תכנות actionscript בפלאש.....

אלדד26

New member
חמודה,

אכן מצאתי כ - 2500 ספרים ומתוכם כבר 300 אצלי על הדיסק. זה שהספרים שציינת לא קיימים על הרשת, זו הבעיה שלך
לא "התהדרתי" ולא "התרברבתי", ציינתי עובדה. העובדות בשטח מעידות על כך שאני אכן מוריד מאות ספרים מהרשת. ספרים איזוטריים שאינם קיימים בפורמט PDF מן הסתם לא יימצאו על הרשת, ולא תעזור שום תוכנה. לא אמרתי שיש המון ספרים בנושא actionscript, נושא איזוטרי לטעמי, אמרתי שיש המון ebooks שנחלקים על ידי משתמשי edonkey, וזה בדוק ונכון. אני לא נעלב מאנשים כמוך - נהפוך הוא, גרמת לי לגחך. את לא צריכה להתנצל על דיבור מיליטנטי, את פשוט יכולה לסתום את הפה במקום, ואז לא תצטרכי להתנצל. לאהבתך איני זקוק, תודה רבה, את מוזמנת לארוז אותה יחד עם ההתקפות האישיות שלך ולהתרחק לי מהחיים.

yuvalzr

New member
רק שאלה קטנה...

יענו מה הסרט עם הדיבור המשפטי הזה כאילו תכליטו או שאתם מתנהגים כמו ילדים בגן ומקללים אחד את השני (אני מכיר כמה קללות טובות למי שרוצה שישלח לי מייל) או שאתם מדברים אל דברים רצינים, זה נראה כאילו אתם מנסים לקלל מישהו בצורה אינטיליגנטית או משהו כזה, רדו מהסרטים האלה, אני פה במקרה לא הרבה זמן וכבר נעזרתי בכמה אנשים (אגב אלי, תודה) אני אף פעם לא הבנתי את הקטע של תמורה, מי קסה יור קסה, זה המוטו, אבל יענו מה כל אחד והסרטים שלו, את רוצה תמורה בעד הספר בבקשה, אבל תזכרי שאת תצתרכי משהו גם אז יבקשו ממך תמורה, את חושבת שתמיד תוכלי לספק אותה??? אני בכל אופן חושב שזה מקום מגניב אם אנשים בסבבה שמוכנים להשקיע זמן ומרץ בשביל אנשים אחרים, ואם מישהו צריך מימני משהו בבקשה שרק יבקש ואני יעשה את המקסימום שאני יכול. אז עזבו אותכם משטויות ועשו חיים יובל.

lunarbat

New member
כנראה שאני לא מובנת.....

כבר אמרתי פעמים רבות שאיני רוצה בתמורה אישית אלא לתמורה שלבסוף תינתן כאן לטובת כולם. אלדד אינני זקוקה לך ולא לטובות שלך ובמיוחד כשאתה תוקף לאחר שמנסים להיות נחמדים כלפיך. המשך בחייך אני בהחלט לא רוצה להיות חלק בהם.

Napoliya

New member
חיחי../images/Emo14.gif

איזה שירשור משעשע... ממש אופרת סבון משובחת=)

lunarbat

New member
לאלדד26......

אלדד בזמנים קשים כאלה למרות שאתה מטומטם להחריד אינני רוצה שתמות.

gilad_no

New member
די כבר!!!

אנשים, צאו מזה. מה הניגוחים ההדדיים האלו? אולי נפתח לכם פורום "קללות וירידות" ותוכלו לכתוב שם מה שבא לכם? תעשו טובה ותנו להודעה שלי להיות האחרונה בשרשור הנ"ל. תתאפקו ואל תגיבו - איפוק זה כח
(אריק שרון אמר את זה, לא?)

Lard

New member
אוקי , עדיין לא הבנתי למה מיליון

ספרים , לדעתי הגישה שלך לא טובה והיא תגרום לך להרבה אי הבנה . 100 ספרים בנושא מסויים (action script במיוחד) לא יעשו אותך מתכנתת טובה . לפי דעתי תבחרי ספר אחד , ועדין את תצתרכי רפרנס כדי לחפש פונקציות ומתודות וכ"ו . ותתחילי ללמוד. בהצלחה.

lunarbat

New member
ל-lard היקר .......

אני לא צריכה באופן אישי מליון ספרים אבל תמיד טוב שיש מבחר שמתוכו ניתן לבחור בטוב ביותר. חוץ מזה יש דברים מסוימים בספר אחד שאין בשני ולכן חשוב ללמוד מכמה ספרים. אני מסכימה שצריך להתרכז ולהתמקד במדריך אחד אבל טוב שיש תוספות והערות. לפעמים מורה(כותב ספר) אחד הוא לא מתאים לתלמיד ואז הוא מחליף אותו במורה שיותר נח לו להבין אותו. חוץ מזה actionscript בכל הספרים הוא אותה שפת תכנות ואין מה להתבלבל,רק אפשר להרחיב את הידע וזה יתרון עצום. ניקח כהקבלה את הכבלים ואת בזק: שניהם מונופולים גדולים אבל ברגע שנפתחת תחרות ניתן לבחור בחברה הזולה יותר שמציעה דברים טובים יותר.

Lard

New member
ההקבלה ההיא לא כול כך מוצלחת .

