תם האירוח

כיצד בריטאלין פועל?

אין הוכחה ביוכימית פארמקולוגית באשר למנגנון הפעולה של הריטאלין. ההנחה היא שהוא מאיץ וממריץ את זרימת הדם בגרעינים במוחיים שאחראים לתפקודי הקשב.

דליה.ד

New member
מעבר לקונצרטה - הדר

בני לוקח ריטלין רגיל בבוקר ועוד חצי בצהריים, הרופא המליץ לעבור לקונצרטה, מה ההבדל? בני בן 6 בכיתה א'.

נטילת קונצרטה מבטלת את הצורך

לקחת את התרופה יותר מפעם אחת ביום. דבר שמשחרר את הילד ו/או אחות בית הספר מהצורך לקחת פעם נוספת. כמובן שנטילת תרופה במהלך היום בבית הספר בעיקר, עלולה להביא לפגיעה בתדמיתו של הילד.

דליה.ד

New member
פחד מריטלין - חרגולית

אחותי אובחנה לפני חצי שנה כלקויית למידה הליקוי למידה שלה מתבטא בעיקר בחוסר קשב... אמי ואבי מפחדים לתת לה את התרופות שהפסיכולוגית איבחנה שהיא צריכה לקבל. ואני לצערי רואה אותה נכשלת במחבנים כי היא לא יכולה לשבת וללמוד. מה לעשות?

הפסיכולוגית

אינה מוסמכת להמליץ על טיפול תרופתי זה או אחר, תפקידה להפנות את המשפחה לגורם מאבחן מתאים וכך עשויה התנגדותם של הורייך לטיפול, לרדת.

דליה.ד

New member
הפסקת ריטלין - אבי 2403

שלום, חדש בפורום ומלא תודות על המידע החשוב והמעניין כל כך בני (בן 8) אובחן כ- ADHD, מטופל בריטלין SR כשנתיים בעזרת התרופה הוא מצליח להגיע להישגים לימודיים וחברתיים נאים אני מעונין להתנסות איתו בהפסקת הריטלין אם כי די חושש מהחוויה השלילית שהוא עלול לחוות אשמח לדעת : האם קיים גיל מומלץ יותר להפסקת התרופה? אולי 9,10 האם מומלץ לתת לו תחליף לריטלין בתקופה זו (כדוגמת צמחי באך)? האם קיימת תקופה מינימלית לפני שלב המסקנות?

הפרעת קשב וריכוז

היא מחלה שאיננה חולפת. היא בעצם כרונית. אשר על כן, נסיון להפסיק את התרופה בגיל 8, מאוד מאוד לא מומלץ. יש גורמים טיפוליים שממליצים להתחיל שנת לימודים חדשה ללא התרופה, תוך מעקב אחרי מצב הילד כמה שבועות. בהנחה שחל תהליך הבשלה מוחית שקורה לעיתים די נדירות, ומבטל את הצורך.

המשך התשובה

איני ממליץ להפסיק את התרופה ולכן איני ממליץ על תחליף. באשר לצמחי באך, ראה תשובותי הקודמות לגבי חומרים צמחיים. ריטאלין היא תרופה שפועלת באופן מיידי ותוך מספר שבועות ניתן להסיק את המסקנות.

dafnalevi12

New member
אדרל - תופעות לוואי והתרגלות לתרופה

אני מקווה שאפשר לשאול לא רק על ריטלין אלא גם על בן -דודו... הבן שלי מקבל אדרל לאחר שהגיב לא טוב לריטלין ולקונצרטה (הרבה טיקים, התקפי בכי וכו') התגובות לאדרל הרבה יותר מתונות אבל עדיין קיימות בשעה שעתיים שההשפעה שלו מתחילה לפוג ובשעתיים אחרי שהיא פגה. עיקר התגובה היא אלימות (שלא היתה קודם) וזה מאוד מקשה (בעיקר על אחיו הקטן שהוא הקורבן...). עוד תופעת לוואי (שאני חושבת שאפשר ליחסה לאדרל) היא קושי להרדם - זה קרה שלשלום - כל הזמן הוא ראה עכבישים ונמלים וממש פחד להרדם (היה לנו ליל שימורים) דבר שמעולם לא קרה קודם. בגלל זה לא נתתי לו את התרופה אתמול והיום. אני מתלבטת לגבי מחר. הוא מקבל כדור של 10 מג' השאלה שלי היא האם כדאי להמשיך עם האדרל ואולי הגוף יתרגל (הוא מקבל את התרופה כשבועיים וחצי. איזה עוד אלטרנטיבות יש (כאמור ריטלין וקונצרטה לא מתאימות) מלבד האדרל? תודה, דפנה

האדרל אינה נמכרת בישראל באופן מסודר

אלא רק על ידי מספר בתי מרקחת בודדים, שמוכרים אותם תחת מרשם מסוג מיוחד, לתרופות שאינן מקובלות בארץ. בכל מקרה, אם היתה תופעת הזיות כפי שמתוארת בהודעתך, מאוד לא מומלץ להמשיך בתרופה. יש לקחת בחשבון שהזיות עלולות להיות שייכות גם להפרעות נפשיות אחרות, וחלקן חמורות מאוד ויש לפנות לפסיכיאטר של ילדים ומתבגרים, כדי לאבחן את המצב. באשר לאלטרנטיבות, אדגיש שריטאלין וקונצרטה הם אותה תרופה, אלטרנטיבות נוספות קיימות, לדוגמא: קלוניריט וסטרטרה שאף היא עדיין לא נמכרת בצורה מסודרת בארץ, והעלות החודשית של השימוש בה הוא כ-1000 ש"ח.

