תכנות עוברי

פולספגן

New member
תגובה

3. את זה אני יודעת, אך שאלתי אם אתה מכיר כזה באופן מעשי?

15. אתה בטח מתכוון לפני המלצה על ריטלין.

2. איך אפשר להשוות פתוגנים שהגוף נחשף אליהם באופן טבעי לאלו שמוזרקים בהתערבות חיצונית? ומה זה המושג "בטל בשישים"? אם אני מזריקה לך רק קצת ציאניד או קצת עופרת או קצת רעל אחר זה גם לא נחשב? כי הרי בחיסונים יש עוד כל מני דברים חוץ מגורם החיסון - יש כספית/אלומיניום ויש חלבון ממקורות זרים שעליו מגדלים את החיסון וכו' וכו'. גם את אלו כדאי לקחת בחשבון.
החיסון מוחדר כמעט ישירות למחזור הדם של התינוק. בכך אנו עוקפים את כל מערכות ההגנה של התינוק ואונסים אותו לחלות.
פתוגנים טבעיים שנמצאים סביבנו, עוברים קודם כל דרך מערכת הנשימה/עיכול/עור ורק אז, אם הצליחו לעקוף את מערכות ההגנה של הגוף, הם יכולים לחדור למע' הדם.
בנוסף, מע' החיסון של התינוקות לא מפותחת כראוי בשנה הראשונה ואף הרבה יותר (אם אני לא טועה זה לוקח כשנה וחצי- שנתיים), לכן מע' החיסון בגיל הזה לא יודעת לייצר נוגדנים מסוג IgG שהם תאי הזיכרון לטווח ארוך.

9. הראתי לך בעבר ואפילו התדיינו על כך שיש עליה בכמות הרעילות.
נכון, שזה נערך אצל עכברים ולכן הרבה יותר רגיש לטוקסינים בגלל מהירות התפתחות מערכת העצבים שלהם כפי שציינת באחת התגובות, אך זה מראה לך שזה לא שחור ולבן כפי שאתה מנסה להציג.
כיוון שמערכת החיסון היא מערכת של למידה - שתפקידה ללמוד על כל דבר שנכנס לגוף האם הוא "אוהב או אויב", כאשר פעילותה משתבשת מגיל רק נוצרות תגובות של אובר הגנתיות שמתבטאות באלרגיות, אסתמה, אסתמה של העור וכו'.

** חסון רק שמו את הקישור, כך שאין להם שום קשר לכך, קרי אין שום פרשנות מצידם או ציטטות חלקיות.

עובדות?

3. בנושא זה ישנן תיאוריות, חלקן יותר שולטות וחלקן פחות. כל אחת על פי מספר המחקרים ואיכותם. כרגע ההשערה שהעלית (קשר בין ASD ל-ADD) לא נמצאת בעמדה יותר מדי טובה (למרות שיש לה סיכוי והנושא נחקר).

15. מורים ממליצים על איבחון, רופאים ממליצים על ריטלין אם הם חושבים שצריך (וכמו שאמרתי, לדעתי יש איבחון יתר, אך אין בכך בכדי להמעיט בחשיבות התרופה עבור אלו שזקוקים לה).

2. בקצרה: אם את מזריקה לי לשריר (זה לא אותו דבר כמו לדם, אפילו לא קרוב) פרומיל ציאניד אני אתמודד עם זה יותר טוב מאשר אם אבלע כוס ציאניד. מערכת החיסון של התינוק אכן לא מפותחת לגמרי ולוקח לה זמן - אבל זה נכון באותה המידה גם לזיהומים נרכשים וגם לחיסונים, ושוב - בחיסונים יש הרבה פחות חומר חיידקי/ויראלי והרבה פחות חומרים זרים מאשר התינוק יצרוך בעצמו.

