תיקון

תיקון

אם טני לא טועה יש משכורת כפולה בסדיר 640 ש"ח לחודש לסג"ם ובקבע זה מגיע בערך ל4.5

תיקון לתיקון...

קצין קרבי יקבל משכורת בסיסית של קרבי, כמובן ששכר היסוד שלו יגדל בכמה שקלים כ"תוספת דרגה", כשם שרב"ט מרוויח בכמה שקלים יותר מטוראי... כך סג"מ ירוויח יותר מסדירים... אבל מדובר בכמה שקלים בודדים. קצין ג´ובניק ירוויח את אותה משכורת שהרוויח כשהיה "סדירניק"... בתוספת ה"כמה שקלים" שהזכרתי מקודם... שוב, גם הקבע תלוי בהמון גורמים... תוספות מיוחדות למשכורת, גמולים מיוחדים (בהתאם להשכלה), וע"פ רמת הסיכון/פעילות של החייל. אי אפשר להכליל ולומר "650 לסג"מ" ו-"4.5 בקבע"... כי זה לא נכון! ש.צ.

zazaza

New member
תיקון לתיקון לתיקון

קצין בסדיר מרויח במקרים רבים פחות ממה שהרויח כחייל (לאור איבוד זכויות לדברים כמו תוספת כלכלה / ביגוד אזרחי וכו´) והתוספת דרגה היא בדיחה בפני עצמה. בקרבי, הכל תלוי בתוספת רמה ובד"כ המשכרות מאוד דומה לשאר החיילים ביחידה. בקבע יש הרבה פרמטרים שקובעים כגון גמול השתלמות, רמת פעילות, תואר אקדמאי, השתתפות בהוצאות רכב וכו´. משכורת קובעת ("בסיסית") של קצין לא לוחם היא בערך 3,600 ושל קצין לוחם יכולה המשכורת הקובעת להגיע ל-6,000.

באופן אישי ראיתי תלוש משכורת של...

קצין בסדיר אצלנו ביחידה... והוא כן מקבל תוספת כלכלה אוטומטית (לה זכאים כל השוטרים הצבאיים)... הוא מרוויח בערך 15 ש"ח יותר ממני!
ש.צ.

יניב100

New member
תגובה

ק. בסדיר מרוויח יותר מחייל רגיל וזו עובדה. הוא לא מאבד שום זכות.

zazaza

New member
קצין בסדיר לרוב כן מאבד.

ואני יודע זאת בייחוד לאור העובדה שהייתי קצין בסדיר בערך שנה וחצי ומאז אני קצין בקבע כבר יותר משנתיים... ואם קצין שיטור מקבל תוספת כלכלה אז אחלה לו, כי בתקופתי לא אישרו לנו את התוספת (להזכירך, גם אני במ"צ).

praetor

New member
אין כמעט הבדל בין חוגר לקצין בסדיר

חייל ג´ובניק בסדיר, בדרגת סמ"ר יקבל בערך 327 ש"ח. סג"מ יקבל 328. סגן - בערך 330 ש"ח. (כמובן שזה לא כולל תוספות של רמת פעילות, דמי כלכלה ועוד).

zazaza

New member
ההבדלים

יצוצו במשכורת הרבע הראשונה שלהם....
ולא בסדיר.

למעלה