תיקון סופרים

shkool

New member
תודה רבה + שאלה

הרב הביא את מקומות תיקוני הסופרים: בבת עינו (כאן) ואמרתם הנה ממלאה והפחתם אותו (מלאכי א´) כי מקללים להם בניו (שמואל א´ ג´) ואהיה עלי למשא (איוב ז´) קדושי לא נמות (חבקוק א) המיר כבודו בלא יועיל (ירמי´ ב´) וימירו את כבודם בתבנית שור (תילים ק"ו) כבודם בקלון אמיר (הושע ד´) וירשיעו את איוב (איוב ל"ב) ואברהם עודנו עומד על ה´ (פ´ וירא) ואל אראה ברעתי (פ´ בהעלתך) אשר בצאתו מרחם אמו ויאכל חצי בשרו (שם) איש לאהליו ישראל (ש"ב ך´) גבי שבע בן בכרי לאהליך ישראל (מ"א י"ב) איש לאהליך ישראל (ד"ה ב י"א) ותשוח עלי נפשי (איכה ג´) אולי יראה ה´ בעיני (ש"ב ט"ז) והנה שולחים את הזמורה אל אפם (יחזקאל ח´) ע"כ. מזה מלאכי? תילים? פ´? שם? ש"ב? ד"ה? ע"כ? איפה הם נמצאים בתנ"ך? בברכה, shkool

אלעדמי

New member
פירוש

הרב השתמש הרבה בראשי תיבות מלאכי- הוא ספר בתנ"ך אם אני לא טועה תילים- נראה לי שזה תהילים ונשמטה ה-ה´ פ´ - פרשת (כל ספר מחולק לפרשות) שם - זה אותו דבר כמו מה שהוא כתב לפני (זאת אומרת פרשת בהעלתך) ש"ב - ספר שמואל ב´ ד"ה - נראה לי דבר הימים ע"כ - נראה לי ´עד כאן´

preacher

New member
מאוגד פשוט

תילים = תהילים מלאכי נמצא בספר כתובים אאל"ט. כל מה שכתוב פ´ זה קיצור של פרשה - כלומר מהתורה. ש"ב = שמואל ב´ ד"ה = דברי הימים מ"א = מלכים א´

shkool

New member
תודה לשניכם, ועוד שאלה

ואל אראה ברעתי (פ´ בהעלתך) לאיזה ספר הוא מתכוון?

shkool

New member
תודה לשניכם, ועוד שאלה

ואל אראה ברעתי (פ´ בהעלתך) לאיזה ספר הוא מתכוון?

shkool

New member
אתה אולי יודע מה היה הפסוק המקורי

לפני תיקון הסופרים?(במדבר י"א טו) בתודה מראש, shkool

begone

New member
באותה רשות

שיגאל עמיר העז לרצוח את רבין. הרי כתוב ´לא תרצח´.

מה זה כמה תגובות???????????????????

יש עצומה באינטרנט רק טרנספר אז..........אם אתה תומך בטרנספר רוצה להשפיע ורוצה לקדם את רעיון הטרנספר תחתום גם אתה על העצומה רק טרנספר ותשפיע גם אתה!!!!!!!!!! איך חותמים???????????????????????? נכנסים לכתובת המצורפת! לוחצים "חתימה על העצומה"(אל תשכחו הצבעה בסקר אינה חתימה על העצומה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) יורדים הכי למטה מכניסים שם אימייל נכון(לא תקבלו דואר זבל!)ותגובה קצרה לוחצים חתימה ואתם חתומים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל חותם עוזר להצלחת העצומה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה