תיקון מכונת הקפה

dual bite

New member
תיקון מכונת הקפה

שלום לכולם.
עברנו לגור באירופה לכמה שנים. יחד איתנו לקחנו את הרנציליו סילביה שלנו (להלן סילביה המשתוללת). אתמול לגברת סילביה נמאס והיא החליטה להתקלקל. ככל הנראה גוף החימום לא עובד, כל השאר בסדר גמור - או לפחות נראה כך.
מכיוון שאנחנו גרים די בספר (גלאזגו-סקוטלנד) ואין לנו כאן מישהוא שיכול לטפל במכונה... ישנן שתי אפשרויות עיקריות, אלא אם כן יהיו הצעות טובות יותר מהחברים בפורום:
א. אני יכול לקנות את החלק המקולקל (שוב לפי דעתי) ולהחליף לבד - במידה וזה לא מסובך מדי לא נראה לי שתהיה בעיה
ב. אנחנו מגיעים לארץ ביולי - אני יכול להביא את המכונה ארצה , לתקן ולהחזיר אותה לכאן - ואז אולי סילביה גם תקבל נקודות של הנוסע המתמיד...

האם מישהוא עשה משהוא כזה בעברו? עד כמה זה מסובך מבחינה טכנית? האם צריך מכשור מיוחד? והאם התקלה הזו נפוצה בסילביות?

בתודה מראש...

jalvan

New member
מהסוף להתחלה...

האם מישהוא עשה משהוא כזה בעברו? כן אם פירוק לגורמים קדיחת הבוילר חיווט חשמלי מחדש והוספת טיימר\ פיד נחשבים

עד כמה זה מסובך מבחינה טכנית? תלוי בך בך ובמצב הסילביה, כעיקרון זה לא מאוד קשה להחליף בויילר אם אין הרבה קורוזיה והברגים נפתחים בקלות ב
תעיף מבט בקישור הזה :http://www.youtube.com/watch?v=mnBYpBoJ0JQ
האם צריך מכשור מיוחד? לא מפתח אלן 6ממ מברג פיליפס ומפתח שבדי 20 ממ
והאם התקלה הזו נפוצה בסילביות? לא ממש הסילביה בנויה מצויין

לגבי להביא לארץ לתיקון - במחיר שתשלם על עודף משקל (הסילביה לבדה שוקלת כמה ק"ג טובים.. ) תוכל לקנות מכונה חדשה ובמכס אולי ישגעו אותך
לפני שאתה מפרק או מזמין חלקים נתק את המכונה מהחשמל פתח אותה ולחץ על הכפתור האדום בטרמוסטט בטיחות (זה שנמצא בצד הבוילר) יכול להיות שהוא קפץ אם זה לא עוזר נתק את החיבורים של הבוילר לחשמל ובדוק עם מולטימטר האם גוף החימום שרוף (אם אתה לא יודע איך אז תשאל) אם גוף החימום תקין בדוק את שלשת הטרמוסטטים עם המולטימטר

האם אין העבדה שמטפלת ברנצ'יליו באיזור מגוריך.

...באנגליה?

כמה דברים, אפשר למסור את דוד המכונה להחלפת גוף חימום אצל בעלי מקצוע שמחדשים גופי חימום, אני בטוח שיש כאלו גם באנגליה.
יש לנקות אבנית וקורוזיה היטב מכל החלקים, לפעמים נוצרת גם נזילה בתחתית הדוד וברגי הדוד עשויים להחליד, להרקב ולהתפס ואלו עשויים להשבר בבסיס הדוד, כשזה קורה זה מאוד לא נעים...

חשוב לזכור, כל הברגות הצנרת שמתחברות לראש הדוד, נאטמות ע"י טבעות אטימה מנחושת רכה, אלו גם עוזרות לכוון למיקום מדויק את חזרת ההברגות למיקום מול צנרת קשיחה שקיימת סמכונה הזו. חדוב למצוא טבעות אטימה מתאימות! אי אפשר להשתמש ב"לוק טייט" או טפלון, זה לא יאטום כנדרש.

האם המכונה מקצרת כרגע? האם גוף החימום זולג לדופן הדוד זליגת מתח חשמלי? יש סיכוי שהמכונה עמדה זמן רב דולקת עם ברז קיטור טיפה פתוח והדוד התייבש עד שפיוז ההגנה הופעל? שווה לבדוק אותו לפני הכל. חוצמזה יכול להיות גם שאחד הטרמוסטטים התעייף והפסיק לתפקד, שווה לבדוק גם אותם.

למעלה