תלונה - לדוד ולחנן/fa jing

arcidea

New member
טוב, הבנתי

אני מצטערת שאני עקשנית כלכך- אבל לגבי המודה ועוזב ירוחם הזה- אמנם האצילות מחייבת להענות- זאת גישה כללית טובת לב אבל חוקי החיים חזקים מהאצילות ומה שנאמר כבר קיים- המחיקה היא רק למראית עין. דעתי האישית היא שבמקום לאפשר\לעודד טישטוש עקבות של צעדים שכבר נלקחו צריך לוודא שהצעדים הבאים יהיו נכונים- צעדים שאפשר לעמוד מאחוריהם כלי המחיקה צריך להיות בשימוש להגיינה בלבד. כבר נאמר בהקשר לשירשור הזה- הסליחה היחידה שאני צריכה באמת היא הסליחה שלי לעצמי. עם אלוהים אני אסתדר כבר. ולאחרים- תמיד אפשר לתת
דוד- קח

../images/Emo51.gif על ה../images/Emo24.gif, אבל שאלה:

אם כתבתי הודעה פוגעת, והתחרטתי עליה - איך, לדעתך, הייתי צריך לנהוג כדי למנוע או לצמצם את הפגיעה?

idv

New member
לדעתי לא צריכה להיות מחיקה אוטומית

כיוון שבמקרה כזה עלול להיווצר מצב שבו צד אחד טען טענות, משהו ענה לו, מחקת את דבריו של הצד הראשון ושנכנס עכשיו לפורום רואה רק הודעות של הצד השני שפשוט הוצאו מהקשרן. במקרה הספציפי - אחרי שאתה וחנן "החלפתם מהלומות" אתה מחקת את שלך וכל מי שנכנס לפורום לאחר מכן רואה רק את ה"ירידות" של חנן על המרכז. לסיכום העניין - אולי באמת כדאי לפתוח דיון מורחב על אופי המחיקות, האם כל הודעה שמישהו יבקש למחוק תמחק (בין אם היא שלו ובין אם לאו), האם המנהלים צריכים לגלות רגישות גדולה יותר במחיקת הודעות שלהם, האם בכלל מספיק שרק מנהל אחד ימחוק הודעות או התייעצות בין שני מנהלים לפחות וכו´.

רק הבהרה טכנית

אם מוחקים הודעה בתפוז, כל הודעה שמשורשרת אליה - תימחק גם. דוגמא: * הודעה אחת (ראשית) * הודעה שתים (תגובה להודעה אחת) * הודעה ארבע (תגובה להודעה שתים) * הודעה חמש (תגובה להודעה ארבע) *הודעה שלוש (תגובה להודעה אחת) אם אני מוחק את הודעה שתים, יחד איתה תימחק גם הודעות ארבע וחמש, אבל לא הודעה שלוש. לכן, כשמחקתי את ההודעה הפוגעת של חנן, נמחקו גם כל התגובות עליה, וכשמחקתי את ההודעה הפוגעת שלי, נמחקו גם כל (שתי) התגובות עליה. במערכת הנוכחית של תפוז. אין אפשרות טכנית למחוק הודעה ולהשאיר את התגובות עליה.

../images/Emo4.gif נסיון שני לדוגמא...

דוגמא: .* הודעה אחת (ראשית) .--* הודעה שתים (תגובה להודעה אחת) .----* הודעה ארבע (תגובה להודעה שתים) .------* הודעה חמש (תגובה להודעה ארבע) .--*הודעה שלוש (תגובה להודעה אחת) מקווה שעכשיו יותר ברור.

fa jing

New member
Hi David, you right but

Noy in every thing. On the last topic ( My apology) there were two side ( Mainly) yours and mine. Most of the topic was my apology and alittle bit of your anger. When you got critics from others and realized that you look bad. You decided to erase it...and thats was not right because still at thaat time I was shown on a negative side ( with my previous post- about the Israely center). When some one ask you to erase somethign of his own befor the damage is done its cool and ok. But in that case you erased it because you realize it can cause demage to your name as a forum manager. One other thing it´s first time I hear on the posseblity of erasing posts. With all due respect...​

fa jing

לא מחקתי את הודעתי בגלל שנראיתי רע, אלא בגלל שהבנתי שהיא לא היתה במקום, לא היתה מוצדקת, ועברה את הגבול. לא מחקתי את ההודעה כי היא יכלה לגרום לי נזק, אלא בגלל שהבנתי (בעזרת ג´ינג´י וארכידיאה שנתנו לי על הראש) שהודעתי רק תוסיף שמן למדורה, שעדיף לתת לה לדעוך. הנזק לשמי הטוב כמנהל הפורום נגרם בכל מקרה. למדתי מזה הרבה על עצמי, ולא את הכל אהבתי... אני משתדל לתקן.

fa jing

New member
As A forum

Manager you have to be more Objective then all the others. Just because your the manager you got more power and there for more responsebility that comes with it. At this case I think thay right , You erased the post after you so...negative posts on it not because you realized...here it was a little bit ofnot look bad from your side. Therefor I think that the suggestion of erasing should be disscused with other person as said befor.​

angeleyes

New member
תודה על הברכה!

