תכתובת על אלהים

מאמין

New member
תכתובת על אלהים

מכתב לגב` ליה לוין בתגובה למכתבה ``מכתב לאלהים`` 8/6/2001 016:4 מאת: מאמין אלהים, שהוא אהבה, אינו כופה עצמו על איש. שאינו משתדל השתדלות כנה ומתמדת לדבוק בערכים - לא לשנוא, לא לשקר, לא לנאוף, לא לרדוף בצע - גירש את אלהים מעל פניו ונשאר בלעדיו; התוצאה - פורענות, שואה, חורבן. תינוק, שהוריו נחושים בדעתם לקדשו לאלהים, ללמדו לא לשנוא, לא לשקר, לא לנאוף, לא לרדוף בצע - לעולם לא ייפגע פגיעה שהיא. ההפך הגמור תינוק, שהוריו חפצים לראותו ``מצליחן`` - ערמומי, נהנתן, נצלן. אלהים אינו מעניש. אדם, שהוענק לו חופש בחירה, מעניש עצמו ואת רעהו, בגרשם אלהים מעל פניהם. אילו היו בסדום עשרה צדיקים, לא היתה נחרבת. נינווה, שיושביה חזרו בתשובה השלמה, ניצלה. בכבוד רב, מאמין ------------------------------------------------------------ שלום מאמין 8/6/2001 16:34 מאת: ליה רק כדי לוודא שאני מבינה נכון - אתה טוען שהילדים שמתו בפיגוע מתו בגלל שהם לא היו ``טהורים מספיק``? ליה ---------------------------------------------------------------------- שלום ליה 8/6/2001 18:2 מאת: מאמין כשאלהים מגורש ובני אדם, בתוקף רצונם המפורש, מנהלים את ענייניהם ללא אלהים, שהוא אהבה התוצאות מדברות בעד עצמן. בברכת אלהים: מאמין ----------------------------------------------------------------------- מאמין יקר 8/6/2001 18:40 מאת:ליה לשמחתנו, אנו חיים במדינה חופשית, וכמובן שאני מאוד שמחה לשמוע דעות שונות משלי. אך נבצר מבינתי להבין את כוונתך, האם מדבריך אני יכולה להסיק שהוריה של התינוקת שלהבת פס זכרונה לברכה שנרצחה לפני חודשים מספר לא היו מאמינים מספיק? האם אני יכולה להסיק שרבנים שנרצחו בשואת אירופה לא היו רבנים כשרים? אשמח לקבל את תגובתך, בברכת שבת שלום וגישור על פערים, ליה ------------------------------------------------------------ גברת ליה יקרה 8/6/2001 19:9 מאת: מאמין גברת ליה יקרה, אם חפצך להבין כוונתי השתדלי השתדלות כנה ומתמדת לא לשנוא, לא לשקר, לא לנאוף, לא לרדוף בצע והיא תתבהר לך. באיחולי הצלחה: מאמין -------------------------------------------------------------- תודה על התגובה המהירה 8/6/2001 19:18 מאת: ליה אני חייבת לומר שכך אני חיה את חיי זה 22 שנה, אך הרבה דברים נותרים ללא מענה עבורי. שתהיה לך שבת שלום ושלא נדע עוד צער, ליה. ------------------------------------------------------------ לגב` ליה שלום רב 8/6/2001 19:42 מאת: מאמין לגב` ליה שלום רב, אם תחפשי מענה - תמצאי. בברכת אלהים: מאמין

שלום מאמין

אני גם מאמין, מאמין באותו אלוהים שלך - אני מניח - אלוהים התנ``כי... אבל משום מה נוצר הרושם ששנינו לא מדברים על אותה ההוייה. אתה באמת מאמין שאלוהים ברא את בני האדם בשביל שילכו לטוב - ואם ילכו לרע ישמיד אותם? אז זהו - שלא! תרשה לי להזכיר לך את החטאים שלאורך התנ``ך... קין ר-צ-ח את הבל אחיו, אולי החטא הנורא ביותר בדת! ובמה הענישו אלוהים? מוות? לא! נדידה... יותר מזה שאלוהים שם לו אות קין כדי ש-ל-א יהרגו אותו! כך שאיך שלא תסתכל על זה, עונשו לא שווה השמדה! אז נכון שיותר מאוחר הרוצחים קיבלו עונש מוות בסקילה - אבל זה בגלל שהם רוצחים - וכן, עין תחת עין, שן תחת שן. ``שופך דם האדם באדם דמו ישפך``, זה כן! מי שרצח דינו מוות. כי לא היתה לו זכות. אבל אם שיקרתי או נאפתי זה עדיין לא הופך אותי לבר עונש מוות. ואם אכן כך הדבר - הרי שממזמן היינו חיים בגן של שושנים, לא?! כנראה שאלוהים בכל זאת לא בחר להשמיד את כל ה``טמאים``. חוץ מזה שמי אתה שתגיד מה טוב ומה רע? הרי רבקה בפירוש שיקרה ליעקב בחיפשה את יצחק לעשו... ומה לגבי שרה ששיקרה למלאך ה` בדבר סיבת צחוקה? הרי אתה לא באמת יכול לבוא לשפוט אנשים כאלה שעשו מעשה רע! מה זה טוב? מה זה רע? לפני שאדם וחווה אכלו מפרי עץ הדעת לא היה קיים הרע? אף אדם לא יכול לבוא ולשפוט אדם אחר אם נהג ברוע או בטוב - זאת יכול לשפוט רק הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו... או איך שאומר המשפט: ``אתה לא יכול לשפוט בן אדם עד שלא היית בנעליו - וצעדת בהם לפחות ק``מ!``. אז קצת סטיתי מהנושא - אבל הצדק הוא עיוור.. וככה אנשים חפים מפשע נענשים... נגיד שיש ילד אחד עני ומסכן, שאמו גוססת... הוא גונב מבית המרקחת את התרופה כי אין לו איך לשלם... ועל כן נענש - כי הוא עדיין גנב! וזה למה הצדק עיוור.. אבל אלוקים לא! המאמין2, שמאבד את האמונה בגלל אנשים כמו המאמין1