9. אני זוכר את הדיון, אני הבאתי בזמנו גם מחקר שהראה פינוי כלייתי שווה ערך או יותר גדול אצל ילדים בספקטרום. בנוסף לשני אלו נעשו עוד המון מחקרים בנושא, יתכן ויש בעיה מטאבולית אצל ילדים בספקטרום, אני לא יודע בוודאות (אחד הגנים שנמצאו כיותר קשורים דווקא היה גן לתעלות מסויימות של נתרן), אבל בינתיים אין באמת עדויות התומכות בטענה כי החיסונים גורמים למחלה (יותר מזה, מאחר ומצטברים די הרבה נתונים התומכים בבעיה גנטית, יחד עם הקשר ההדוק לגיל הורים גדול יותר - ולכן יותר מוטציות de novo, התמונה נראית יותר ויותר כשל מחלה מולדת שרק לא מאובחנת עד לגיל בו אפשר לשים לב לסטייה בהתנהגות).

פולספגן

New member
אגב, זוכה פרס נובל לרפואה על טיפול באוטיזם

לוק מונטנייה - זוכה פרס נובל לרפואה (2008) על גילוי נגיף ה HIV

http://www.youtube.com/watch?v=fIrdnBVd4n0

תקציר:

05:00 - אוטיזם כדוגמא למחלה חדשה שמושפעת מגורמים סביבתיים
06:41 - מחלה מולטיפקטוריאלית , נובעת מצירוף של מספר רב של גורמים שכל אחד לחוד משפיע מעט
08:20 - בני האדם הם אקוסיסטמה שמורכבת גם ממיקרואורגניזמים שמשפיעים על התיפקוד שלנו (לא רק בזמן מחלה).
09:05 - סטרס חימצוני , חוסר יכולת לייצר כמות מספקת של אנטי אוקסידנטים שילחמו בגורמים מחמצנים (חלודה ביולוגית)
התוצאה : פגיעה בממברנות התא (בעייתי במיוחד כשזה נוגע לניורונים) , הרס חלבונים וחימצון ה DNA
10:00 - סטרס חימצוני ודלקות יוצרים מצב של "מעגל קסמים" שבו אחד מחריף את השני בדרכים ישירות ועקיפות.
10:50 - מיקרואורגניזמים כגורם משפיע על מחלות כרוניות רבות בניהן אוטיזם.
12:00 - טכניקה חדשה לגילוי DNA של מיקרואורגניזמים ע"י חתימה אלקטרו מגנטית (תיאור טכני ארוך ....)
21:00 - בעזרת הטכניקה החדשה ראו למספר גדול של ילדים אוטיסטים יש עומס גדול של בקטריות ( לעומת ילדים בריאים)

תוצאות המחקר ביו-רפואי
97 ילדים עם בעיות נוירולוגיות מתוכם 86 על הספקטרום האוטיסטי.

פרוטוקול:
* אנטיביוטיקה במחזורים ארוכים של 5-6 שבועות ולאחריהן 1-2 שבועות הפסקה.
* תורופות נגד קנדידה ופרזיטים אחרים
(בתחילת הטיפול תתכן הרעה זמנית עקב רעלים שמשחררים המיקואורגניזמים המתים herx - Die Off)
* אנטיאוקסידנטים
* תוספים לשיפור המערכת החיסונית
* תוספי תזונה אחרים
* דיאטה ללא גלוטן וקזאין
(לכל ילד נתפרה תוכנית אישית)

תוצאות ( הקול נקטע ...)
55% שיפור מהיר ועקבי לאורך זמן ( 71% בילדים מתחת גיל 7!!!!)
28% - שיפור איטי אבל עקבי וברור או עליות וירידות (לדעתי צריך לעבור לדיאטת SCD)
17% - אין שיפור או פרישה מוקדמת מהטיפול

deathcaster

New member
2 הערות

1. המנחה שלי לתואר השני היה אמור להיות שם, בסוף נבצר ממנו מסיבות אישיות (שלא אפרט אותן כאן) להיות שם.
2. אני מאוד מצטער, אבל שוב וכפי שהאבלוק גם רשם אותם דברים כמוני, הקשר בין אלומיניום בחיסון ובין אוטיזם או קרוהן או כל מחלה אחרת:

את רשמת: "והמחקר האחרון על קשר ככל הנראה סיבתי, בין האלומיניום בחיסונים לבין אוטיזם"-
א. שימי לב שזה "ככל הנראה".
ב. אני אשמח לקבל הפנייה למאמר, כי לא נראה לי שבאמת מצאו שם קשר נסיבתי. (מה זה "אתר חסון"?)

פולספגן

New member
חבל

1. אגב, גם כך הכנס אם אני זוכרת נכון הוא עד מחר (החיסונים נדונו ביום הראשון של הכנס).

2. א. בשביל הורה שצריך להחליט אם לחסן או לא, זה לא משנה מכבסת המילים המדעית.
ב. האתר של עמותת חסון - אתה באמת לא מכיר?

הנה הדף שהפנתי אליו.

deathcaster

New member
תגובה

1. אכן חבל, לא נורא, יהיו עוד כנסים.
2.
א. חבל, כי זה כן צריך לעניין..... אבל זה כבר תלוי בהורה.
ב. מכיר את העמותה, אני לא חושב שאי פעם ביקרתי באתר שלהם, אולי בעבר בקישור שאת פרסמת.
הקישור שצירפת גם מביא אותי לדף אחר של עמותת חסון, אני מבקש הפנייה ל: "והמחקר האחרון על קשר ככל הנראה סיבתי, בין האלומיניום בחיסונים לבין אוטיזם".

deathcaster

New member
הערה + שאלה לגבי 17

אף פעם לא הבנתי את המושג האמורפי הזה: "שורש המחלה" וכל פעם ששאלתי מישהו שעוסק ברפואה משלימה למשמעות מושג זה, קיבלתי תשובה מתחמקת שהסתכמה תמיד ב: "תשלם על טיפול אחד ואז תבין" (ואני בכלל לא שאלתי אותו בגלל שהייתי חולה או משהו דומה)

אז מה זה שורש המחלה מבחינת רפואה משלימה?

פולספגן

New member
ראה תגובה קודמת של האבלוק וטינרי לתגובה שהגבת

הוא זה שהשתמש במושג הזה ואני חושבת שכולם מתכוונים לאותו דבר, קרי לנסות להבין מאיפה המחלה הגיע ולא רק לטפל בה.

deathcaster

New member
תגובה

אבל אין לי בעיה עם מה שהאבלוק רשם, יש לי בעיה עם מה שאת רשמת, ולכן הגבתי לך.

מה זה "שורש המחלה" מבחינת הרפואה המשלימה? את זה מעולם לא הצלחתי להבין כי אף אחד לא ידע לי להשיב לי. כמובן שהשאלה רטורית, אין לרפואה המשלימה כלים להבין מהו שורש המחלה, ולכן הם מתייחסים לזה כמושג אמורפי.

deathcaster

New member
תגובה

אז מדברייך אני מבין שגם את מפקפקת ברפואה המשלימה? כי בעבר תמכת בה, לא?

פולספגן

New member
תרענן את זכרונך, כי אף פעם לא תמכתי בה

לא יצאתי למסעות צלב נגדה כפי שאתם עושים כאן בפורום, אך אף פעם לא תמכתי בה וחוץ מזה, רפואה משלימה זה מאוד כוללני ויש הרבה תחומים.

deathcaster

New member
תגובה

אוקיי, הבנתי... זיכרוני רוענן.

ואני מסכים, רפואה משלימה זה מאוד כוללני, אני מתכוון בעיקר להומיאופתיה ולשאר תחומי ה-VOODOO

deathcaster

New member
לא רק שאני מסכים עם סעיף אקראי מס' 15

אני גם הוכחתי אותו הלכה למעשה על כמה תלמידים שלימדתי בהתנדבות.

