תלמידים מאחרים

ahuva78

New member
תלמידים מאחרים

רציתי לשמוע מכם איך אתם מתמודדים עם איחורי תלמידים בבוקר? יש תלמידים מאחרים שמגיעים באופן קבוע עם ההורים , וכבר הסברנו כמה פעמים חשיבות ההגעה בזמן, אולם יש תלמידים שעדין שמאחרים.

ענתי לה

New member
הבעיה שאת מתארת

אינה בעיית האיחורים של הילד. הבעיה היא הזלזול של ההורים להביא את ילדם מאוחר לבית הספר, פעם אחר פעם, ולא להבין את משמעות מעשיהם. לשכאלה - אין תקנה. ענתי

nitzan4u

New member
המאחר לא יכנס לשיעור הנוכחי. ימתין

ימתין לתחילת השיעור הבא. ריכוז זמני האיחורים יושלם בתום אחד מימי הלימוד ובתיאום עם ההורים.

נירה63

New member
איחורים ודרך פתרון

ראשית אני מסבירה בכיתה מיליון פעם שמי שמאחר מפסיד חומר נלמד ומפריע לאחרים, כי עצם כניסתו אחרי תחילת השיעור הוא גורם מפריע( השיעור נעצר מסתכלים עליו אני מדברת הוא עונה וכו') אחרי כמה שיחות כשהכל מתועד אצלי עם תאריכים ופירוט השיחה, אני מוציעה מכתב להורים עם העתק למנהלת ביה"ס ואף לתיק האישי. לא עוזר??? מזמינה את ההורים לביה"ס . לא מגיעים??? שוב מכתב והפעם העתק למפקח ביה"ס. שוב מזמינה שוב לא מגיעים??? או מגיעים ואין שינוי פונה אל הקבסית!!! חד וחלק, אין כאן בכלל מקום לויכוח. הקבסית מגיעה אליהם הביתה, כותבת דווח לרווחה ולבית משפט והכל מסתדר, האמינו לי.

ענתי לה

New member
כמה שזה לא פשוט נירה....

את יכולה להסביר עוד מליון פעמים ולהמשיך בדיוק בדרך שתיארת (לדעתי - כולנו נוהגות כך...) אבל הבעיה נשארת בעיה. בין אם פונים לעזרתו של הקב"ס ובין אם לא - לילד בינתיים חסר חומר לימודי והילד לא נמצא בזמן הקריטי של הבוקר. כך שאני לא מאמינה שאפשר לשנות את יחסם של ההורים לבית הספר ואני חושבת שבסופו של דבר - כאשר ילד מאחר באופן קבוע - הבעיה הופכת להיות של המורה. בעיקר בכתה א'. בדקות הראשונות של הבוקר אני עורכת, באופן קבוע, את ההקניה של המילה החדשה. ילד שמאחר - פשוט מפסיד את ההקניה. האם אני צריכה לסמוך על הוריו שישלימו עבורו את ההקניה? האם הם מתאימים לעשות זאת? האם הם בכלל מעוניינים בכך? בקיצור, עם הורים שלא אכפת להם, אין מה לעשות. עצוב - אבל עובדתי. ענתי

המורה1

New member
יתרה מכך-

עד שהקבסי"ת נכנסת לתמונה, הילד כבר מסיים תיכון. הן לא מטפלות באיחורי בוקר, אלא בהעדרויות גורפות מימי לימודים. כך זה אצלנו.....

nitzan4u

New member
חבר'ה, הכל עניין של גישה. מורה אסרט

מורה אסרטיבי יצליח לפתור את בעיית האיחורים טוב יותר ממורה "מתחשב". מהי התוצאה של איחור שלנו לאוטובוס/רכבת וכדומה? הפסד! כך גם בכיתה: תלמיד מאחר - לא יוכנס לשיעור כולו. כפי שהצעתי, מחברים את זמן האיחורים ומעכבים אותו בהפסקה ו/או בתום יום הלימודים. כואב? כן, אבל אלו הן עובדות החיים וטוב שנחנך את התלמידים לקראת החיים ה"אמיתיים". הצעה נוספת למאחרים כרונית - להטיל עליהם משימה מאתגרת שתחייב אותם להגיע לפני כולם. תורנות, אחריות על X, ליווי המורה מחדר המורים, ועוד רעיונות כיד הדמיון הטובה. לפעמים כשנותנים לחתול לשמור על החלב מגלים שהוא כבר לא "חתול"...

