תם האירוח

zivadina

New member
../images/Emo43.gif תיקון: הארוח של ד"ר קיסר

אנו מתנצלות על אי ההבנה. הארוח עומד להתקיים מחר בשעה 19:00. יש לכם זמן להכין עוד ועוד שאלות.

דליה.ד

New member
כן או לא ריטלין - טאKילה

השאלה שלי היא כן או לא ריטלין??? מה הריטלין עושה לילד מעבר ליכולת הטבעית שלו? האם יש התמכרות לתרופה הזו? איפה אני יכולה לקבל הסבר ממשי ברמה מקצועית על ריטלין וסגולותיו-בעיברית ?

ערב טוב! יש לך טיפים לשיפור

הריכוז והקשב, שיכולים להועיל לכל אחד, ולא רק לאלה שיש בעיה מיוחדת. למשל כדי להצליח טוב יותר במבחן, להתגבר על נושא משעמם, מחשבות נודדות, נושא שמציק שלא מאפשר קשב וריכוז, וכן הלאה. האם ישנם ספרים בנושא? תודה רבה מראש.

זהבה נ

New member
ריטלין וסמים- הקשר קיים או לא?

בהמשך לכל מה שנכתב לאחרונה בעיתונים ובהסתמך על העובדות שרבים מבני הנוער היום חשופים לחומרים מסוכנים בכלל בבתי הספר התיכוניים ובמסיבות... 1 האם יש קשר בין מי שנוטל ריטלין מגיל צעיר ובנעוריו מעשן מריחואנה(גראס) במקום, האם לעבר הריטליני שלו/ה יש השפעה כל שהיא? 2 היש קשר ישיר או עקיף בעובדות הללו? או האם מישהו חקר פעם את הקשר הזה? 3 יצא לי לשוחח עם מתבגרים שמספרים שה"גראס" מרגיע אותם לא פחות מהריטלין, כיצד אפשר להסביר להם בצורה רצינית את הנזקים שהם גורמים לעצמם, אם כל מתי שאני מנסה להסביר הם הודפים אותי בטענה שה"גראס" טבעי והריטלין לא!!!?

הקשר בין סמים לריטאלין

אכן קיים ושייך לאנשים שלא טופלו בצורה נכונה ומחפשים מענה, לא רפואי לאי השקט שלהם על ידי סמים. ריטאלין לא מביא לשימוש בסמים יותר מאוחר, אלא רק אי שימוש נכון, או הפסקה בטרם עת של טיפול.

talirr1

New member
יעוץ לטיפול בנער

שלום אני עובדת עם נער עם בעיות התנהגות קשות מאוד הנער בן 16 מפונק מאוד צריך תמיד לשבח ולעודדאותו במידה ואתה מותח ביקורת על התנהגות שלילית הוא מתחיל להתפשט מוריד נעליים וזורק חולצה גופיה (לפעמיים בוכה) למרות הטיפול ברטלין פעמיים ביום יש לנער התנהגות מאוד קשה יש בעיה בעיקר בהפסקות הנער דוחף את הילדים הקטנים ומכה אותם כל פעם יש התנהגות שללית אחרת בכיתה הוא מסוגל לשבת זמן קצר מאוד עם משהו מסיח את דעתו זהו קשה מאוד לחזור אחורה בכדי להגיע איתו להשגים לימודיים הוא צריך סביבה סטרלית בלי גירווים. הנער מטופל מגיל שמונה ברטלין ורטלין לא נותן מענה הולם לנער בגילו מה עושים?

יתכן ומדובר

בהפרעת התנהגות (קונדקט דיסאורדר), שהוא שילוב קשה של שתי מחלות בעייתיות ויש לפנות לפסיכיאטר של ילדים או לגורם בריאות הנפש אצל ילדים.

