תלמיד עקשן.

תלמיד עקשן.

יש לי תלמיד, שפשוט מתעקש. הוא טוען שאם נחבר גיטרה דיירקט למחשב דרך היציאת מיקרופון ונפעיל רמקולים, זה יעבוד כמו מגבר. הסברתי לו שזה די בולשיט, כי אין מה שיגביר את האות של הגיטרה, ולכן - הוא צריך קדם-מגבר. אשמח אם מישהו ייתן הסבר ואעתיק לו אותו כדי לסיים את הויכוח. תודה
, טל,

lolAlo1

New member
צודק

התלמיד שלך צודק במאה אחוז זה עובד ניסיתי בעצמי על בשרי וזה עובד

sheepeH

New member
מה הקשר?

למה לעזאזל שזה יפגע ברמקולים? זה בדיוק כמו מיקרופון.

oneman2

New member
לא

זה לא עובד באותה דרך, שולח אות במתח שונה, ואני מאמין שאחד מהכחלחלים יכול להסביר יותר למה זה לא טוב.

eVeR WiSH

New member
בשביל מיקרופון צריך קדם מיקרופון?

גיטרה היא חתיכת עץ(בלהבלהבלה) אם 3 מירופונים שקולטים תדרים כלשהם זה עובד אבל זה עולה במחיר כבד של סאונד והרס של הרמקולים (אני מנחש שאין לו רמקולים בכמה אלפים על המחשב)

devilh

New member
אני התלמיד העקשן

ואני שואל מה ההבדל בין קופסה שנותנת לך קדם מגבר, לבין תוכנה-שניגשת לכרטיס קול-מגבירה את האות שהיא מקבלת,ושולחת לרמקולים?

devilh

New member
תודפת קטנה לשאלה

ומה בזה גורם להרס הרמקולים-אצל הגיטריסט המהולל(שמלמד אותי)-יש את הקדם מגבר ("הכרטיס" כמו שהוא קרא לזה-קופסה קטנה שמתחברת בצד אחד לגיטרה,בצד שני לכרטיס קול)-בסופו של דבר זה עובר דרך המחשב לרמקולים-אז מה-גם הפעם הם נהרסים?

yotamn9

New member
רמקולים של מחשב לא מיועדים לגיטרה

הטווח תדרים שלהם (אני די בטוח שזה זה) לא ממש מתאים לתדרים של הגיטרה. אז הם מוציאים סאונד, אבל הוא גם פחות טוב וגם בסופו של דבר הם נהרסים.

devilh

New member
זה קצת לא הגיוני לי

הרי מקליטים הופעות,וגיטרות וכו', בסך הכל אנחנו שומעים את התווך שנשמע לנו,בין אם הרמקול יודע או לא יודע להוציא אותו(רמקולים של קריאטיב ב-500 שקל עושים עבודה מעולה). בתחלס גם כל קובץ wav מכיל אין סוף תדרים שבני האדם,ובטוח גם הרמקול-לא יודעים לשמוע...אבל הרמקול מסתדר איתם... (מי שיודע מה ההבדל בין WAV ל-MP3 וכו')

yotamn9

New member
עד כמה שאני יודע

המוזיקה שאנחנו שומעים שיש בה גיטרות וכו', מוקלטת בתדר מסויים שמתאים לרמקולים. כך שזה לא התדר המקורי. אני לא מדבר מעובדות מוצקות שאני יודע, אני מדבר מידע כללי, אבל אני די בטוח שאני צודק.

devilh

New member
אהה וכמובן

כל הרמקולים נהרסים בסוף-תלוי בסוג ובאיכות שלהם-אבל בתחלס אתה תחליף אותם מתישהו-ואני לא חושב שהגיטר היא זו שתאיץ את התהליך יותר מדברים אחרים שמושמעים ברמקול

eVeR WiSH

New member
תראה

זה יעבוד...בזה תהיה בטוח אבל אי אפשר להבטיח לך שיהיה צליל טוב... אולי הרמקולים יהרסו וגם אם תרצה אפקט כלשהו אני דיי בטוח שאין תוכנה שמעבדת את הצליל ומשמיעה אותו ללא דילי...BUT WHO KNOWS

devilh

New member
תוספת קטנה לשאלה

ומה בזה גורם להרס הרמקולים-אצל הגיטריסט המהולל(שמלמד אותי)-יש את הקדם מגבר ("הכרטיס" כמו שהוא קרא לזה-קופסה קטנה שמתחברת בצד אחד לגיטרה,בצד שני לכרטיס קול)-בסופו של דבר זה עובר דרך המחשב לרמקולים-אז מה-גם הפעם הם נהרסים?

Ultra Spidey

New member
זה כמו ההבדל

בין זום דיגיטלי לאנלוגי.. הפרהאמפ הוא כמו זום אנלוגי - הוא משתמש בחומרה שלו (קרי: עדשות) כדי לגרום לתמונה להראות גדולה, והפרה עושה בדיוק אותו דבר - משתמש בחומרה כדי להגביר את הצליל של הגיטרה. התוכנה היא כמו זום דיגיטלי - היא עובדת עם מה שיש לה. הזום הדיגיטלי לא באמת מגדיל את התמונה, הוא פשוט משתמש באינטרפולציה כדי לגרום לה להראות גדולה יותר, וזה בא על חשבון האיכות. התוכנה גם היא עובדת עם סיגנל שהוא חלש מאוד, ומשתמשת בבוסטרים ופילטרים כדי לנסות ולהגביר אותו, אך היא לעולם לא תהיה איכותית כמו הפרהאמפ.

Ultra Spidey

New member
ובנוגע לרמקולים

אני בונה מגברון, ויצא לי לנסות רמקולים שונים עליו. בהתחלה ניסיתי רמקול פשוט של מחשב, מהזולים. הוא נשמע פשוט רע - הוא לא מצליח "לקבל" את הבאסים כמו שצריך. ניסיתי את השילוב המפלצתי שלי, סאבוופר איכותי יחד עם 2 רמקולים גדולים איכותיים הכוללים טוויטרים, סט שגורם לי לגנוח באושר בכל פעם שאני שומע שירים של מטאליקה או משחק בFREELANCER. חיברתי אותם למגבר.. והם נשמעים זוועה. ואז משתמש אחד בDIYSTOMPBOXES אמר לי לבדוק את הFREQUENCY RESPONSE ולבחור לפיו רמקול. מסתבר שלא חשוב כמה וואט הרמקול, או כמה אוהם הוא, מה שחשוב באמת הוא הריספונס שלו. ריספונס נמוך יחתוך באסים או טרבל ובכללי ישמע רע; ריספונס רחב יתן "מענה" לכל טווח הצלילים של הגיטרה, וישמע טוב באמת. מצאתי רמקול עם טווח רחב, והוא נשמע חלומי. אבל מה? שוויו של הסט האיכותי שהוזכר קודם מסתכם בכמה מאות שקלים, בעוד זוג של הרמקולים עם הריספונס הטוב עולים רק 15 ש"ח.

למעלה