בוא נראה... 1. אני יודע שזה כבר מחוק (אם כי אני מתאר לעצמי שצריך להיות backup על השרתים של תפוז) 2. לא ביקשתי להפסיק למחוק בכלל. רק ביקשתי להביע את מחאתי על כך שהפסדתי דיון שהייתי יכול להרוויח ממנו, ואולי אפילו יש לי קשר עקיף אליו, כתלמיד במרכז. 3. אני מציע לחשוב טוב והרבה לפני שמוחקים עצים גדולים כאלו, ולחשוב טוב וקצת לפני שמוחקים הודעה או שתיים.

arcidea

New member
השלמת הכנסה

angeleyes- אני מסכימה איתך לגמרי לגבי עניין המחיקות- בעיברית- צנזורה הכלי הבעייתי והמסוכן ביותר בדמוקרטיה. idv צדק מאוד כשהציע מודל שבו כל מחיקה נעשיית באישורם של כמה מנהלים, זה צריך לעזור להוריד את האימפולס האישי מהפעולה הזאת. דוד טעה כשמחק את ההודעות האלו, ואני די בטוחה שהוא יתנהל עם יד עדינה יותר בנושא מעכשיו. (הערה- למחוק spam זה לא נחשב פה. למרות שתמיד טוב להגדיר בשפה בהירה מה נחשב ספאם ומה לא, כבר היו פה דיונים בנושא) לגבי השירשור שלו ושל חנן אני לא יכולה לעזור- לגבי ההודעה של ג´ינגי חאו המיסתורי (הודעה על קרמה... איך מחקת דוד?) אני גם לא יכולה לעזור- ההודעה שלי התייחסה לשירשור פגוע אגו בנושא "לשון הרע"(וחטאים שבין אדם לחברו) על חטא ועונש וסליחה ואלוהים ובודהה וכאלה- אני לא זוכרת מה כתבתי אבל תמצית דעותיי בנושא הן: הנפגע העיקרי מהוצאת לשון הרע הוא זה שהוציא ג´יפה מהפה (גם אם הוא אומר אמת לאמיתה, שעל כלל קיומה יש וויכוח, ג´יפה- כמו שאמר הדב החכם- זה עניין של פרזנטציה) אם יש לו מזה ייסורי מצפון, כמו שהיה לחנן, הוא מתנקה מ"החטא". בין אם אחרים סלחו לו על זה ובין אם לאו. אם הוא לוקח פעולה ממשית שמנסה לתקן את הנזק- הפעולה חשובה לא במידת ההצלחה שלה אלא רק כי היא נותנת החצנה וביטוי פיזי להלך רוח פנימי שתוקן. מה שנותר זה שיירי אוירה עכורה, וזאת האחריות של כולם (הפוגע, הנפגע, הקהל) לנקות. למען איכות החיים והאוירה. 2 נקודות לסיכום- חטא ועונש הם הגדרה אומללה לסיבה ותוצאה. מכל הסיפור הזה אפשר לראות את ההבדלים הדקים בין dignity ל pride, ואיך צורת הגשה יכולה לכוון לזה או לזה. בעיניי כל אחד אחראי על הdignity של עצמו, ומחוייב לא לכוון לpride של האחר אלא אם כן הוא רוצה להזמין לעצמו קרב.

הודעה על קרמה?

את מתכוונת לזו? כי לא ראיתי הודעה נוספת שלו. לגבי שאר הודעתך, אני לוקח לתשומת ליבי. שיעור לא נעים, אבל נחוץ.

gafni

New member
הצעה :קחו דוגמא מדוב לבן - הודעות

שלו מוחקות את עצמן...

arcidea

New member
הודעות wu wei ../images/Emo13.gif

"The work is done and then forgotten. And so it lasts forever,"

gafni

New member
נשמע כמו הגדרת תפקידם של עובדי

המועצה בעיר מגורי...כמעט אצלם זה the work is thare and then forgotten and so it last forever

למעלה