אבל אני חושב שאני יודע מאיפה הבילבול שלך נובע , עכשיו אני מקווה שתלמדי מהנסיון שלי בעניין . פעם לפני שנתיים לא ידעתי לתכנת זאת אומרת חשבתי שאני יודע .. אבל תכלס לא ידעתי . וגם אני כמוך ניסיתי לכסות על זה בזה שאני יאסוף ספרים ומלא חומר מהרשת ואמרתי את אותם מילים כמו שאת אומרת , אבל בגרתי קצת והבנתי שעד שאני לא ילמד את עקרונות התיכנות כתנאי בסיסי והכרחי (אלגוריתמים , חשיבה תכנותית בלי תלות בשפה) שום ספר שבעולם לא יעזור לי , ותאמיני לי למדתי בדרך הקשה. ובואי אני יגלה סוד קטן אחרי שאת לומדת את העקרונות החשובים האלה את מגלה שכול השפות (במיוחד סקריפטים למניהם ) בנויות על אותו עקרון . אז עוד פעם אני אומר . במידה שאת יודעת לתכנת . רפרנס טוב יכול הכי לעזור כי זה מה שאת צריכה . (ועדיף ליתרגל לזה ) מקווה שעזרתי קצת , או שטעיתי בגדול.

gilad_no

New member
מסכים בהחלט

קודם חשוב ללמוד עקרונות כלליים ורק אח"כ ללמוד את השפה שאני רוצה בשביל לממש אותם

lunarbat

New member
ל-lard ....

אין לי ויכוח איתך כלל. אני בטוחה שאתה בעל נסיון ויודע יותר ממני. הספרים אינם מיועדים רק לי. כל הספרים האלה יואילו לאלה מכם שכבר יודעים תכנות וזקוקים לחיזוקים. אני טירונית בנושא ואין לי ידע בתכנות. יש לך המלצה איך לרכוש את ההבנה של עקרונות התכנות בצורה יעילה ולא ארוכה מדי? אני יודעת שבשביל לתכנת טוב צריך להזיע ולהשקיע זמן רב אבל תמיד דעתם של מי שכבר עברו את השלב הראשוני של למידת התכנות יכולה לעזור לעמיתיהם המתחילים ותסייע לדלג על מגבלות ועיקובים שאינם הכרחיים. שאלה נוספת היא :האם כל אחד יכול לתכנת גם אם הוא לא גאון במתמטיקה ואין לו חשיבה לוגית?האם זה דבר שמגיע עם האימון וההתנסות או שזה אבוד לי?

gilad_no

New member
מתמטיקה ...

מתמטיקה וחשיבה לוגית הן פן מאוד חשוב בתכנות. כמעט בכל אלגוריתם תמצאי את עצמך מממשת פונקציות אשר זכורות לך מהתיכון ואו מהאוניברסיטה. לדעתי רצוי בהחלט רקע מקדים במתמטיקה אך זהו דבר הנלמד עם הנסיון. כבר היו לי מספר נושאים שלמדתי רק בעזרת תכנות והקלו עליי את הלימוד בקורס מתמטיקה באוניברסיטה. לסיכום, זה הכל עניין של נסיון.

Lard

New member
אז ככה ..

קודם כול ,לדעתי כול אחד יכול לתכנת זה כמובן תלוי במידת ההשקעה שלו (כמו כול דבר בחיים ,בערך).ולצערי אין דבר כזה : " לדלג על מגבלות ועיקובים שאינם הכרחיים" כך שאת חייבת לשנות את הגישה הזאת דווקא אלו הדברים שמהם לומדים הכי הרבה . בקשר למתמתיקה בשביל להבין עקרונות את צריכה מתמתיקה ברמה נמוכה ממש , ולוגיקה נרכשת עם הפרקטיקה ואת זה לומדים כמובן. את צריכה להתכונן לישיבות ארוכות ושבירת ראש אבל זה משתלם, כמובן רמת המתמתיקה עולה ככול שאת מתקדמת , יש המון רבדים לתכנות את יכולה לתכנת דברים מסויימים בלי לגעת במתמטיקה אף פעם , לוגיקה לעומת זאת תמיד קיימת . עכשיו בקשר לשיטות לימוד בשבילי זה קורסים באו"פ שם השיטה כולה בנויה על לימוד עצמי .אבל את בהחלט לא חייבת את יכולה ללמוד מספר טוב . המלצה שלי היא (אל תצחקו אנשים) היא ספר טוב שמלמד javascript ,זו שפת סקריפט מעולה שקלה למימוש ומכילה בתוכה המון מרכיבים של שפת תיכנות אמיתית . נ.ב אל תקבלי רושם מוטעה מאנשים שאומרים לך שהם תיכנתו מגיל 12 על קומודור אז רק הם יכולים ,ממש ממש לא , אני למשל בנעורי ממש לא עניין אותי מחשבים ורק בגיל 22 התחלתי לעסוק בזה , (ואני מכיר גם כאלה שהתחילו בגיל 40)השורה התחתונה, כול אחד יכול ללמוד והכול. תמיד! ברגע שתכניסי את זה לראש הכול יהיה בסדר

lunarbat

New member
ל-lard ....

תודה רבה לך מקרב לב. הוספת לי עידוד וחיזקת את טענתי שאין דבר העומד בפני הרצון. אני אנסה ומקווה שלא אתייאש לנגד מכשולים שבוודאי יהיו בדרך.

למעלה