המשך...

האמת שקודם ניסיתי לכתוב לך הודעה - ובאופן מוזר המערכת פשוט נטענה מחדש - ומחקה לי את ההודעה (ניסיתי למצוא אותה ע``י החצים בדפדפן - היא פשוט נעלמה!) אז אני אראה בזה סימן - ולא אמשיך לדבר.. רק רציתי להגיד שמרקורי בנסיגה קצת השפיע עליי ודי עשיתי בלאגן במסר שרציתי להעביר! כל מה שרציתי להגיד הוא שאין ``טוב`` ורע``... זה מושגים שהאדם החליט להמציא בצורה עיקשת כשחטא ואכל מעץ הדעת! אלוהים ברא את הטוב כשם שברא את הרע - וכדברי איוב: את הטוב ניקח מידי ה` ואת הרע לא? אלוהים ברא את הטוב יחד עם הרע - ביחד הם נותנים איזון - השלמות האלוהית. וכל מה שהראה לך רע, יראה טוב מנקודת מבט אחרת.. ראה דוגמאות על שרה ורבקה בהודעה הקודמת (`שלום מאמין`, נדמה לי). תפתח את העיניים, תסתכל סביב.. כמה צדיקים, ישרים ותמימי ה` אתה רואה סביבך? החיים הם לא גן של שושנים... ואנחנו מוקפים בגנבים רוצחים ``וטמאים``... אבל אלוהים לא רץ להשמיד אותם... הם דרושים ל-נ-ו כדי להבין את הטוב.. ומהו רע ללא טוב, וטוב ללא רע? וכסמל היין והיאנג - בכל שחור יש לבן ובכל לבן יש שחור! איך היינו מעריכים את השמחה ללא העצב? איך היינו מעריכים את החיים ללא המוות? איך היינו מעריכים את הטוב ללא הרע! אלוהים לא ברא עולם עם רע בכדי שאחרי זה ישמיד את הרע - אחרת למה מלכתחילה לברוא את הרע? שלך, שבי

davyav

New member
היי שבי (-B

בלי להכנס לחילוקי דעות שלך אם מאמין שקשה לי האמת להבין מה הם כמה מילים על יהדות. לצערי הרב כולנו מושפעים מתפיסה הדתית עליה ולא כל כך מבינים את הפנימיות שלה. לדוגמא מוות בסקילה-לא מדובר על בסקילה על-ידי אבנים אלה מוות של אדם לא רוחני ממחשבות שליליות שחודרות פנימה והורגות אותו. מוות חניקה לעומת זאת -זו מוות של בן אדם שלא מושך את האור לחייו. וכאשר אין אור בן-אדם נחנק. מחבר ספר הזהר רבי-שמעון בר יוחאי מזהיר אותנו מהבנת תורה כפשת כי אז אנחנו לגמרה מאבדים את משמעות האמיתית שלה שהוא צופן קוסמי. אור ואהבה דוד

Tal_Ya_Tal

New member
האמת שבי, שהדברים שלך די ברורים B-)

