תכנון דירה

SpicyTuna

New member
תכנון דירה

אווה, מאד אהבתי את המעבר שאת עושה על תוכניות של דירות. אני מצרף 2 שרשורים, אחד עם התוכנית של משרד המכירות ושני עם התוכנית לאחר שינויים עם אדריכלית הפנים שלנו. הקבלן שלנו לא גבה מאיתנו על שינויים בדירה אך אני חייב לציין כי התהליך מול הקבלן היה קשה, בעיקר עם תוכנית החשמל שהשתנתה בעיקבות שינויי הקירות. אשמח לשמוע מה דעתכם . . .

SpicyTuna

New member
תוכנית משרד המכירות

מדובר בדירת פנטהאוז במזרח ראשון לציון. כרגיל, בפרוספקטים של משרדי המכירות, הרהיטים הממוקמים בדירה אינם באותו יחס של השרטוט (הם תמיד קטנים יותר . . .) עציצים תמיד שמים במקום שבו הייתה בעייה תכנונית. אך בסך הכל התוכנית בשילוב עם הדירה לדוגמא שבו את לבנו.

SpicyTuna

New member
תוכנית סופית - לאחר תכנון אדריכלית

טוב, אז ככה נראית הדירה בפועל .. ץ העקרון שהנחה אותנו הנו להתאים את הדירה לאופי חיינו, (למרות הפצרות של הקבלן כי עלינו לחשוה קדימה על מכירת הדירה הזו בעתיד), לאדריכלית היו רעיונות מצויינים והייתי רוצה לחלוק אותם אתכם להלן תמצית השינויים שנעשו: 1. בסלון, ליד היציאה למרפסת, "גנבנו" 20 ס"מ מן המקלחת הצמודה למרפסת בכדי להכין נישה לטלביזיה, וזאת בכדי לא לחסום לגמרי את היציאה למרפסת. 2. בכניסה ליחידה הצמודה למרפסת היו בתכנון 2 דלתות, אנו הורדנו דלת אחת - לא היה ברור לנו למה צריך לעבור 2 דלתות בכדי להיכנס ליחידה??? 3. האמבטיה המרכזית הייתה נראית לנו מאד צפופה (במיוחד כשמתוכנן תינוק המצריך אמבטיה במרכז החדר וכו . . ) - אז הוספנו לאמבטיה 20 ס"מ על חשבון החדר הצמוד. אבל צמצמנו את הצסדרון הרחב למסדרון של מטר. 4. השינוי המרכזי הוא ב"סוויטת" ההורים: ביטלנו את חדר הארונות המינאטורי שמציע הקבלן, את דלת הכניסה לחדר הזזנו לגמרי כל שהממ"ד הופך להיות חלק מן חדר השינה (הממ"ד יהווה חדר ארונות וחדר עבודה, את הדלת אני מתכנן להוריד ולהשאיר במחסן). 5. חשוב לשים לב לקיר הקטום בתוך חדר השינה - זהו פשוט שינוי שקשה לתיאור במילים - מכניסה צרה עם ראייה מוגבלת, קיטום הקיר הופך את הכניסה לחדר לחוויה הרבה יותר נעימה ! אשמח לשמוע תגובות ורעיונות נוספים ! לסיכום - אין ספק כי עם עבודת תכנון נכונה הכל נראה אחרת !

SpicyTuna

New member
תוכנית המטבח !

תכנון המטבח בדירה היה קטן יחסית לגודל הדירה, הפתרון שלנו היה פשוט להוציא את המקרר מתחום המטבח, כך יצרנו מטבח שבו יש ארון מזווה + ארונות אכסון ואילו למקרר אנו מתכננים מסגרת גבס שגם תסגור קצת את המטבח מן הסלון (אני ממש עושה בלאגן כשאני מבשל
). עם זאת בנושא הנישה שאמורה למסגר את המקרר, הייתי מעוניין לקבל רעיונות כיצד לא להפוך אזור זה לפיל לבן. במידה ויש תמונות עם רעיונות זה יהיה ממש מגניב. חשבנו אולי לעשות קיר מעוגל עם נישה לכיוון הסלון ???? פה אנו ממש בבעיה אשמל לקבל רעיונות !

Rשף

New member
אין בעיה של זכויות יוצרים ?

הרי גם השכן שלך או הקבלן יכול עכשיו להעתיק את התוכנית ?

SpicyTuna

New member
אני לא חושב שיש בעיה

הקבלן בטח לא יעתיק, הוא סיים את בניית הדירות בפרוייקט. שכנים - קשה לי להאמין שהם יוכלו באמצעות התוכנית הזו להעתיק משהן - הם צריכים הרבה יותר מזה (כמו כן זה לא מתאים לכל אחד). אני זוכר שהתחלה גם אני ניסיתי לעשות שינויים על סמך תוכניות של לפני ואחרי, אמנם למדתי המון על דרכי חשיבה, דגשים וכו´ - אבל לא יכולתי להשליך מכך דבר מעשי לגבי הדירה שלי. לגבי האדריכלית, אני חושב שדווקא זה רק לטובתה, במידה ומישהו יאהב את מה שהיא עשתה ויבקש במסר את מספר הטלפון אני אתן בשימחה. את שם הפרוייקט דאגתי להסתיר ואילו שם האדריכלית לא מופיע כלל על התוכנית. אשמח לדעת אם יש בעיה שאיני מודע לה - במידה וקיית אחת שכזו אבקש מאווה למחוק את ההודעה.

למעלה