תלות רגשית

תלות רגשית

בורחת מתלות , בעיקר מהסוג "התלות הרגשית". אך לא מוצאת שום דרך לפתח קשר אהבה אמיתי , פתוח , כנה ללא אותה תלות שממנה כה מנסה להמלט. האם אפשרי אחרת?

n o g a1

New member
תלות

אנו יוצרים תלות כשמשהו חסר לנו , כך אנו הופכים להיות תלותיים באחר, ממקום של חסך , של האין , של הריק. האחר מספק לנו את החסר וכך נוצרת התלות. אנו יוצרים תלות רגשית בבני זוג כשמשהו בתוכינו לא שלם , חסר. את המשהו הזה מספק בן/בת הזוג . התלות הרגשית מעוררת פחדים: פחד להעזב. פחד לנזקקות. כשמגיעים למערכת יחסים ממקום שלם , הנזקקות פוחתת וכך אולי התלות. לא יודעת... קשה , מורכב ומסובך. הפער בין התיאוריה למציאות! אוף

שלי 9

New member
אח נוגה נוגה..המילים טובות ויפות

אבל כמו שכתבת בסיפא של דברייך..הפער בין התאוריה למציאות הוא בהרבה מקרים מוטיב מרכזי בהתנהלות הרגשית שלנו..כי מצד אחד בדיבורים גבוהים כולנו חכמים..יודעים ומדקלמים את התיאוריות..וכשזה מגיע להתנהלות בפועל..או אז יוצאת ומתפרצת לה האישיות האמיתית שלנו..מי שאנחנו באמת,ללא הקליפות.. לפעמים אני שואלת את עצמי מה שווה כל הידע שאנו אוגרים לגבי איך צריך להתנהג וכו'.. אם בזמן אמת מה שמניע אותנו הם הדחפים הפנימיים שנובעים מהצרכים רגשיים (בעיקר אלו הלא מודעים)..?

n o g a1

New member
המילים היפות והתיאוריות

עוזרות לנו , לא פעם , לדוג דברים חשובים מהתת מודע ולהביא אותם למודע. יחד עם זאת , הדרך ארוכה .... כפי שכתבת.

א ש לי

New member
פעם גם אני השקפתי על הנוף.

כל כך מבינה אותך, גם כשרציתי להלך בתוך הנוף ללכת בין השבילים, תחת שמים בהירים כחולים... פחדתי, פחדתי מכל אבן קטנה שהייתה בדרך מעשב גדל שהיה בשוליי השביל, מטיפות הגשם שנפלו על ראשי מהשמש החמה בקיץ ובחורף היה לי כל כך קר... עד שהבנתי האמנתי שגם לי מגיע אחרת. "והיום ביום חורף קר יש בי קיץ שאי אפשר להביסו" כמה כייף להתהלך בתוך הנוף, לפעמים אני מקפצת בשבילים לפעמים פשוט מוצאת לי דרכים חדשות בתוך נוף שלא ראיתי אותו כשהשקפתי, רק כשנגעתי.... מבטיחה לך שתרגישי מתוך הבטן שהגעת להר הנכון יהיה בך את החשק והכוח ( וגם קצת פחדים :)להתחיל לטפס ולנצח. וגם להזיז את ההר.

קטי30

New member
בשביל להרגיש../images/Emo23.gifצריך לרדת מהמגדל

להניח את המשקפת ולהתערות עם העם. (סוג של מטאפורה) שאלת אם אפשר אחרת, ואני אומר לך שבטח וּבוודאי. הכל עניין של עיתוי וזמן לא פעם ולא פעמיים אנחנו הופכים משקִפִים וזאת על מנת למנוע מעצמנו "פגיעות" חזיתיות האהבה נמצאת בתוכנו כל הזמן ויש לה רצון משל עצמה צריך לתת לה צ'אנס לתת לה חופש ודרור ברגע שעושים לה כל מיני סייגים הרי שמלכתחילה לא נותנים לה אוויר אהבה היא יפה עצומה מדהימה נכונה אבל בשביל לחוות אותה חייבים להיות מוכנים ולא לראות בה "תלות רגשית" אלא שיתוף כבוד הערכה הדדיות הבנה ברגע שנשנה את ההסתכלות שלנו עליה נוכל בברכה לכניס אותה אל ליבנו ובזה להשתחרר מכל פחדנו וחששותנו. מאחלת לך בוקר נפלא
יום מקסים שיהיה לך מתוקה

../images/Emo45.gif נכון אמרה קטי...

