תם האירוח

ילד לא מצליח ונכשל בבדיקה ממוחשבת

כלומר: נמצא שהילד לוקה בבעיה, ולא "נכשל" בבחינה. כרופאים, אנו מטפלים אך ורק בתרופות שעברו מחקר ותיקוף (כלומר יש להן תוקף), על ידי ספרות רפואית ומחקר. לכן טיפולים טבעיים אינם נמצאים בתחום אחריותנו. לנטשא של כימית או טבעית אני יכול רק להוסיף ששני החומרים פועלים על המוח, כך שאין הבדל בין תרופה צמחית לבין תרופה כימית. היה ותרופה טבעית כל שהיא תחקר ותפורסם בצורה מסודרת, נשקול לתת אותה גם. מנסיוני והקשר שלי עם רופאים העסוקים בהומיאופטיה קלאסית, אין בידם תרופה יעילה באופן חד משמעי, והם רוקחים תרופה ספציפית לכל ילד בנפרד.

דליה.ד

New member
קונצרטה וטיקים- סיגי 11

שלום רב, בני הוא בן 9. עד לא מזמן קיבל ריטלין , בשל תופעות טיקים, הפסקנו הריטלין והנורולוג המליץ לנסות קונצרטה. לקחנו 10 כדורים, ביום השישי התחילו טיקים באיזור הפה. (כשלקח ריטלין הטיקים היו עם הצוואר ומצמוצי עיניים). אני בכל זאת לקחתי עבורו עוד 10 כדורים אולי "הגוף יתרגל". מישהו יודע משהו על הנושא? האם באמת כדאי לתת לקונצרטה הזדמנות ? בסה"כ התרופה מאד יעילה הוא היה מאד רגוע, פחות מתוסכל, ויושב לבד לעשות שעורים, מה שלא עשה עד כה לבד. אודה לכם על תגובה.

../images/Emo41.gifיש לדעת: קונצרטה הוא ריטאלין

ייחודו של כדור הקונצרטה הוא בכך שהוא פועל במשך 12 שעות, לעומת 4 השעות של הריטאלין הרגיל, אשר על כן, אין פלא ששוב חזרו הטיקים, טיקים הם תופעת לוואי מוכרת של ריטאלין, אצל ילדים עם נטיה לטיקים. כלומר: אם לילד אין נטיה לטיקים, הם לא יופיעו בעקבות הטיפול התרופתי. במחצית הילדים שיש להם מחלת טיקים (כגון טוראט) יש גם הפרעת קשב וריכוז, ולכן הטיפול התרופתי שונה.

דליה.ד

New member
הריטלין סם או לא סם?

האם הריטלין הוא סם? ואם לא, מדוע הוא נמצא תחת פקודת התרופות הנרקוטיות?

בהיותו נגזרת של אמפיטמין

שהוא חומר ממריץ, נכלל גם הריטאלין בפקודת הסמים ולכם הפיקוח הכבד עליו. לכן אי נוחות בהתעסקות הרוקח עם המרשם והקפדנות היתרה בניסוח המרשם הרפואי.

דליה.ד

New member
תופעות לוואי

בעלון המצורף לריטלין יש שורה שלמה (ומפחידה) של תופעות לוואי, האם זה נועד רק ל"כסת"ח" של חברת התרופות או אמיתי....

עלון התרופה ותופעות הלוואי

תפקידו של היצרן, לציין בעלון את מגוון תופעות הלוואי שתוארו לגבי התרופה הספציפית הזו. לכן בעלון עלולות להופיע גם תופעות לוואי נדירות ביותר, ולכן הרשימה ארוכה עד כדי כך.

דליה.ד

New member
ריטלין sr ותפקודי כבד -stamon

אני לאחר אבחון שבו אובחנתי כ adhd האם ריטלין מתאים לבחור בן 25 עם תפקודי כבד גבוהים מהתקין? (אמנם לא בהרבה) תודה מראש

תפקודי כבד גבוהים

אדם שיש לו הפרעה בתפקודי כבד, עלול להינזק מכל תרופה שמתפרצת בכבד. לכן מתן של ריטאלין אינו מומלץ. אם בעיית הקשב היא כה קשה, וחייבת טיפול תרופתי, יש להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג.

דליה.ד

New member
ריטלין וטשטוש ראיה= rachel

המתוקונות שלי החלה לקבל ריטלין לפני כחודש, בשבוע שעבר שמנו לב אני ובעלי שפתאום עיין ימין שלה החלה לפזול בצורה קשה, מאוד נבהלנו והתקשרנו לנוירולוגית שלה ואנחנו בניסוי כרגע ללא ריטלין, הפזילה אומנם פחתה וקבענו תור לרופא עיניים, האם מישהו מכם שמע על תופעה דומה? אני יודעת שטשטוש ראייה יכול להופיע.

דליה.ד

New member
ריטלין ורפיון שרירים

אחת הגולשות כתבה: "מהנסיון שלי ריטלין לעיתים מגביר ואף מעצים רגישויות יתר ולקויות פיזיולוגיות שונות. אם נחשוב על הפעולה ה"טכנית" שריטלין עושה - הוא גורם לרגיעה של מערכות גוף שהיו במתח ו"זללו" את הקשב והריכוז. אם כך, שרירי גלגל העין "נירגעו" גם הם ונכנסו לרפיון.. לדעתי הפזילה היתה שם לפני הריטלין בצורה מינורית ולא הפריעה, הריטלין פשוט גרם לשרירים להרפות וכניראה ששריר אחד היה חלש יותר מחבריו מלכתחילה וגרם לפזילה שכעת נראית לעין כל." האמנם נכון?

דליה.ד

New member
ניטאן וריטלין-אורלי

האם מישהו מכיר - יודע לספר לי על התרופה NITAN ??? הבן שלי קיבל את המרשם היום מהנוירולוג שטוען שיש לה אותו אפקט כמו לרטלין אבל זו אמורה להיות תרופה "עדינה" יותר.. אשמח לקבל כל מידע שתוכלו לתרום לי.. אורלי

הניטאן הוא שמה העברי של

התרופה סיילרט, שבעבר ניתן כתחליף לריטאלין. בד"כ כלל תרופה זו ניתנה לילדים שהפרעת קשב שלהם הוגדרה כקלה, תחילת ההשפעה שלו היתה שישה שבועות אחרי תחילת נטילתו. השימוש בו כיום הוא שולי ביותר ויש לו תופעות לוואי שמתבטאות בעיקר בהפרעה לתפקודי כבד, לכן "הועם זוהרו".

meivari

New member
רטאלין בגיל צעיר

האם התחלת נטילת רטאלין בגיל צעיר (6) עשויה לפגוע בגידול? יש לציין שמדובר בילד קטן ורזה שאינו אוכל תחת השפעת הרטאלין תודה

שינוי בגרף הצמיחה

הוא תופעה מוכרת שנים, שיוחסה לריטאלין וכיום הנטיה היא להניח שהיא שייכת להפרעת הקשב והריכוז ובכל מקרה, ניתן לאמר שמדובר רק בשינוי קצב של צמיחה, ובסופו של דבר הילד יגיע לגובה המצופה, שהיה מגיע אליו גם ללא הטיפול התרופתי. ידוע שתופעת הלוואי השכיחה ביותר של הריטאלין היא ירידה בתיאבון בזמן נטילת התרופה, לאחר שוך ההשפעה, התיאבון חוזר, לכן מומלץ להאכיל את הילד לפני ואחרי שהוא לוקח את הכדור.

למעלה