riki23

New member
תשובה

ההצעה הראשונה היא בעיתית ביותר מכיוון שחל איסור להוציא תלמיד החוצה, ככה שאי אפשר לא להכניס תלמיד לשיעור.

nitzan4u

New member
זכויות התלמיד מעל לכל ולכן...

זכויות התלמיד מעל לכל והכוונה היא לזכויותיהם של 30 תלמידים ויותר הנמצאים בכיתה בזמן והשיעור שלהם מופרע ע"י התלמיד המאחר (הקבוע). לכן, זכות הרבים גוברת על זכות היחיד ואין להכניסו לכיתה. אין להשאירו מחוץ לכיתה ככה סתם. הנהלת ביה"ס תמצא פיתרון (מקום + אדם) שיקבל אליו את המאחרים, ישגיח עליהם עד תום השיעור הראשון ורק אז יוכנסו לשיעור השני. כפי שהצעתי, כל הזמן ש"התבזבז" מחוץ לכיתה יושלם ע"י התלמיד בהפסקות ובסיום יום הלימודים (בתיאום עם הוריו). הצעתי זו אינה במקום שיחה עם הילד ועם הוריו. מסגרת וגבולות ברורים חשובים לעיתים להורים יותר מאשר לילד. גם ההורה וגם הילד יעריך יותר מורה אסרטיבי היודע להגן על זכויות תלמידיו!

ענתי לה

New member
שוב לא מדוייק...

אין קשר בין מורה אסרטיבי לבין האיחורים בבוקר כשמדובר בילדים בכתה א'!! ילדים בכתה א', ברוב הפעמים, מלווים על ידי הוריהם שלא ממש מתביישים להכניסם לכתה באיחור, להתנשק איתם כשאני עומדת מול הלוח באמצע הקנייה ואפילו לשאול אותי שאלות... כך שכמה אסרטיבית שאהיה - זה לא יעיל מול הורים שתמיד יש להם תירוץ לאיחור, והם גם לא מבינים למה הם לא בסדר. אגב המורה 1, גם אצלנו הקב"ס לא ממש מטפל באיחורים אלא בחיסורים משמעותיים בלבד. בקיצור, ברוב הפעמים, כשילדים זקוקים לחינוך מאיתנו וזה לא בא להם "באופן טבעי" מהבית....אז צריך לחנך קודם את ההורים שלהם. וזה כבר החלק הקשה........ ענתי

nitzan4u

New member
ועוד איך קיים קשר

ועוד איך קיים קשר בין אסרטיביות של המורה ליחסיהם של התלמיד והוריו למסגרת החינוכית. היכן הגבולות שעליהם אנו מדברים רבות? גבולות גם מול הורים. זה לא קל אך אסור לוותר. הבעיה מתחילה, לעיתים, מההורים ולכן כשידעו שיש "מחיר" לאיחור - הכל ישתנה. אני מדבר מתוך ניסיון מוכח. מי שרוצה לשגות ב"נחמדות" ורפיסות - שלא יתלונן. מורה אסרטיבי משנה את המציאות ולא נכנע לה! בכל סיטואציה יש להפעיל היגיון ושיקול דעת אך עיקרון האסרטיביות הוא התשתית לכל פיתרון. אני ממליץ בחום לקרוא את המאמר "סמכות דיאלוגית". צירפתי כאן קישור.

s imaa

New member
איחורים

שלום לכולם גם בבית ספרי נוהגים ביד רמה בנושא האיחורים. קודם כל המורות אין מאחרות ושנית, שיחה עם הורים לאחר 3 איחורים ולאחר כשמונה איחורים מייד הודעה לקבסית. ואז בדרך כלל ל " מאחרים הכרוניים " הטיימינג מתאפס ומסתדר.

למעלה