וסיכמה....שיתוף/כבוד/הבנה והכי חשוב..הדדיות. יום סתוי מקסים לכולם.

Rinattt

New member
סליחה, לא שאיכפת לי אבל...

זה פורום גרושים גרושות כאילו דאאאאא??? תתפטרי מהשגריר

קטי30

New member
../images/Emo12.gif

החיים הטובים
תשאירי גם לי מקום
"לחבק אותך בחלום"
ערב טוב

תלות ריגשית/תלות הדדית

אל תיברחי כי לא תצליחי תלות זו נמצאת אצלך..שם..בפנים..עמוק.. מה שמזין אותה היא תחושת הבדידות שלך. תלות ריגשית היא פיזית,מסתבר,הגעגוע להיות איתו,לריח שלו,לקול שלו בגד שלו שנשאר בארון מעלה אצלך רגשות חזקים. אל תנסי ולא תוכלי להחליף את הגעגוע אליו בקשר אחר כי מה שיקרה,הכניסה שלך לקשר החדש,גם אם תצלח בהתחלה היא לא ממקום שלם,אלא ממקום של "חוסר" וכשקשר זה יסתיים,תמצאי עצמך באותו מקום ערב כניסתך לקשר החדש ואולי במקום נמוך יותר כי אז יהיו לך 2 סיבות לתלות. את צריכה לפתח את החלק הרוחני בך לדעת שאת המרכז ולא הם ורק כשתיראי עצמך כמרכז לא תפתחי תלות ריגשית ואגב בזוגיות מותר וחשוב שתהיה תלות הדדית אבל לא כזו שצד אחד נתמך ע"י השני בתלות זו או בקשר שכזה ,כל אחד מהווה קיר העומד איתן ושניהם מחזיקים את הגג=זוגיות ואז כשהקשר מסתיים אף קיר לא קורס רק הגג=הזוגיות-מה שהם יצרו ביחד ובלי נגיעה,פיזית או רגשית,אחד בשני.

לא יודע למה

אבל לא רואה בתלות בעיה כל עוד זה דינמי ובנושאים שונים אחד מזוג הוא דינמי יותר גדלתי בבית שאני בטוח שזה פעל ככה ופעל טוב

לתלות כמו לטנגו צריך שניים..

תלות היא לא מילה מגונה. כולנו שואפים לעצמאות, אולם ברור כי כולנו תלויים פה ושם במכשירים חשמליים או בבעלי מקצוע. תלות הופכת לבעיה לדעתי כשהיא נוגעת לנושאים הקשורים לשגרת החיים, לחיי היום יום. כי תלות פירושה להיות תלוי באחר, תלוי ברצונו, ואפילו נתון לחסדיו....ופה בעצם הבעיה.. אדם כאמור צריך לשאוף למקסימום אפשרי של עצמאות. להיעזר באחרים תמיד אפשר, בזה אין שום בעיה.

זהו שאולי...

הפירוש שאנחנו נותנים למילה תלות או למשקל שלה זו הבעיה ועם החלק הראשון של דבריך מסכים לחלוטין אממה בשיגרת החיים תמיד כמעט בכל נושא אנחנו תלויים באחר לדוגמא חיינו נתונים בידי נהג שלידנו ובכלל תמיד יש משהו שתלוי במישהו שמבחינתו תלוי במשהו אחר שוב תלות זה לא דבר רע כל עוד זה בפרופורציה

d a n i e l s 5

New member
נכון !

הפירוש כאן הוא העניין......ובאיזה הקשר הוא נאמר. וכותרת כמו "תלות רגשית" ניתנת להמון פרשנויות ראה את כל התגובות :)

למעלה