ריטה ב

New member
תהליך טיפול תרופתי

מי שמתחיל ליטול ריטלין (בגן או בכיתה א', למשל), מה העתיד שלו? האם יזדקק במשך כל שנות הלימודים בבית ספר לפחות לקחת ריטלין או תרופה דומה? האם עושים מדי פעם הפסקות ובודקים תפקוד ללא ריטלין? האם יש סיכוי שבעתיד הילד לא יזדקק לטיפול תרופתי? אם כן - מהו? במילים אחרות, מעניין אותי, כשמתחילים עם ריטלין (או תרופה דומה), מה קורה בהמשך מבחינת הטיפול התרופתי? תודה ריטה

לעניות דעתי

השאלה היא מה עתידו של הילד שלא יקח ריטאלין? תופעות הלוואי של הפרעות קשב וריכוז בגיל הבגרות, הן חמורות ביותר וכוללות אובדנות, שימוש בחומרים ממכרים, דיכאון, קשיים במערכת זוגיות, קשיים חברתיים, הפרעת אישיות אנטי סוציאלית (פסיכופאתיות), פשיעה ועוד.

אבקש להדגיש בשנית

הטיפול בהפרעת קשב וריכוז הוא אינו תרופתי בלבד, אלא גם נפשי פסיכולוגי וגם הוראה מתקנת והדרכת ההורים.

ריטה ב

New member
לכל ADHD - תרופה?

האם לכל ילדי ADHD בשלב זה או אחר מוצע טיפול תרופתי? האם ישנם מצבים/מקרים שניתן להסתפק בשיטות לא תרופתיות (עיצוב התנהגות, למשל, וכו')? אינני מתכוונת כאן לשיטות אלטרנטיביות. מהם נתונים סטטיסטיים לגבי מספר ילדי ADHD המטופלים בתרופות? תודה ריטה

הבעיה ב-ADHD אינה

אינה ראשונית התנהגותית, אלא היא תוצאה של הלקות למיקוד הקשב. לכן לא נראה לי שהתמקדות רק בעיצוב התנהגות, תפתור את הבעיה של הילד. לגבי מחקרים שונים, ממקומות שונים, שיעור הילדים (בעיקר הבים) הלוקים ב-ADHD, הוא בן 5-10 אחוזים מאוכלוסיית הילדים, לגבי כמה מהם מטופלים תרופתית - אין נתונים.

MEfrat

New member
קונצרטה ולחץ-דם גבוה

שבוע בלבד לאחר האופוריה עם הקונצרטה, עלה לחץ-הדם של הצאצא (בן 9) ל- 130 על 100 והיו לו דפיקות-לב חזקות ולא סדירות. בבוקר הכל הסתדר ולא נתתי לו הבוקר את הכדור. האם הסימפטומים יכולים להיות כתגובה לקונצרטה? אם-כן, מה עושים? חבל להפסיק כי הכדור פשוט מחולל נפלאות.

לחץ דם וקונצרטה .

לחץ דם 130/100 לילד בן 9 הוא לחץ דם גבוה מאוד! מדוע מדדת לחץ דם? באיזה מכשיר? הילד רזה? שמן? מה גודל המנג'טה? כמה פעמים קודם לכן מדדת לילד לחץ דם ? מה היו הערכים? האם הילד בריא? האם לאחד ההורים יש יל"ד? האם יש בעיה כלייתית? מתי הותחל הטיפול בקונצרטה? האם טופל קודם בריטלין? כמה זמן? אנא עני לי לתבה הפרטית .

לאב

New member
זייבן כתחליף לריטאלין

בני קיבל במשך כמה שנים ריטאלין. לאחרונה הרופא הגיע למסקנה שהילד סובל מדיכאון והחליט לבטל את השימוש בריטאלין. בהתחלה עבר לאפקסור וכשזה לא סייע עבר לזייבן. כרגע מצבו של הילד השתפר, מצב הרוח השתפר, הוא יותר לומד ומשתף פעולה, אבל הריכוז לא כמו שהיה בתקופה שנטל ריטאלין. מה דעתך לגבי השימוש בזייבן? האם כדאי שיהיה זמני או שיהיה קבוע? האם העובדה שריטאלין גרם לו לדיכאון אומר שלעולם לא יוכל לחזור לשימוש בו או שיתכן וזו בעיה זמנית ועוד שנה שנתיים הוא יוכל לחזור לריטאלין? לאב

זייבן אינה תרופה מאושרת לילדים

ככלל, כל התרופות האנטי דכאוניות, עשויות במידה זו או אחרת לשפר את הקשב. אך אף אחת מהן איננה דומה ביעילותה לסטימולנטים, דהיינו לריטאלין או לדקסטרו אמפטמין (אדרל).

למעלה