תלת אופנוע

חייקין

New member
תלת אופנוע

אני מחפש תלת אופנוע מכל סוג, רצוי משנות החמישים. חייב עם רשיון, לא חייב בתוקף. העבירו לי הודעה אישית או דוא"ל. אודי

elcool

New member
סליחה שאני שואל..

אבל מה זה תלת אופנוע? זה אופנוע עם סירה?

broadaxe

New member
תלת אופנוע כשמו

הוא אופנוע עם שלושה גלגלים- שניים מניעים מאחורה. בשנות הארבעים בנו בארץ כאלה מאופנועים בריטים במפעל בתל-אביב, והם קיבלו רשיונות נסיעה. קנו אותם בעיקר מובילי רהיטים כי היה להם משטח העמסה מאחור. יציר אחר, זוועתי, היה תלת אופנוע "הפוך" שהחליפו לו את המזלג הקדמי למשטח העמסה עם שני גלגלים. קשה מאד היה לשלוט ביצור הזה בגלל המשקל העצום מקדימה (במיוחד כשהיה עמוס) וגאומטריית ההיגוי הבלתי אפשרית. בשנות השבעים המוקדמות עוד קרטעו להם שניים-שלושה כלים מג'וייפים כאלה בדרום תל-אביב. אחד ממוסכי האופנועים המיתולוגיים קנה תלת משא כזה, שיפצו והפך אותו לכלי להובלת זוג נוסעים מאחור והיה משכיר אותו לחתונות, משהו בסגנון "איזי ריידר". בארה"ב אפשר לקנות קיט תלת להתקנה על אופנוע הארלי דיוידסון בצורה חוקית.

broadaxe

New member
ולגבי אופנוע עם סירה

בעברית תקנית לא אומרים סירה כי אם "צינת צד" אבל אף אחד לא משתמש בזה, מופיע (הופיע?) רק ברשיונות. סירות לאופנועים ולקטנועים ייצרו גם בארץ, והרבה. היתה תקופה ש"אופנוע עם סירה" היה פתרון תחבורתי זול למשפחה קטנה. מנסיון, קשה לנהיגה, סוחב חזק מאד ימינה בגלל הסירה וצריך להאבק בזה כל הזמן ולשים לב לתגובות המוזרות של הכלי. לחברות ב.מ.וו וצונדאפ הגרמניות היו דגמי אופנועים תקניים של הוורמאכט, להם היתה סירה מקורית מבית החרושת עם הינע לגלגל הסירה ותיבת הילוכים כפולה עם רוורס. לסירה היה התקן למקלע מקדימה (MG34 "שפנדאו", שימש גם בצה"ל הצעיר) וארגזי פעולה מאחור.

בּני

New member
אפרופו מפעלים בתל-אביב

אני מחפש מידע על שני מפעלים בתל אביב הישנה ויפו ואין לי מושג מאיפה להתחיל... הראשון ביח"ר ליציקה של האחים וגנר ביפו ידוע לי שהיה קיים ב-1907 חוץ מזה כלום, לא ממתי לא עד מתי ולא מה יצקו. אשמח לכל מידע. השני, בתל אביב, ביח"ר הראשון לעגלות ילדים (ואולי גם צעצועים?) שהוקם אחרי 1923 (לא יודע שנה מדויקת), שוב, אשמח לכל מידע שהוא. תודה בּני

powo

New member
ידע אישי

מקווה שלא בוגד בי הזכרון. שם החברה לעגלות ילדים היתה שושנה.

בּני

New member
אברהם תודה, אבל...

יש למישהו עוד רעיונות וכיוונים איפה אפשר לחפש בכלל חומר על שני המפעלים הללו?

מה זה עגלות שושנה../images/Emo35.gif

אני מכירה רק את סולמות שושנה והם היו במסגר. אגב יש לנו סולם של שושנה

powo

New member
גדלתי בפלורנטין

וזכור לי מפעל העגלות ילדים שושנה שהיה ברחוב הקישון.וכל עגלה היתה נראה לפחות כמו משוריין.

ranlir

New member
איגוד התעשיינים../images/Emo39.gif

הם סוחבים על הגב את מירב האינפורמציה מתחילתה של התעשיה הזעירה והכבדה בארץ ישראל. עגלות לולים ומיטות תינוק כמדומני "נוגה"

בני שלום, ביררתי אצל זיקני העדה

במשפחתי... הסיפור של וגנר נשמע מאוד מענין, היה שייך לגרמנים טמפלרים, נמצא בו סליק של המפלגה הנאצית ובו נשק ותחמושת לא חוקיים,הם סולקו לאוסטרליה. אם תשלח לי מסר אתן לך טלפון של אבא שלי, וכמובן שתצטרך להעלות את הסיפור בפורום נמרוד

arye9

New member
נצל"ש

ראיתי לא מזמן את החלק הקדמי של אופנים כאלה, עם משטח העמסה מלפנים. נותר רק החלק הקדמי והוא משמש לפרסומת לחנות אופניים. ועוד נצל"ש שנזכרתי בעקבות ההודעה, מישהו זוכר את המכונית "מסרשמיט" משנות החמשים?

למעלה