תכונות רעות

תכונות רעות

הייתי בראיון עבודה לחברה בטחונית (מתמיינת לתפקיד של הנדסת תוכנה) ונשאלתי על 3 תכונות רעות - מצאתי 2 טובות אבל בשלישית רשמתי מלשינות ובפירוט כתבתי שבמקום עבודתי הקודם תפסתי סינים שגנבו מידע. עד כמה זה גרוע התכונה השלישית שציינתי??

בדרך שהתאימה למקום העבודה הקודם

בדרך מסויימת שעבדה במקום עבודה הקודם אבל מה זה משנה?
השאלה עד כמה זה גרוע לרשום את זה ועוד תחת השם מלשינות

hadooper

New member
ברור שזה טיפשי (לפחות נשמע כך)...

רוב הסכמי הסודיות וכללי האתיקה מחייבים כל עובד לדווח על מקרים כאלו. כך שממילא לא נשמע אמין במיוחד לציין דבר כזה בתור "מלשינות". זה נשמע כמו סוג של המצאה יהירה של תכונה שלילית.

hadooper

New member
אבל הבעיה היא שאף אחד לא רוצה לעבוד עם אנשים יהירים.

לפחות לא בתחום הזה.

זו בעיה שלה.

בקשו תכונה רעה, קבלו.
לפחות יכולה לכתוב ב"תכונות טובות" - "יושר"

&nbsp
לדעתי "מה תכונותיך הרעות" היא שאלה של "תעוף לי מהעיניים" בדיוק כמו "תגיד, אתה חושב שהשמנתי?"
&nbsp

royagol

New member
זה לא גרוע אבל

א. לכתוב "מלשינות" זה קצת תינוקי.
ב. זו לא תכונה רעה ובטח שהדוגמא לא משקפת אותה. כל עובד שיודע על גניבת מידע מהמעסיק שלו חייב בדיווח.
זה על פי חוק אגב, לא סתם עניין של אתיקה וסעיפים בחוזה.

בחברה בטחונית לכתוב ששמירה על החוק זה "מלשינות"

אבל מצד שני, מירב הסיכויים שיחשבו שזה סוג של חוש הומור

ן/או נסיון כושל לכתוב תכונה טובה במסווה של תכונה רעה.
אבל זה כלכך נפוץ, שבאמת לא על בסיס זה יפסלו אותך

רשמתי שאולי יהיו מקרים שלא יהיה צורך ישר בדיווח

אני ציינתי שדיווחתי על כך למחלקת הביטחון כפי שבוודאי מצופה אבל בנוסף אולי יהיו מקרים אחרים שלא יהיה צורך ישר בדיווח..
מקווה שלא יפסלו על בסיס זה, פשוט לא היה לי באותו הרגע רעיון לתכונה רעה טובה יותר

royagol

New member
אני מציעה

שתנסי לחשוב בינך לבין עצמך באמת איזה תכונות רעות יש לך ולשקף את זה כמו שזה אבל אם סייגים על איך את מתמודדת עם זה.

אולי זו קלישאה אבל אני מצאתי תמיד שכנות היא לפעמים הכלי הכי חזק שהצד השני לא יודע להתמודד איתו (תחשבי על זה- המראיינים הרי רק מחכים שתגידי "פרפקציוניסטית" או כיוצא בזה כדי לגחך ולתפוש אותך כשקרנית ויהירה).

באחד הראיונות האחרונים שלי נשאלתי את אותה שאלה בפן המקצועי ועניתי ככה: "אני פוחדת לגשת לטכנולוגיות חדשות (יש דבר יותר גרוע להגיד בראיון למשרת פיתוח? הם היו בהלם), נגיד שפה חדשה או פריימוורק שאני לא מכירה אבל אני מכריחה את עצמי ללמוד, בלי רצון."
ופה אני כבר מדגישה את יכולות הלמידה החזקות שלי שמצמצמות את הפער ומביאות אותי לאותו מקום, פשוט עם עקומת למידה קצת שונה.

בקיצור- לעשות מניפולציה על התכונות הרעות האמיתיות שלך.

דברים נוספים שאמרתי ונחלצתי מהם בכבוד: "לוקחת ללב ה-כ-ל ובעיקר ביקורת" (ואז הולכת לשתות מים קרים וחיה עם זה), "חולמנית" (אבל מנהלת יומן ששומר עליי בפוקוס) והיו עוד כמה בסגנון.

choo

Active member
כל כך קשה לציין תכונות לא טובות?

&nbsp
לכל אדם יש תכונות לא טובות, לצד תכונות טובות. אדם צריך לדאוג להתגבר על התכונות הלא טובות שלו במקומות שבהם הן מפריעות, ולחיות עם התכונות הלא טובות שלא מפריעות. לא חייבים ללכת על שיטת ה"לרוע המזל אני פרפקציוניסט" המטופשת.

vinney

Well-known member
התשובה היא פשוטה

תכונה היא לא רעה או טובה מעצם היותה, אלא מתוך נקודת מבט כזאת או אחרת. לכן "ציין את התכונות הרעות שלך" מעידה בעיקר על הטימטום של השואל. מאיפה אני יודע מה טוב בעיניו?

למעלה