Sigali

New member
ערב טוב

בני בן ה-8 <אחד מתאומים> אובחן אצלו ע"י המורה,הפסיכולוגית והיועצת בעיית קשב וריכוז. יש לי שתיי שאלות: א.היכן עושים איבחון מסודר<ולא יקר> ב.האם ריטלין לא יכול להרוס את הילד

תחושה של "ריק" אצל הילד

בני בן 10 ומקבל ריטאלין מאז גיל 6. לפני כשנה בערך הילד הודיע שהוא לא מוכן לקחת יותר את הכדור. הוא אמר שכשהוא לוקח את הכדור הוא פשוט "מרגיש ריק". גם ניתן לראות על פניו הבעה של אפאטיות, למרות שהוא מתפקד יפה מאוד עם הריטאלין ומגיע להישגים יפים בזכותו! הוא גם תאר שהוא מרגיש שכל העולם זז בהילוך איטי כשהוא לוקח את הכדור. הוא אמר :"כשאני רץ, אני מרגיש כאילו אני רץ לאט לאט..." הפסקנו לתת את ה SR וחזרנו ל10 מ"ג והיום אין לו בעיה לקחת את הכדור. האם התחושות שהוא מתאר הן נפוצות? האם הן בעיה שצריך לבדוק או תוצאה נורמלית של לקיחת הכדור?

טאKילה

New member
יש עוד שאלות...עוד הרבה../images/Emo127.gif

אתן רקע - בני בן 13 לומד בבית הספר לחינוך מיוחד . בעיותיו בעיקר ריגשיות וחוסר ביטחון . ילד שחווה תאונת דרכים קלה, האיסוף ממקום התאונה היה טראומה עבורו, ילד שחווה אלימות מגננת מכה ואיבד אמון במבוגרים . הוא היה בטיפול פסיכולוגי במשך שלוש שנים, מהסיבה שמאז התאונה ואלימות הגננת הוא לא שלט בצרכיו [קקי], מעולם לא עלתה על הפרק התערבות תרופתית . יועצת בית הספר ממליצה על תרופת ריטלין כדי שהילד יסגור פערים בלימודים . האם זה נדרש, לסגור פערים עם תרופה ? לציין שהילד בדרך כלל רגוע, משתף פעולה בכיתה ברמה סבירה ואף גבוהה . אני מקושרת יום יום עם המורה ושומעת שהוא לומד נהדר . לא פעם המורה קראה לו גאון שלא נוצל נכון . המורה הרימה גבה כשדיברו איתי על ריטלין . עכשיו אני חצוייה, רוצה לעזור לבני, אבל פוחדת . קראתי כאן מספר פניות של הורים, ומה שהתרופה מחוללת בילדהם, יש בה בתרופה יתרון, ויש בה חיסרונות-[אותי זה הפחיד] . אני כאן נמחצת בין הכן והלא, וזאת בעיקר ביגלל בורותי לגבי התרופה .

לגבי בנך

אנא פני לאחד מבעלי המקצוע שהזכרתי בתשובתי הקודמת והשתדלי לא להקשיב לאנשים שאין זה עיסוקם, וכנראה ניזונים משמועות.

הנושא הוא לא כן או לא ריטאלין

אלא כן או לא טיפול רב תחומי להפרעת קשב וריכוז, הפרעת קשב וריכוז, לאחר שאובחנה כהלכה, דורשת טיפול משולב, הכולל, הוראה מתקנת, טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי. אין עוד עדות מיקרוסקופית למה עושה הריטאלין, אך ההנחה היא שהוא משפר את תפקוד המרכזים במוח האחראים למיקוד קשב ולדירוג הגריות, לפי חשיבותן ולא לפי העניין שהן מעוררות במקבל התרופה. כן, יש התמכרות לתרופה ולכן היא נמצאת בפקודת הסמים, המחקר אומר שהתרופה ממכרת אצל אנשים שהגיעו אל התרופה במטרה להשיג אפקט של מצב רוח ולא למטרות מיקוד ושיפור תפקודי קשב. לכן, תרופה זו צריכה להינתן רק לאחר אבחון של רופא שעוסק בתחום, דהיינו פסיכיאטר של ילדים ומתבגרים או נוירולוג של ילדים, ובפיקוח שלו. מקום טוב למצוא חומר בעברית על ריטאלין הוא בספר "הפסיכיאטריה של הילד והמתבגר", של ויצמן, טיאנו ועוד אדם. קיים גם ספר שנקרא "עצור, מורידים הילוך", איני זוכר מי המחבר. "לחיות עם ADHD" של טיאנו ואיריס מנור.