ואין צורך להתנצל. לא עשית שום בלגאן במסר. `טוב ורע` הם אכן עניין של השקפה. אך נראה שגם `מאמין` יודע שאלוהים, שהוא אהבה,אינו כופה עצמו על איש. ;-) אז לא כדאי להתנפל על אף אחד, כי הלא תמצית המודעות היא: * מה שאנו נותנים, אנו מקבלים * מה שאנו מקרינים, משתקף בחזרה אלינו * מה שאנו מאמינים בו, הופך להיות א-מ-ת עבורנו * כל מחשבה שאנו חושבים, יוצרת את עתידנו. המצחיק הוא,(או בעצם אירוני) שאנשים מוכנים להרוג עבור אמונתם, הכרוכה בדרך כלל בערכים-כפי שאומר `מאמין`: לא לשנוא, לא לשקר, לא לנאוף, לא לרדוף בצע - ל-א ל-ה-ר-ו-ג ! ! ! ! ! מעניין.... מעניין מאאאד (אפילו אם זה רק להרוג בעלי חיים. ואפילו, אם זה רק לשם כ-פ-ר-ו-ת !!!) האם זו לא האנשה של האלוהות, לחשוב שהיא לא סלחנית ושומרת טינה כבני אדם?!?! שיש לה פחות חמלה משיש לבני אדם (מסוימים?!?!?!?) או שאין היא רואה את האחדות ומאמינה בנפרדות, באגו, בהענשה עצמית? בהלכאה עצמית? האם אין האל יודע שכולנו אחד אתו?!?! ואם הוא אכן יודע, האם הוא מעניש את עצמו?! ;-) ;-) ;-) ו..`לגברת` ליה אומר רק: הסבל כרוך בבורות. כשנעלמת הבורות, נעלם הסבל. כלומר, הסבל נחווה מתחושת הנפרדות. ברגע שאנו מתאחדים עם האחדות המוחלטת (בתודעה) אנו מבינים שהסבל קשור באשליית היותנו גוף, שנולד לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלהים כאוייב. או האמונה ב``אני`` שאיננו אמיתי, אלא מזויף ושנעשה כתחליף ל``אני`` שיצר אלהים. L&L TALYA

Rose1

New member
תמיד דיון משעשע

טוב - רע. חיובי - שלילי. הרבה נקודות אנרגיה. הרבה חיכוך. יותר אנרגיה. צורך באיזון - תנועת חלקיקים. תנועה - זמן. (רוח מכוונת. `יש` אחד ...) שמונה אין סופי? זיכוך? ... ניצול ציני???

Tal_Ya_Tal

New member
אפשר גם כך B-) ואפשר גם H-(

היי רוז, נכון, `טוב ורע` אפשר בהחלט להסביר כפי שכתבת ואפשר להסביר, כפי שמופיע למטה, באנגלית: ``כל `רוע` בעולם, הוא מעין `שיעור`. אפשר ללמוד מכל חמדנות ארצית, כעס והצמדות נמצאים שם מפני שאיננו יכולים למצוא את האוצר האמיתי. כתוצאה מכך, אנו מתגעגעים לדבר מה, משוועים למשהו, נעים אנה ואנה ומרגישים כאילו משהו הלך לנו לאיבוד. מקווים שיום אחד נוכל להשיב לנו את אותו הדבר. על כן, חמדנות, כעס והצמדות, הם כולם בודהי (שייכים להארה)`` נאמר ע``י מסטר צ`ינג האי L&L TALYA

S.L.

New member
מסכים עם שבתאי

אני מסכים עם שבתאי בנסיכה...........אם יש אלוהים.....

s.L, אתה לא טועה בטענתך :)

קודם כל, השם הוא בנסיגה, שבתאי בנסיגה, לא נסיכה - אבל נסלח לך :) דבר שני - יש אלוהים, YOU CAN COUNT ON IT! ;-) וזה כנ``ל לאטאיסטית... שכחתי את שמה.. :cool: -שבי-

ppmm

New member
תשובה למאמין 2

אם אתה מאבד מהאמונה שלך בגלל תגובה כזו או אחרת אז כנראה שהאמונה שלך לא חזקה מספיק. חוץ מזה שאף אחד לא הסגן של השם ולא יודע חשבונות שמיים, אז למה זה נרצח ולמה השני נפטר וכן הלאה אנחנו לא יודעים ולא מנסים לתת פרושים. ואם אסון נורא קרה כמו אסון ורסאי או הדולפי אז כולנו צריכים לפשפש במעשינו ולבדוק במה אנחנו יכולים לשפר את ההתנהגות שלנו ואת עבודתנו את הקדוש ברוך הוא. שבעזרת השם תזכה להתחזק ביראת שמיים אמיתית!

Tal_Ya_Tal

New member
Any evil in this world :cool:

Any evil in this world is a kind of lesson for us to learn from. Any worldly greed, anger and attachment are there because we can not find the real treasure. As a result of this, we long for something. We wander around, feeling as if we have lost something, hoping that one day we can retrieve that ``something``. Therefore, greed, anger and attachment are all buddhi and so is all worry. Spoken By Supreme Master Ching Hai

תודה לכם :)

תודה לדוד שעזר לי להבין קצת יותר - אין לך מושג כמה עזרת לי (סיפור ארוך.. אבל תודה בכל אופן :)) ותודה לך טליה על התשובה המעמיקה - ועל ששלחת לי 3 הודעות במקום אחת.. :cool: תודה כבר אמרתי? שבי

למעלה