תירגום

האפור

New member
תירגום

מה (אם יש בכלל) התרגום "הרשמי" של- the Veils of Negative Existence? במיוחד החלק של הveils?

Envenom

New member
מסכי ההתקיימות השלילית (?)

אלא אם כן ב-veil הכוונה לגיא (גאיות, ברבים)

האפור

New member
תאמת...

גם מסכי הקיום השלילי (או הלא מתקיים) יכולים להיות הגיוניים.. אבל אני מחפש את התרגום שהקבלה "המקורית" נתנה.. כי בטוח כמו רוב הדברים זה נשחק אלונג דה ראוד שהקבלה עברה לה...

Envenom

New member
הכוונה

למסכים שכביכול מפרידים בין העולמות הקבליים?

מדובר ב:

אין סוף אור אין סוף אין שהם "שלושת הקיומים השליליים" אם ניתן לכנות אותם כך, מאחר ואין דרך אחרת לתאר אותם אלא כמה הם לא ולא כמה הם כן. זה מזכיר לי דיון של פרופ' ישעיהו ליבוביץ' (ינוח על משכבו בשלום. אני די בטוח שאזכורו כאן בקונטקסט של מאגיה היא מעצבן אותו... אבל זה משהו אחר) - בו הוא טען שלא ניתן לתאר את אלוהים כמה הוא כן, אלא מה הוא לא.

אני בדיוק מתכוון לבקש

אישור מ-Zalweski לתרגם מאמר שלו על זה לעברית (ויכול להיות שגם יהיו תיקונים). מה הם לא? הם לא כמעט הכל. הבעיה היא, שאין שום דבר בחזקת "כן" שניתן לומר עליהם. הרי השלילה כבר טמונה בביטוי "אין סוף". סוף כולנו יודעים מהו, אך מהו "אין סוף"? אין דרך אחרת לבטא את זה אלא על דרך השלילה (אם כי אפשר להשתמש במילה נצח, אבל זה לא בדיוק זה). כך גם עם "אין" - הכוונה, בגדול, שאין שם שום דבר שאנו בכלל מסוגלים לתפוס בתודעה הלכאורה מוגבלת והלכאורה סופית שלנו. זה כבר מעבר לאין סוף - אנחנו יכולים לתפוס, אם כי בצורה מאוד מאוד מופשטת (ומאידך, מאוד מאוד מוגבלת) מה זה כשאין סוף, כי אנו יודעים מהו "סוף". אך ה"אין" הוא אפילו מעבר לזה. זה לא "אין סוף", כי כבר אין סוף לדבר עליו. אויש, זה מסובך להעביר את זה במילים...

Monsieur D

New member
אם ככה, אין להם הגדרה חד משמעית?

ואם אנחנו לא יכולים לתפוס אותם, מי קבע אותם מההתחלה?

Envenom

New member
אותו אחד שקבע את אלוהים.

אתה יכול להגדיר בדיוק מה הוא? אין הגדרה מדויקת לאלוהים.. אפשר רק להגיד מה הוא לא.

אורי רז

New member
אפשר לאמר דברים פוזיטיביים על

אלוהים, לפחות אם אתה מאמין בקיומו, לדוגמא - א. אלוהים הוא ישות \ אלוהים קיים. [אני מעדיף להמנע משלילות כפולות, ואפילו מרומזות, בסגנון 'אלוהים הוא לא אינות'.] ב. אלוהים מסוגל <השלם פועל> <השלם שם עצם> ואפילו אלוהים <השלם פועל> <השלם שם עצם> [רוב היהודים המאמינים יאמרו שאלוהים בוחן לב וכליות, וזאת אמירה חיובית כמו 'ראובן נושם אויר'.]

Envenom

New member
גם על זה אפשר להגיד דברים...

פוזיטיביים. אני מעדיף לא לכתוב אותם ישר מהראש כרגע כי אני לא בדיוק יודע הרבה על הנושא הזה, אבל יותר מאוחר אני אכתוב

האפור

New member
אבל...

מה שמסכי היקום השלילי מנסים להגיד לנו שאלוהים/מקור הכל.. הוא גם אינות.. ואני מביא את זה בגלל ה"אין"... כלומר הוא גם ישות וגם אינית... כלומר הוא גם חיובי וגם שלילי ביחד..הכל ובשומקום... ודברים כאלה התודעה שלנו לא מסוגלת לתפוס, בכל רמה שהיא.. ומה שיוצא מהכל זה שאת שלושת "מסכי הקיום השלילי" אנחנו רק יכולים לקבל כסמלים שאולי מרמזים לנו על מהותם... ובנתיים לא יותר מיזה... אבל נאי מניח שההשרשור גלש לתאולוגיה.. וזה כמו שאנו יודעים פורום מאגיה וכישוף.

למעלה