תכנון ליניארי

SMOLANIT1

New member
תכנון ליניארי

יש לי שאלה בתכמון ליניארי שיש בה 4 משוואות וצריך להפוך אותם לאי שיוויונים ( יש גם שרטוט) והשאלה שלי היא איך לעזאזל עושים את זה? בבקשה תענו לי יש בגרות מחר!!

Arie17

New member
את יכולה לצרף את השרטוט?

אני לא יכול לעזור לך בלי לראות את השרטוט... אבל באופן כללי ע"פ השרטוט את צריכה לקבוע את התחום של הביטוי (X בד"כ) בכלל, אני לא בטוח שאת מדברת על מה שאני מכיר, כי אולי את עושה את הבגרות בסגנון החדש אז אם תצרפי שרטוט אני אשמח לעזור

SMOLANIT1

New member
הנה האילוצים

אני עושה בגרות 3 יחידות. בכל אופן, לא נראה לי שהצלחתי לשים את השרטוט.. אצלי בכל אופן זה לא עלה. האילוצים הם: Y=X+4 Y=-0.5X+13 Y=4 X=12 מצטערת, אבל אני לא מצליחה לצרף את השרטוט

Arie17

New member
אה... זה לא חומר שאני לומד

וואי מצטער, אבל לא למדתי את זה
בעצם... אם רק תכתבי לי מה זה אילוצים אני אנסה לפתור, אם זה לא צריך הסבר ארוך

SMOLANIT1

New member
תראה:

אני אקריא לך חלק מהשאלה: התחום המשורטט בציור מתקבל ממערכת אילוצים של מפעל שמייצר X עטים ו-Y עפרונות בשעה. ( כאן מובאים האילוצים) והסעיף שאני לא מצליחה הוא: רשום מערכת אי שוויונים שתתאר את התחום המשורטט בציור. אנשים תנסו להסביר לי אפילו באופן תאורטי איך אני פותרת שאלה כזאת עם השרטוט.

Arie17

New member
טוב... אני לא רוצה לסבך אותך

שמאלנית לא ראיתי כזה דבר ב 5 יח"ל יכול להיות הרבה אפשרויות את יכולה ע"פ האילוצים למצוא את Y Y=X+4 Y=-0.5X+13 Y=4 X=12 כי נתון ש X שווה 12 ואת יכולה להציב אותו בכל אילוץ ואז Y אחד שווה 16 Y שני שווה 7 Y שלישי נתון שווה 4 אז 16 > Y שגדול מ 7 או משהו כזה, אין לי מושג מה את צריכה לעשות אם רק תגידי מה התשובה והשרטוט זה יכול לעזור הרבה אבל אם אין לך כח לכל זה אז עזבי, יש כאן אחרים שבטוח יודעים את החומר אל תסמכי עלי

גרי רשף

New member
פתרון../images/Emo22.gif

התחום האפשרי תחום על ידי:
x<=12 y>=4 -x+y<=4 0.5x+y<=13 x,y >=0​
בהצלחה!!!

למעלה