תכלית חקיקה

תכלית חקיקה

שלום. עזרתכם בבקשה

הישנו מקור בו ניתן לקרוא על תכלית החקיקה (או הסבר) של חוק מסויים או סעיף מתוך החוק? נאמר לדוגמה חוק העונשין

האם ישנם קישורים בדף החוק בנבו, בו תכלית החוק או הסעיפים מצורפת?

עידוdee

New member
אפשר לראות בדברי הסבר

של הצעת החוק.

אם אתה מוריד את החוק מנבו, יש לך רשימה באותיות קטנות של כל התיקונים שהיו מאז חקיקת החוק. אתה לוחץ על הלינק של ה"ח X ומוריד את הצעת החוק שבה יש את דברי ההסבר.

המשך

התכוונת למה לקישורים בתמונה? חיפשתי הסבר לסעיף 1, ופתחתי את הקישור הראשון, שבו מצוין היו בו חיקקו את החוק, ולא היו שם דברי הבר על החוק עצמו.

מעבר לשאלה הכללית, מישהו יכול להסביר לי על ההגדרה הבאה של ה"חוק לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים"?

"שימוש ברכב מנועי" - נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טיפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הידרדרות או התהפכות של הרכב או התנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הינתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד;

אם המחוקק התכוון שכל האפשרויות המצויינות בסיפא לא יכללו בתוך ההגדרה של "שימוש ברכב מנועי" אם השימוש נעשה במסגרת העבודה? זה נראה לא סביר ולא הגיוני

עידוdee

New member
אתה צריך ללחוץ על ה"ח, לא על ס"ח

בדרך כלל רק בהצעת החוק יש את דברי ההסבר, ולא בחוק שנוסח שבו חוקק. אתה צריך לבדוק מתי תוקן/ חוקק הסעיף שאתה מעוניין לבדוק עליו את דברי ההסבר, ולפי זה לבחור בה"ח הרלוונטית מהקישורים.

sacrament

New member
כאמור לעיל

דברי ההסבר להצעת החוק בהרבה מקרים נותנים הסבר לגבי כל סעיף. אם שם אין מענה - אפשר גם לחפור בדיוני ועדות הכנסת שגיבשו את אותה חקיקה. ואם גם שם אין - אז הולכים לספר/פס"ד רלוונטי שנכתב באותו נושא ורואים אם יש התייחסות לתכלית החקיקה.

תודה. ומכאן

1. איך מוצאים את הפרוטוקול של חקיקה מסויימת?
2. בשאלה מעל ציינת הגדרה של חוק הפלת"ד, וסימנתי את המושג "במסגרת העבודה". אחרי מבט וחשיבה, ההנחה שלי שהמחוקק התכוון לשייך את מסגרת העבודה לטיפול או תיקון דרך, ולא לנסיעה, כניסה לרכב וכל מה שמצוין ברישא ההגדרה. מה דעתך?

sacrament

New member
כמו שאני מבינה את זה

שלא במסגרת עבודתו אומר שאם מדובר בתאונת עבודה אז יחולו הסדרים הנוגעים לתאונת עבודה. וכאשר זה לא נחשב תאונת עבודה אז יחול הסדר הפלת"ד.

אבל למדתי את זה מזמן, אז קח את זה בעירבון מוגבל.
מישהו יכול לאשש או להפריך את העניין? :)

*לגבי הפרוטוקולים - כנס לאתר הכנסת. יש שם אפשרות לעשות חיפוש.

למעלה