קומרן

New member
את זו שטוענת שזה כן

איכן את רואה קשר נוירולוגי בין שתי ההפרעות?

מעבר לזה ,
התגובה של האבלוק דיי ממצה לדעתי

פולספגן

New member
אתה לא יכול לפרט?

הרי בשבילך, זה לא יהיה קשה לשים אחד מול השני ולהצביע נקודתית איפה אתה רואה את שאין "קשר נוירולוגי בין שתי ההפרעות" בכדי שנוכל לדון בזה ולראות אם באמת אין קשר.

קומרן

New member
סליחה , אבל חובת ההוכחה היא עליך

את זו שו שמניחה הנחות לא מבוססות ועוד מביאה קישור מאתר על מנת לבסס את אותן הנחות.

הקישור שהבאת , ביחד עם הקישורים שאני הבאתי - לא מבסס את ההנחה שלך ואני לא רואה למה אני צריך לעשות את העבודה בשבילך כדי שתביני זאת - האם את טוענת שהקישורים האלה מחזקים את הטענה שלך כי הפרעות קשב זה "תת-הפרעה" (לא מכיר את ההגדרה הזו) לאוטיזם?

אם את רוצה להראות שההנחה שלך מבוסס (והיא לא) , את זו שצריכה לעשות את העבודה ואני לא מוצא לנכון להאכיל אותך בכפית גם פה.

פולספגן

New member
לא, חובת ההוכחה על טוען הטענה -

אתה הבאת ציטטה על אוטיזם (נוותר לך שלא שמת קישור לדף) מהאתר שאני הבאתי על הפרעות קשב וריכוז וטענת שזה סותר את דבריי.
אתה צריך לנמק למה ...

משום מה, נראה לי שאין לך כרגיל את הכלים לכך וציפית שאבלוק או גולש אחר ייעשו זאת במקומך

קומרן

New member
לא סותר אך לא מחזק אך מחליש את טענתך

זכמובן את לא מסוגלת לעמוד מאחוריה.

"... (נוותר לך שלא שמת קישור לדף)..." - מצחיק , זאת התגובה שלך לכך שהזכרתי לך בוויכוחים קודמים שבדרך כלל נהוג להביא מקורות או לפחות נוהגים לשים מרכאות כאשר עושים קופי-פייסט , דבר שאת לא עושה על בסיס קבוע. ואני חושב שאת מסכימה איתי.
כתבת בעבר שאת לא מביאה מקורות כי את לא רוצה שידעו איכן את גולשת (YNET למשל) ןעדיין זאת לא סיבה מספיק טובה לא לשים מרכאות.
ד"א, את יודעת שממש קל לזהות מתי את עושה קופי-פייסט וכותבת בשמך מישפטים שאחרים חתומים עליהם? כל פעם שאת כותבת בצורה יסודית , רהוטה , "עיתונאית",שפה של מומחים , השפה של רוןבלב וכו - ישר יודעים שזה מועתק. זה הרבה יותר בולט ממה שאת חושבת.

"משום מה, נראה לי שאין לך כרגיל את הכלים לכך וציפית שאבלוק או גולש אחר ייעשו זאת במקומך "

את מאבדת קשר עם המציאות ובאמת כדאי לך לעשות עם זה משהו - את טענת את הטענה הראשונה ולכן עליך להביא טענות שיתמכו בה.
אותו אתר שבחרת לצטט לא מחזק את טענתך ואפילו מחליש אותה, אבל כמובן שתיבחרי להתעלם מכך.

פולספגן

New member
בבקשה, אל תשיב לי יותר בשרשור הזה

הרמה בינתיים עוד לא ירדה וחבל שתוריד אותה כפי שאתה מנסה לעשות כאשר אין לך מענה ענייני להגיב.

בוא תשאיר את השרשור לאחרים, כי במילא אין לך מה לתרום פה.

למעלה