תיקון סופרים

רון סי

New member
שכר ועונש: שלושה הסברים

1. הטענה שלא מגיע לך עונש על חטא שעשית משום שככה תוכננת היא מופרכת מעצם העובדה שהיא נטענת. אם אתה מודע לכך שאתה עושה משהו לא בסדר, אז אתה לא יכול לטעון שלא היתה לך ברירה. אם ידעת שיש לך אפשרות לבחור בטוב או ברע, ובחרת במודע ברע, אז זה לא היה כל כך מתוכנת. 2. שכר ועונש מיועדים למעשה לעזור לאדם לבצע החלטות נכונות, ולא כל כך להעניש או לתגמל אותו. האדם נברא עם יכולת לבחירה חופשית, אבל אם יניחו לו לנפשו הוא עלול לעשות טעויות רבות שיפגעו באיכות חייו ורמתם. כאשר אלוהים מציג בפני האדם סט עונשים לדברים האסורים ביחד עם סט תגמולים לדברים המותרים, הוא עוזר לאדם להכנס למסלול הנכון. לא סתם מפקיר אותו ליצריו הרעים. עם זאת, הבחירה החופשית עצמה נותרת אפשרית. 3. שכר ועונש הם תוצאות טבעיות של מעשי האדם. אם האדם מכניס את ראשו למים, באופן טבעי, כתוצאה, הוא יקבל "עונש" של טביעה. אם אדם אוכל משהו טעים, באופן טבעי הוא שבע ונהנה. באותו אופן אם אדם בוחר לחטוא, התוצאה הטבעית תהיה עונש מידי אלוהים. והערה לא קשורה: מי שמכיר נשים יודע שמבחינתן גברים לעיתים נדירות בסדר, גם כשהם לגמרי בסדר. אז מה אתה רוצה מאלוהים?

alond

New member
LOL

נראה לי שענית לאדם דתי איזשהו. כלומר מישהו שמאמין באיזשהם חטאים. לא לי. אני שואל "בהנחה שיש אלוהים סביר, איך הוא יכול להעניש אותי? אני מאמין שאני לא חוטא אז הוא לא יכול לדפוק אותי על זה, ומבחינתו עשיתי מה שעשיתי בגללו. מה?"

taro

New member
לא עשית מה שעשית בגללו

עשית מה שעשית בגללך. אלוהים נתן לך שתי דרכים ללכת בהן - האחת היא דרך הרשע, השניה היא דרך הצדק. על הראשונה תגבל גמול בעולם הזה. על השניה בעולם הבא. אלוהים נתן לך את חוקיו, ולכן אינך יכול להגיד שאינך יודע מה רצוי. ברגע שמרדת בציווי האלוהי ובחרת בדרך השניה, עליך לקחת את הסיכון.

alond

New member
LOL

משעשע. אני מאמין שאני עושה דברים נכונים (ואלה כמובן לא תואמים את כל מה שנדרש ע"י התנ"ך או הרית החדשה או הקוראן או מה שלא יהיה). אתה מאמין שהיא נתנה לך כך וכך. אתה תדפק. אני לא. אין סיכון אלא אם כן היא בת זונה.

taro

New member
ובכן, כבר נאמר שאם אתה תינוק שנשבה

מעמדך יהיה אחר. בכל מקרה, יש רק 7 חוקים שכל בני האדם מחוייבים לציית להם, והם חוקים שאין סיכוי שלא נחשפת אליהם (ולחלקם הגדול אתה גם מחונך). אם בחרת למרוד בהם בשם יצר הרע, שבעת החטאים, או מה שלא תרצה, זו כבר בעיה שלך.

alond

New member
לא בעיה שלי. ממש לא.

מה עם נוצרים וכל מיני מוזרים? הם תינוקים?

taro

New member
כבר אמרתי - 7 מצוות בני נוח

אם הנוצרי מקיים אותן, הוא מקיים את כל החובות החוקיות שלו בפני האל (מבחינת היהדות, כמובן, לא בהכרח מבחינת הנצרות).

alond

New member
והמוזרים האחרים?

כל מיני שבטים באפריקה למשל? שלא מקיימים מצוות נח כי אין להם מושג? גם אותם דופקים?

taro

New member
אני לא יודע אם דופקים

זה כבר מה שנעשה בשמיים. בעקרון אני מאמין שלא, אבל היום, אחרי שכבר נוצר מגע עם שלוש הדתות המונותאיסטיות והתרבות המערבית בכלל, אני חושב שדי ידוע להם מהן שבע המצוות, ומי שלא מקיים אותם - אני חושב שמגיע לו עונש (אלא אם כן יש לו סיבה טובה). מה שאני כן יודע בוודאות, הוא שהם לא מקיימים את המחוייבות שלהם. אם זה גורר עונש או לא, אני לא יודע.

alond

New member
../images/Emo13.gif

לדעת על משהו ולדעת שצריך לעשות משהו אלה דברים שונים לחלוטין.

alond

New member
שהייתי מצפה שלא יהיה עונש על משהו

שלא ידוע לך שצריך לעשות. לא מספיק שתדע על קיומו.

taro

New member
מאין לך שתקבל עונש על משהו שאינך

יודע על קיומו?

alond

New member
לא אמרתי שאינך יודע על קיומו

למרות שזה מקרה פרטי. אמרתי שאתה לא יודע שצריך לקיימו. בכל אופן, כוונתי היא שדתיים חושבים שאני אענש על משהו שלא ידעתי שצריך לקיימו.

זה לא רק דתיים

"כוונתי היא שדתיים חושבים שאני אענש על משהו שלא ידעתי שצריך לקיימו. " מצטער להיות זה שיחדש לך אבל ישנו עיקרון כזה כנראה לא חשוב מספיק שתדע עליו :"אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש" כלומר ביצעת פשע "אכלת אותה" תיענש לא יעזור לך "אבל תישמעי לא ידעתי לא ראיתי לא שמעתי, IM INNOCENT
" העיקרון הזה קיים בכל מדינה שומרת חוק ולכן אין לך ´קייס´ פה נגד החרדים . אתה פשוט טועה

alond

New member
לא לא לא

התייחסתי כבר לנושא. העיקרון שציטטת הוא פרקטי. לא אלוהי. החרדים מאמינים שאלוהים תשפוט אותי.

alond

New member
לא התייחסתי ספציפית ליהודים.

התכוונתי לפראי אדם שחושבים שמה שהם עושים זה מה שצריך לעשות (ולא משנה מה. רצח, אונס, גניבה).

alond

New member
לא התכוונתי ספציפית ליהודים.

מה עם פראי אדם שלא מקיימים מצוות נח (שאני לא יודע מה הם אגב) ועושים מה שהם עושים כי זה מה שהם חושבים שצריך לעשות (יהי זה רצח אונס או גניבה)?

taro

New member
כבר אמרתי

אני לא יודע מה קורה בשמיים, אני יודע מה הם צריכים לעשות בארץ. אם הם לא עושים את זה, אני לא יודע אם הם נענשים או לא.

למעלה