוב. חבל לשמוע ואני בהחלט מציעה לך- חלילה לא מתוך התנשאות אלא מרצון לעזור- להתייעץ ולטפל ברגשות האלה שיחלחלו מהר מאוד גם לבנך. ולכו תצטלמו בכייף.

א ל ו ל י

New member
אוקיי, המשכתי לקרוא ואני שמחה

לשמוע שהצטלמתם. חוצמזה, ראיתי בכרטיסך שאת גרושה ולכן אני מסיקה שלא אמא יחידנית. אני מניחה שיש אבא פעיל בתמונה ושניכם מהווים לילד משפחה.

למעלה