תכניות טלביזיה

אם כבר - אז יותר עדיף

שתבקש את אחותה דפנה. היתה גם יותר יפה וגם יותר מוכשרת - אבל האבא, שהיה קנאקער בקואופרטיב דן, הם גרו בשיכון וותיקים ברמת-גן, הצליח לסדר את הג´וב דווקא לבת הפחות מוצלחת, דליה. כשנפל הטייס חיים הולצמן, בן השכונה, היא אפילו לא הגיעה להלווייה. כפיצוי, קח את התחליף העדיף.

ואם אתה מתעניין בחדשות -

אתה מוזמן לקרוא ללא קריינית: "העיתון לא ייצא מחר מפני צום תשעה באב". וכמה עולה לפרסם בו? "למפרסמי ע מ ו ד ה שלמה אחרי הפנים - רק שליש מחיר"! הארץ - עיתון לאנשים חושבים - שהתחיל כעיתון לענייני החיים והספרות. 1919.

ועוד עיתון אינפורמציוני:

"שימו לב שהאדרסה היחידה לכל ענייני עיתוננו היא רק כזה: ועד עיתון הגון, ג´רוזלם". עיתון מוריה: "עיתון יומי ארץ-ישראלי, מדיני, ספרותי ואינפורמציוני". והכותרת? "תהלוכת אבל בביירות", ושמח בדמשק. כאילו לא קרה כלום מאז 1914.

magy

New member
מחיר הגליון........גרוש מיצרי??????

מדהיםםםםםםם

הגליון אומנם עולה רק גרוש אחד -

אבל את הכסף, כידוע, עושים על הפרסום. הנה הודעת העיתון למפרסמים שלו: "החפץ להודיע דבר-מה לטובתו, עליו לשלם בעד כל שורה גרוש וחצי - ובעמוד הראשון - 5 גרוש. מחיר מילה אחת - פיאסטער וחצי." כשהעיתון עוד נחשב ל"מכתב עתי".

ועוד "מכתב עתי"

"כל דבר הנוגע ליהודים בפרט - ועניני מדינה ומדע בכלל". אה: "יוצא בפטרבורג שש פעמים בשבוע". תוכן הענינים: הליכות עולם, טלגרמות, מודעות ועוד ועוד

rob roy

New member
ידעתי ! ידעתי שהדינוזאורים

ישתלטו על הנושא ויביישו אותי בדוגמאות מעיתונים שלא רק אני, גם הורי עוד לא היינו על שולחן השרטוט בעת שהעיתונים ההם הודפסו. בכל אופן, שאלתי בעינה עומדת: מי קדם למי? ומה נשתכח ממני? ואגב, ג´ורג´ איברהים, מ"סמי וסוסו", הפך לימים לבמאי בתיאטרון אל-חכאוותי, ואף הפיק הצגה יחד עם תיאטרון החאן. סתם מידע מיותר. ולאלומינום: "טלביזיה" חסכה לי את הדילמה בדבר כמה ווים לתקוע בה, ולמנוע את הישמעותה כ telo-wiz`ya (טלוויזיה). חוץ מזה television מחייב בית רפה ולא וו, אפילו אם אנשי הטלוויזיה סבורים אחרת.

עיניים

New member
אם כך,,,,,

אז לפי דבריך יש לכתוב גם אירוביזיון במקום אירוויזיון וכמובן נטביז´ן במקום נטויז´ן ואלטה-ביסטה ו-בזה VASA -בלנטיין ועוד ועוד,,, ואל תאמר שאלה מילים לועזיות, הא? והרי עם הספר אנחנו, לא? עברית - בלילה של שפות,,,

rob roy

New member
עוף טופיק, כמובן

התשובה היא "ויזה" - V באנגלית הוחלפה בתואם W בעברית. וכבר נאמר שהיוצא מן הכלל, בדקדוק העברי, עולה על הכלל. יעני סמטוכה לינגוויסטית. אבל בסדר, אמשיך לדבר על "טלויזיה". הוקיי?

לעיתים נדירות יש הסבר לטעויות האלה

כמו, למשל, לטלכארט שהוזכר פה אתמול במקום האסימון, כמו גם לשם ישראכארט - שניהם רשומים עם האות ט´ - אבל איש לא מבטא אותם עם ט´ - אלא עם ד´, כמו קארד, ישראכארד, טלכארד, ואכן - אם כבר הזכרת את ה-ויזה, המתחרה של ישראכרט - אכן הם, בויזה, קוראים לכרטיסים שלהם "לאומי-קארד", כמו גרין-קארד, קארד - כמו קארדיוגרפיה, כמו אלקטרו-קארדיוגרם, אבל למזלם יש להם תירוץ סביר כדי להסביר את סיומת ה"כרט" שלהם: הם תמיד יוכלו לספר לך שהם התכוונו לקיצור המילה "כרט-יס" בעברית!

עיניים

New member
שור, בייבי,,,,,,

עוף קורס שזה עוף טופיק, ובהזדמנות זו אקח גם טיים עוף,,, אז מה? טלביזיה? אז "קו אונידין" אומר לך משהו?

וחדשות טריות מסקנדינביה

או מסקנדינוויה, בדיוק כפי שצויין אתמול בעניין המפתח השבדי שהפך לשוודי - הנה, עדיין האנשים לא בדיוק יודעים להחליט, אותו אדם עצמו - אינו מצליח להחליט עדיין בהפרש זמן קצר, מתי שוודיה היא שבדיה - ומתי נורבגיה היא נורווגיה, אבל למה בכלל להיכנס לסיפור הזה, זה עסק קצת ארוך, בינתיים תן מבט על מבט.

טרה10

New member
אלומיניום הולך ומסתבך בקורי העברית

טלביזיה-=טלויזיה. טלפון= שח רחוק. כלום= כלום. אין = אין יש =יש. יש מבין.? שהעיקר הוא בת האיכר.

טרה10

New member
אני צודק..מה פתאום..תמיד תוהה

ובודק..אולי אפשר אחרת..בגלל זה עזבתי מה שעזבתי כי..חשבתי לתומי שאולי אפשר אחרת..וגם אחרי שלושים שנה ויותר..אני לא ממש יודע..! אף פעם לא יודעים, כי אם היינו עושים דברים אחרים, היו קורים דברים אחרים.! אני רק נשמע צודק..אבל זה גם משהו.! [נבדק]

למעלה