דליה.ד

New member
התנגדות ללקיחת ריטלין- nimoa

בני, בן 10.5 התחיל לקחת ריטלין לפני כ- 3 שבועות. הוא עוד בשלב של מציאת המינון המתאים. בשבוע האחרון הוא 'שכח' לקחת 3 פעמים. אתמול התחלתי עיצוב התנהגות עם חיזוקים ברורים מאוד, חיוביים ושליליים אך כבר הבוקר הוא שוב שכח... מה לעשות? אודה מאוד על עצותיכם / עידודכם

בגיל 10.5, בתחילת הדרך

האחריות על הטיפול התרופתי, היא עדיין בידי ההורים. עליהם לקחת אחריות, כמו לגבי כל תרופה אחרת. הקפידי את לתת את התרופה, במיוחד בשלב זה, ילדים אינם אוהבים לקחת תרופות מכל סוג, ולכן אינם יכולים ליטול את האחריות על לקחית הכדור.

דליה.ד

New member
טיפול טבעי במקום ריטלין- נורית

שלום לכולם.. אני אם לילד בן 6 וחצי,מתחילת כיתה א שמתי לב ולא רק אני אלא גם המורה,כי הילד לא מקשיב בכיתה, יש לו בעיה בלהעתיק מהלוח,ובעיות בהכנת שיעורים,היום הוא עשה איבחון ממוחשב דרך קופת חולים בו ניקבע חד משמעית כי לילד יש בעיות של קשב וריכוז... את החלק הראשון של הבדיקה עבר וניכשל,לאחר מכן קיבל ריטלין ואת החלק השני של הבדיקה עבר יותר בהצלחה. הומלץ על מתן ריטלין... השאלה שלי היא: האם יש טיפול טיבעי שדומה בטיפולו לריטלין?? הכוונה היא האם יש תרופה טיבעית כלשהי שדומה לריטלין? ולא כימית כמובן? אני החלטתי ביחד עם אבא של הילד לנסות משהו טיבעי לפני מתו הריטלין שהוא חומר כימי ולא כל כך מומלץ. אני ינסה לתת לילד שלי קודם כל טיפול טיבעי וינסה לעשות את הכל באופן טיבעי כאשר הריטלין מבחינתי תהיה הטיפול האחרון... האם מישהו מכיר תרופה טיבעית?? אנא עזרה.. אני ממש ממש מתוסכלת מכל העיניין ולא רוצה לפספס את כל הזמן הזה ולהשלים פערים אחר כך... תודה רבה מראש נורית

מה זה טיפול טבעי

מדוע את חושבת שטיפול טבעי עדיף? גם גרס, ואופיום הם דברים טבעיים ורחוקים מלהיות בריאים. מנסיוני גם כאם וגם כמי שעובדת עם ילדים שיש להם ליקויי קשב, ריכוז... חבל על הכסף ויותר מזה חבל על הזמן שהילד מבדבז ב"טפולים" טבעיים. קיראי את תגובתי לאודטה דנין בתוך השרשור "מגעיה לנו התנצלות" בכל מקרה שיהיה בהצלחה דפנה

NaomiT

New member
בטיפול "טבעי" אצל הומאופט בני קיבל

כל מיני כדוריות - ההתנהגות שלו השתנתה לרעה. הוא הפך להיות ממש חסר שקט ועצבני, וזה לאחר אבחון של יותר משעתיים. לעומת זאת הריטלין גרם לו להיות מרוכז יותר.

למעלה