תלות רגשית

מצוטטת

New member
הפוך הפוך הפוך

תלות בטכנולוגייייייייה זה משו אחר לגמריייייייי
זה נוחות
זו התייעלות
זה השבחת ביצועים אפילו
זה עוד כלמינייייי
התלות הריגשית היחידה כאן זה הבאעסה של "הג'יפה" אם איזה אלמנט מתחרבש לנו.....

מצוטטת

New member
מדהים אותי

שאנשים לא מצליחים להבחין בניגוד שבין תלות לאהבה{רגש} כל אחד מהמושגים האלו עומד בפני עצמו...... תלות באהבה
או
אהבה שתלוייה ב.... לא מאמינה במושג הזה של תלות בשום נושא חושבת שבמיוחד כדאי שלא יהיה קיים בנושאים ריגשיים , תלות יכולה רק להחליש את עוצמת הרגש , הכפיפות של רגש שגורמת לתלות יכולה אפילו בהקצנה לייסר! אפילו מעציב לי האמת להקליד.... אבל תלות זו לעיתים חוסר אוניםשרק מגבילה.... לא רק שאפשרי אחרת, נכון שיהיה אחרת! ~דעתי~

d a n i e l s 5

New member
מהי אותה תלות ריגשית ?

במה ואיך היא מתבטאת.... אשמח אם תאירי את עיני ותספרי קצת יותר ....

galia1962

New member
תלות? ואהבה?

אהבה שיוצרת תלות, התלות הופכת העיקר ולא האהבה העצב והכאב על החסר ולא השמחה על היש

d a n i e l s 5

New member
האהבה לא יכולה ליצור תלות...

התלות קיימת עוד הרבה קודם....... ולא קשור לאיש כזה או אחר....... בקטנה , ככה מתוך ההבנה שלי :)

ב ה י ר

New member
בכל סוג של קשר קיימת תלות

אנחנו חייבים להרגיש שזקוקים לנו, שאנחנו משמעותיים, קיימים, נזכרת בתקופת ההנקה של ביתי אני נגמלתי מלהניק שהיא הייתה בת שנתיים וחצי התלות הבלעדית הזאת שרק אני יכולה להזין אותה להרגיעה אותה יצרה אצלי איזו "תחושת גדלות" למרות שהיא אכלה גם אוכל רגיל...זה היה משהו שלנו. מה שאני מנסה לומר שאין מה לפחד מתלות זה צורך אנושי, בסיסי במערכת יחסים ואם זה לא קיים בצורה הדדית הקשר מועד לכישלון. רק אסור לשכוח להאמין בעצמינו שאנחנו מסוגלים גם לאחרת.

לא אוהבת את מילה תלות

אני מקשרת תלות רגשית לביטול עצמי פעם- לפני הרבה שנים - הייתי כזו מבטלת את עצמי ותלויה בשני לכל דבר כדי להרגיש טוב עם עצמי, כדי לחייך הכל היה סביב השני וככה ביטלתי את עצמי לגמרי ואולי יש לנו אותו פחד לך ולי

תלות ריגשית=לבטול עצמי

וזה בא מבפנוכו...מחוסר בטחון במה שאת ומי את..לא ייתכן תלות כזו באדם אחר על מנת להרגיש קיים וחי..שבלעדי האדם השני את כלום..(השיר של איך קוראים לו..שלומי שבת..ממש מייצג את זה) לכן זו עבודה פנימית. לבנות חוט שידרה ולעמוד על דעתך..בבטחון עצמי..זה עבודה עלייך. בן הזוג...יש כאלו שאוהבים את התלות..מרגישים כוח. מרגישים שמגינים על משהו..מרגישים שזקוקים להם..ואת הנזקקת. אך מה קורה שלא הכל ורוד בעולמם? מה קורה לבן אדם התלותי? זו סוג של שתלטנות. יש עוד הרבה מה לומר על הנושא..אולי פעם אחרת..

אנחנו נוטים לכלול תלות ונזקקות יחד

אבל הם לא בהכרח אותו המושג ואני חושבת שכשמבינים את ההבדל ביניהם מפסיקים לפחד מהנזקקות. תלות אומרת שאנחנו תלויים באחר כדי להגשים רצונות וצרכים שלנו ובלעדי האחר לא נוכל להשיג אותם עד כדי "שיתוק" שלנו. לדוגמא - לא ניסע לחו"ל לבד כי אנחנו פוחדים להיות לבד ותלויים במישהו שיסע איתנו כדי שבכלל נעיז לעלות על מטוס. נזקקות זה הצורך שלנו במישהו אחר, אבל הוא לא צורך משתק כי בלעדי אותו אחר גם נבצע את הדברים. אולי זה לא יהיה טוב כמו עם אותו אחר, ואולי זה לא בדיוק אותו הדבר... ואם נמשיך את אותה הדוגמא, אז אנחנו זקוקים להיות עם אחר בחו"ל כי זה משפר את ההנאה, אבל גם אם האחר לא יהיה אז נסע בכל זאת. א נזקקות זה צורך מתוך רצון ובחירה בעוד שתלות בעיני זה צורך בלי בחירה. אני מאמינה שבקשר אהבה אמיתי יש ניזקקות לבן הזוג - לרצון להיות איתו, אבל אין הדבר מונע מאיתנו לחיות ולהיות שלמים עם עצמנו ולעשות דברים גם אם אנחנו לא יחד 24 שעות ביממה. זה מה שמאפשר לנו להיות עצמאיים בתוך קשר אוהב מבלי לאבד אותנו. כאשר נוצרת תלות, אנחנו מפסיקים להיות עצמאיים בתוך הקשר ובמידה מסויימת מאבדים את עצמנו. לי לקח הרבה מאוד שנים להבין את ההבדל בין השניים ולהפסיק לפחד מנזקקות (אם כי ממשיכה לפחד מאוד מתלות באחר).

תלות

כשאין לך סוג של אחריות אישית.. יש לך את התלות.. היא יכולה להיות רגשית.. אבל גם כלכלית פיזית.. ועוד.. בכל מקרה.. כשלוקחים אחריות על החיים.. בזה אנו מונעים מעצמנו את התלות. וזה.. כמעט משחק כך בכל תחום בחיים.. כלכך הרבה מצבים אפשר להגדיר אותם כתלות.. גם התמכרות..היא תלות רגשית על אותו עיקרון..חושבת עובדת כאן גם המדיה הזו שאנו <אני > נמצאת בה..<ככה פתאום צצה לי תובנה מוזרה על עצמי תלות רגשית של צורך לכתוב כאן>

למעלה