תם האירוח

תמר ס

New member
קונצרטה -מינון והשפעה

בני קיבל עד לפני כשלושה חודשים 2 כדורי ריטלין SR בבוקר. השפעה טובה,חסרון יחיד- אחה"צ..... מאז,עברנו לקונצרטה. מינון הגיע לאחר נסיונות שונים ל-2 של 36מ"ג בבוקר. ההשפעה אינה זהה לריטלין SR.נדמה כאילו פחות עובד. ריבוי של התפרצויות זעם בחודש האחרון (לאחר רגיעה ארוכה),המורות מתלוננות על חוסר שקט והילד מתלונן גם הוא ומעוניין לחזור לריטלין SR שזה כנראה מה שנעשה. שאלתי היא: האם בשל צורת השחרור של התרופה בגוף דורשת הקונצרה מאיתנו להגדיל המינון אולי אף ליותר מ-56מ"ג ביום? הנער בן 14.5 גובה 1.76מ' משקלו בסביבות ה-70 +- תודה

YAK10

New member
זמן הסתגלות לקונצרטה

בני בן 11 מטופל בקונצרטה 54MG בשלושה שבועות האחרונים. לפני כן עלה בהדרגה עם מינון הקונצרטה- 18MG ואח"כ 36MG (אשר לא עזרו בהתנהגות). ההתנהגות ב-12 שעות טובה יותר מריטלין. אך ישנם תופעות לוואי קשות כמו חוסר תאבון עד סיום ההשפעה 12 שעות וגם אז אוכל יחסית לא הרבה וכן שינה בשעות מאוחרות יותר, כמו כן ישנו ריבאונד לאחר 12 שעות. השאלה שלי האם כדאי להמשיך בטיפול זה עד שהגוף יתרגל ואז תופעות הלוואי הנ"ל יחלפו? ואם כן עד מתי ? שאלה שניה היא הטיפול הקודם שקיבל: ריטלין 10MG פעמים ביום, בשעה 8:00 ובשעה 11:00. הבעיות שהיו: היה שוכח לקחת את הכדור השני בשעה 11:00 ואז לפעמים הריבאונד מאוד קשה שהיה מלווה באלימות כלפי תלמידים אחרים. כמו כן לפעמים היתה בעיה של התנהגות אלימה מאחה"צ ועד השינה. השאלה : האם ניתן לתת לילד בגילו 10MG + 20SR ביחד בבוקר, זאת בכדי למנוע שכיחה של הכדור השני לפנה"צ , וכן למנוע ריבאונד פחות חזק אחה"צ בסיום ההשפעה. יש לציין שלפני כשנה טופל רק בריטלין 20SR אשר לא השפיע עליו בכלל. תודה

פטפטת

New member
ADHD ושמוש בסמים

האם יש קשר בין ADHD לבין אי שמוש בסמים אצל בני נוער? לבין גם אי רצון ללמוד? האם יש לפנות במקרה כזה לאבחון פסיכיאטרי ? האם יש לפנות לפסיכיאטר המתמחה בתחום ספציפי של שמוש בסמים או המתעסק ב ADHD. מחפשת פסיכיאטר מומחה בתחום הנ"ל שעובד עם קופ"ח מכבי. איפה מבררת איך למצוא אחד שכזה? תודה מראש אמא מודאגת.

ראי תשובתי

לגבי תופעות בילדים שאינם מטופלים באופן נכון. ברשימת רופאי מכבי ישנם מספר מומחים בפסיכאטריה של הילד והמבתגר ויש לפנות לאחד מהם.

zivadina

New member
מה עושים?/ שאלתה של מוחלפית

אני בת 24 אני חושבת שאני סובלת מהפרעות קשב,כל פעם שאני מנסה ללמוד אני מאבדת ריכוז,כבר שנים,אני נתקעת בלימודים,אני מתחילה לקרוא את החומר הלימודי ונתקעת כל פעם מחדש אחרי כמה דקות הריכוז שלי הולך כלא היהכמו כן יש לי עוד כמה הפרות שאני ערה להן כמו אינפולסיביות,וחוסר סבלנות,אני מרגישה שחלק גדול מהתקופה של התיכון בה הברזתי היתה בגלל שידעתי שבכיתה אני לא אבין דבר,מה אפשר לעשות?אני לא עובדת כרגע כי פוטרתי ממקום עבודתי הקודם,ואני לומדת במכללה אבל אני לא מבינה כלום מהחומר,עד עכשיו לא חשבתי שיש לי בעייה עד השנה הזו לא חשבתי שזו אשמתי,אבל נראה לי שהבעייה עמוקה יותר,מה עושים?

תם האירוח

תודה לד"ר נחמיה קיסר על האירוח ועל שהקדיש מזמנו. אנו מתנצלים בפני הגולשים שלא קיבלו מענה מפאת חוסר הזמן.

zivadina

New member
השאלות שלא נענו

יועברו לטיפולה של ד"ר מנור. מחר ייפתח השרשור הקבוע שלנו אליה, ואתם מוזמנים להוסיף אליו עוד שאלות. ד"ר מנור היא פסיכיאטרית וחוקרת של ADHD אשר מייעצת בפורום בכל יום שבת. תודה לד"ר קיסר.

למעלה