תמונה אחת שוה

חנוך617

New member
התכוונתי לדבר

פשוט. הרבנים הליטאיים לומדים יותר ולא אוהבים את החיצוניות משא"כ האדמורים.

אכן כן

זה מה שכתבתי לך אבל באמת שחבל לפתוח פה דגל ואגודה כי גם שס ירצו מקום ועוד לא דברנו על קד

לעלות רמה בבקשה!

זה פשוט מנטליות וגישות שונות. נ.ב. אני מכיר ראשי ישיבות שגם מטיילים .

אתה הרי יודע את התשובה

אתה רק רוצה להתנגח בחסידים האדמורים פוחדים שאם הם ילמדו החסידים יפטרו אותם והרבנים הליטאים פוחדים שאם הם יטיילו התלמידים יפטרו אותם או יבואו איתם נכון שלזה התכונת ?

ב מ ב י

New member
חנוך אולי תעשה תענית אשכולות

ולעצם העניין יש הבדל גדול בין אדמורים לרבנים ליטאיים בתפקידים של כל אחד. רבנים ליטאים הם כולם מורי הוראה ובדרך כלל ראשי ישיבות שמקומם בבית המדרש. אדמורים הם מנהיגים פעילים של הציבור... ולכן אותם תמצא במקומות ציבור.. ואותם תמצא בבית המדרש.. חידשתי כאן דבר ??? לא !!! הדבר ידוע לכל.. אבל חנוך אתה משועמם!!

חנוך617

New member
לא הבנתי

אדמורים הם עסקנים? שילכו לכנסת! בקשר לשיעמום - זה בטיפול.

BigKay

New member
מנהיגים ליטאים הם במפורש

לא כולם "מורי הוראה", הרב שך לא היה לו היתר הוראה, וכן רב שטינמן וכן הרב קניבסקי וכו`, שאלה בפשט בגרא או רמבם היית יכול לשאול אותם, אבל שאלה של הלכה למעשה צריך מורה הוראה עם סמיכה.

BigKay

New member
איזה מעליב. דבריו דוקא

יותר חכמים ועניינים מדבריך. ואני מבין שאתה לא אוהב כשמדברים על הגדולים שלך, אבל איך אומרים הילדים: אתה התחלת.. ועיין בשאר תגובותי בשירשור

1שאלתיאל

New member
חושבני שסטית חנוך

איני רוצה לפגוע בך באופן אישי אבל חלק מהודעתיך בשרשור זה נגועים בזלזול בגדולי ישראל חזור בך

BigKay

New member
מודה ועוזב ירוחם

סליחה, לא ראיתי הודעת החזרה כשכתבתי הודעותי

BigKay

New member
ואני לא ראיתי תמונה של

סדאם חוסיין ובן לאדן בטיול ולא במצוה טאנץ, ואפילו לא בברית של נכד.. סתם אמרתי.. תחשבו על זה. אולי זה משום שהם לומדים כל היום..? זה סגנון של השאלה שלך חנוך. ואתה קושר דברים שאח לא מצביע על השני. לילה טוב

BigKay

New member
סליחה, אבל השרשור במקורו

זה "רק" עקיצה לצד השני, מילא שיש לו על מה לבסס טענתו, אבל לתקוף בלי ביסוס, למה? מה הם חטאו? שהם לא ליטאים?

אלישיר

New member
ללא נושא

בעזי"ת יברכך ה' וישמרך. יאר ה' פניו אליך ויחנך. ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.

למעלה