תלפיות

lenski

New member
תלפיות../images/Emo104.gif

אני מתנצל על השאלה המעט לא קשורה לפורום. האם יש פה מישהו, שעבר מבחני מיון לתלפיות?אם כן, תוכל בבקשה לציין באילו מקצועות השאלות, ומה סוגן של השאלות במבחנים. אני מודה מראש. אני אעבור מבחנים כאלה בקרוב, ועצבני מאד ומתרגש.

prefect

New member
המיון הראשון?

המבחן הראשון שלהם מורכב משאלון בידע כללי, מתמטיקה ברמה תיכונית, חשיבה יצירתית (מספר שאלות שדורשות יצירתיות..), חשיבה מדעית (מספר שאלות הבנה במתמטיקה ופיסיקה ברמה בסיסית) ושאלות בפיסיקה תיכונית (שוב, שאלות פשוטות אך דורשות קצת גישה יצירתית). עשיתי את המבחן די מזמן, ייתכן שההרכב השתנה מאז..

dony17

New member
קבל קישור

אמנם קצת ישן אבל אני מקווה שהוא יוכל לעזור

טל ר

New member
כן

לפחות בזמני (ועבר הרבה זמן), השאלות היו מסוגים שונים ומשונים, ובהם: - שאלות בסגנון פסיכומטרי. - שאלות בפיסיקה. - שאלות במתמטיקה. - חידות. - שאלות בידע כללי. וכו'. למיטב זיכרוני, כל השאלות היו סגורות (הווה אומר "אמריקאי"), ולקחו מספר מכובד ביותר של שעות (יום שלם). טל.

Honey Bunny

New member
אם כבר

למישהו יש מושג על פרוייקט סיגמא? לא מבחינת מיונים-מבחינת זמן הכשרה ומה עושים בתפקיד (מה שלא מסווג) שאלתי במתגייסים אבל כנראה אף אחד לא יודע תודה :)

ק ה ל ת

New member
ממינים נגדים באוהל

במידה ולא השתנה דבר (ואנחנו מדברים על אותה סיגמא) מדובר בפוייקט להנדסאים באלקטרוניקה, ללא המעמד של עתודה אבל עם רוב החסרונות. לימודים מאוד טכניים שיתרמו יחסית מעט אם תרצה להמשיך לתואר (אם כי ישנה אפשרות לעבוד במקצוע גם אחרי הצבא), העבודה עצמה היא די משעממת ממה ששמעתי, אין יחס מיוחד בכלל (תשמור כמו חפ"ש, משכורת סדיר כמעט רגילה). למיטב ידיעתי במקרים רבים אין התעקשות על קבע, אם כי אין לסמוך על זה. לגבי הסיווג, זה תלוי ביחידה הקולטת, אבל באופן כללי זה לא סודי כמו שהם מנסים לתאר את זה (גם לא קרוב). דרך קצונה משם אפשרר להגיע לכמה מקומות מעניינים, אבל אם כבר ללמוד אז עתודה אקדמית עדיפה.

Honey Bunny

New member
ובקשר להתעקשות על קבע-

הבנתי שבתלפיות יש 5 וחצי שנות קבע מה הסיכוי שם עם כל הקיצוצים בצבא שהם יוותרו על כמה אנשים אחרי שנה-שנתיים של קבע?

d70

Well-known member
טכנאי אלקטרוניקה. כמדומני הוא באורך חודש באיזור המרכז. אחריו יש מיון שיקבע לאיפה אתה ממשיך ואיזה קורסים/הכשרות תעבור. (זה יכול להגיע ל 4 חודשים מקסימום). כעקרון רוב האנשים משמשים כטכנאי אלקטרוניקה,ברי המזל יכולים ליפול במקומות לא רעים בכלל... י"ג והנדסאים עושים קבע (בד"כ). מוסיף הרבה ניסיון ,מה שעוזר למצוא עבודה בתחום לאחר הצבא.

2_be

New member
ברוך הבא ושיהיה ../images/Emo50.gif../images/Emo13.gif

למעלה