תיקון סופרים

israelberger

New member
תשובה

תיקון סופרים כשמו כן הוא של סופרים אבל למדים זאת מכך שה´ שינה את הפסוק כששינה את מה שאמר לאברהם על שרה. כאשר המלאכים סיפרו לאברהם שיוולד לו ילד שרה שמעה את זהוצחקה ואמרה "ואדוני זקן" משמע, אברהם כבר זקן וה´ שינה את זה כשדיבר עם אברהם ואמר ששרה אמרה "ואנוכי זקנה" משמע, שרה בעצמה זקנה. אלוקים משקר שקרים לבנים וההלכה גם מחייבת לשקר שקרים לבנים במקרים כאלה וזה כתוב בפירוש בכל ספר הלכה.

shkool

New member
אלוהים לא שינה את הפסוק

הוא פשוט שיקר(שקר לבן) לאברהם.(ראה בראשית י"ח יב יג) ועדיין לא הבנתי איך ניתן לשנות פסוקים בתורה(לא בנ"ך) אם היא נכתבה ע"י אלוהים, אם אלוהים בחר להפחית מכבודו - זכותו המלאה. shkool

israelberger

New member
נכון מאוד

"אלוהים לא שינה את הפסוק הוא פשוט שיקר(שקר לבן) לאברהם.(ראה בראשית י"ח יב יג)" זה בדיוק מה שאמרתי. ה´ שינה דבר שנאמר בשביל שלום בית ומכאן לומדים קל וחומר שגם לנו מותר לשנות דברים שנאמרו מתוך כבוד לקב"ה. "ועדיין לא הבנתי איך ניתן לשנות פסוקים בתורה(לא בנ"ך) אם היא נכתבה ע"י אלוהים, אם אלוהים בחר להפחית מכבודו - זכותו המלאה." אם מישהו לא מכבד את עצמו זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לכבד אותו.

shkool

New member
שאלה:

נגיד ואתה מחבר יצירה ספרותית, אביא ציטוט מתוך היצירה שלך: אני(israelberger) בן אדם אנוכי שחושב רק על עצמו" סיבותיך לכתיבת מילים אלו שמורות לך ואתה החלטת שאלו המילים המתאימות ביותר לתוכן היצירה שלך.(למרות שאתה מעליב פה את עצמך) איך תרגיש עם בבית הדפוס כאשר ידפיסו לך את היצירה ויעשו עותקים ישנו את הציטוט הנ"ל לציטוט זה: "אני(israelberger) בן אדם חכם ואהוב" - האם בית הדפוס כיבד אותך? חומר למחשבה.. shkool

israelberger

New member
יש הבדל גדול

מה שאתה כתבת זה לשנות עובדות ומה שנעשה בתיקון סופרים זה כתיבה בדרך יותר יפה.

israelberger

New member
יש הבדל גדול

מה שאתה כתבת זה לשנות עובדות ומה שנעשה בתיקון סופרים זה כתיבה בדרך יותר יפה.

shkool

New member
טעות

האם זה: "וה´ עודנו עומד לפני אברהם" וזה: "ואברהם עודנו עומד לפני ה´" זה אותו הדבר רק בכתיבה יותר יפה? I dont think so... shkool

israelberger

New member
זה אותו הדבר

לכתוב "אני עומד מולך" ו"אתה עומד מולי" זה אותו הדבר בדיוק. תנסה לצייר על דף אותי עומד מולך ותראה שבטעות ציירת גם שאתה עומד מולי. לוגיקה לא כל כך מסובכת.

shkool

New member
עומד לפני זה לא מחכה?

והאם אתה יודע היכן נמצאים 18 תיקוני הסופרים הקיימים במיקרא?(ידוע לי שרשימת המקומות מופיע בספרי, במדבר, פ,ד - יש לך אותו במקרה?) shkool

israelberger

New member
עומד זה כפשוטו

כך ע"פ כל המפרשים במקראות גדולות חוץ מאונקלוס שתמיד משנה כשכתוב משהו שקשור בהאנשה של ה´. חיפשתי במהירות בכמה מקומות ולא מצאתי את 18 התיקונים. אין לי בבית את הספר ספרי. היית צריך לכתוב "עמד" ולא "עומד" וזה עיכב אותי בלמצוא את הפסוק. אני שכחתי להדגיש לך שתיקון כאן זה לא במשמעות של לסדר משהו שהיה לא טוב אלא כמו "לתקן תקנה".

shkool

New member
כתבתי כך בשביל להבהיר שיש פה לשון

הווה, אם הייתי כותב עמד זה היה נראה כאילו הוא עמד בעבר. בכל מקרה, אם תמצא בכל זאת את ספר ספרי, אודה לך. כמו כן לגבי 2 הבקשות שביקשתי ממך, ושוב, תודה על המאמץ. שלך, shkool

shkool

New member
עומד לפני זה לא מחכה?

והאם אתה יודע היכן נמצאים 18 תיקוני הסופרים הקיימים במיקרא?(ידוע לי שרשימת המקומות מופיע בספרי, במדבר, פ,ד - יש לך אותו במקרה?) shkool

shkool

New member
עומד לפני זה לא מחכה?

shkool

New member
ואם היית כותב יצירה ומישהו היה

משנה שורה מיצירתך כך שמשמעות השורה נשארת כפי שהייתה אך דרך הכתיבה היא יותר יפה - זה לא היה נחשב לפגיעה בעיניך? shkool

israelberger

New member
התורה היא לא יצירה

התורה היא ספר שמביא את העובדות כמו שהן ואנחנו חייבים לייפות אותן כדי שזה יהיה מכובד.

shkool

New member
מי אמר שאנחנו חייבים לייפות אותו?

ומי שכתב את העובדות הללו הוא אלוהים - זה מכובד לשנות את דרך הכתיבה של אלוהים? האם אלוהים סתם כתב את הפסוק הזה בצורה הזו? shkool

israelberger

New member
תשובה

אנחנו ולא ה´ קובעים את ההלכות (על סמך דיברי ה´) ואנחנו החלטנו שע"פ דבר ה´ צריך לשנות את הפסוק. מכאן מסקנה שזה גם מכובד לשנות את דבריו מכיוון שזו ההלכה שקבענו. אני לא יודע מה מחשבות ה´ ולכן אני לא יכול להגיד לך למה הוא כתב את הפסוק כמו שהוא.

shkool

New member
ומה הן אותן דיברי ה´?

כאשר מוחקים משפט וכותבים במקומו משפט אחר אתה יודע על מזה מעיד? על טעות אלוהים מסוגל לטעות? אתמהה... shkool

israelberger

New member
תשובה

וכשה´ אומר לחגוג את ראש השנה יום אחד ואנחנו חוגגים יומיים זה אומר שה´ טעה? לא! זה רק אומר שאנחנו לא לומדים רק מהתורה כמו קראים אלא גם מהתורה שבע"פ.

shkool

New member
"ואנחנו החלטנו שע"פ דבר ה´ צריך

לשנות את הפסוק" מהו אותו דבר ה´?

למעלה