אנחנו נוטים לכלול תלות ונזקקות יחד
אבל הם לא בהכרח אותו המושג ואני חושבת שכשמבינים את ההבדל ביניהם מפסיקים לפחד מהנזקקות. תלות אומרת שאנחנו תלויים באחר כדי להגשים רצונות וצרכים שלנו ובלעדי האחר לא נוכל להשיג אותם עד כדי "שיתוק" שלנו. לדוגמא - לא ניסע לחו"ל לבד כי אנחנו פוחדים להיות לבד ותלויים במישהו שיסע איתנו כדי שבכלל נעיז לעלות על מטוס. נזקקות זה הצורך שלנו במישהו אחר, אבל הוא לא צורך משתק כי בלעדי אותו אחר גם נבצע את הדברים. אולי זה לא יהיה טוב כמו עם אותו אחר, ואולי זה לא בדיוק אותו הדבר... ואם נמשיך את אותה הדוגמא, אז אנחנו זקוקים להיות עם אחר בחו"ל כי זה משפר את ההנאה, אבל גם אם האחר לא יהיה אז נסע בכל זאת. א נזקקות זה צורך מתוך רצון ובחירה בעוד שתלות בעיני זה צורך בלי בחירה. אני מאמינה שבקשר אהבה אמיתי יש ניזקקות לבן הזוג - לרצון להיות איתו, אבל אין הדבר מונע מאיתנו לחיות ולהיות שלמים עם עצמנו ולעשות דברים גם אם אנחנו לא יחד 24 שעות ביממה. זה מה שמאפשר לנו להיות עצמאיים בתוך קשר אוהב מבלי לאבד אותנו. כאשר נוצרת תלות, אנחנו מפסיקים להיות עצמאיים בתוך הקשר ובמידה מסויימת מאבדים את עצמנו. לי לקח הרבה מאוד שנים להבין את ההבדל בין השניים ולהפסיק לפחד מנזקקות (אם כי ממשיכה לפחד מאוד מתלות באחר).