תיקון מכונה...

תיקון מכונה...

אומנם מכונה ישנה, אבל שווה.... נשבר חלק המתאם בין המשאבה לצינורית המחברת למקום ממנו יוצא הקפה (יש לזה שם???). החלק הוא מפלסטיק - מנסה להדביק ולא ממש הולך...האם יש טעם לשלוח לתיקון/לקנות חלק חלופי, או שכבר לקנות מכונה חדשה (מה שאומר שיעבור עוד הרבה זמן עד שאזכה לשתות שוב קפה ממכונה
) תודה מראש לעונים

davesh

New member
כנראה שהמכונה לא כ"כ שווה ...

אם יש לה חלקים פנימיים מפלסטיק. בכל המכונות הטובות החלקים הפנימיים עשויים כולם ממתכת (חוץ מאטמים וגומיות). במכונות הממש טובות אז הכל מפליז ונחושת. בקצת פחות טובות מנירוסטה ובפשוטות מאלומיניום. אם תגידי איזה מכונה יש לך (חברה ודגם) נוכל להמליץ לך אם שווה לתקן. להדביק חלקים מפלסטיק לא תצליחי. אם כבר, אז צריך להחליף את החלק. אם תעלי תמונה של החלק אז עוד יותר יוכלו לעזור לך.

מכונה של KENWOOD

CREMISSIMO זה מה שכתוב עליה מצרפת תמונה של החלק (לא יודעת אם ברורה מספיק כדי להבין מה קרה..) בכל מקרה, "צוואר" המתאם נשבר בתוך הצינור של המשאבה

davesh

New member
כל המכונה הזאת שווה בערך 500 ש"ח

תעשי את החשבון שלך האם כדאי לך להשקיע 100-200 ש"ח לתקן את המכונה. תתקשרי לברימאג היבואנים של קנווד ותשאלי אם יש להם בכלל חלפים למכונה.

shoki222

New member
למה את מהססת. את נהנית מהמכונה. קניית מכונה

חדשה "תעכב" את שתיית הקפה שאת אוהבת בזמן רב, לא פרטת את הסיבות למה. נראה שתיקון כזה יעלה 200-350 ש"ח סכום כזה הוא כשישית או שביעית ממכונה דומה חדשה ולכן מנקודת המבט של "כדאיות" אז לדעתי זה כדאי, זה "בייבי" שאת מכירה ואוהבת. בלי קשר לכדאיות, ולמרות מה שכתבת על העיכוב שיווצר, כדאי לנצל את המומנטום שנוצר אצלך ולהשתדרג. אם השדרוג יהיה משמעותי, למשל הית פה הצעה בפורום למכונה מקצועית בשם פולסר של אקספובאר, שעולה 800 דולר, שזה מחיר של מכונות "פשוטות" בארץ, אזי כדאי לך "להתעכב" בשתיית הקפה כמה זמן. שהמכונה המשודרגת משמעותית תגיע, ואם זו תהיה הפולסר המדוברת תראי "שעלית" לליגה הלאומית בעולם הרפה שלך. כתבי מה התקציב ומה את אוהבת לשתות וכיצד עסקת במכונה זו עד היום ונראה..

גוניש

New member
קניית מכונה כזו

תחייב גם קניה של מטחנה. כך שההוצאה היא יותר בסביבות ה-1000 דולר... צריך לקחת את זה בחשבון. אין טעם לקנות מכונה כמו האקספובר בלי להצטייד במטחנה.

נו, תפסיקו עם זה

מטחנה אכן משדרגת את הקפה, אבל להגיד ש"אין טעם לקנות מכונה בלי להצטייד במטחנה" זה כמו להגיד שאין טעם לקנות מכונית אם אין בה מערכת סטריאו משוכללת. אפשר לקנות רק מכונה ורק אח"כ לקנות מטחנה, אם בכלל. אפשר להוציא ממכונה קפה טוב גם אם הקפה לא נטחן "על השנייה". יכול להיות שזה לא יהיה הקפה המדהים בעולם אבל עדיין, אין צורך להסחף.

scoti5

New member
לא מסכים,

מטחנה היא אחד הגורמים שהכי מכריעים על איכות הקפה, במיוחד כשמדובר במכונה מסוג המכונות המדוברות. ליאור

אני חוזרת להשוואה לבית קפה

הרבה פעמים יש להם מטחנה, יש להם מכונה יקרה ופעמים רבות הקפה דרעק. בהחלט יש למטחנה השפעה על איכות הקפה, אבל משם ועד "אי אפשר בלי" המרחק גדול.

scoti5

New member
אם הדוגמה היא בתי קפה,

אז את בהחלט צריכה להכניס למשוואה את הגורם האנושי, שמשפיע באופן הרבה יותר ישיר על איכות הקפה... ליאור

knappertsbusch

New member
לא מסכים.

(אפשר להמשיך בוויכוח עד מחר, אני סתם מוסיף שמן למדורה): יש הבדל לרעה בטעם בין קפה שנטחן לפני שעה לבין קפה שנטחן לפני דקה. יש הבדל עוד יותר גדול בין קפה שנטחן לפני יום לבין קפה שנטחן לפני דקה. כמובן שעדיין אפשר להוציא קפה טוב מקפה שנטחן אתמול, בתנאי שהוא טרי בסך הכול, אבל אי אפשר בשום אופן להוציא קפה טוב מקפה שנטחן לפני 3 ימים. לא הצלחתי, בכל מקרה.

אני בטוחה שיש הבדל בטעם

עוד פרמטר הוא שרוב הקפה שלנו הוא קפוצ'ינו ומקיאטו ויכול להיות שהחלב ממסך. מאוד יכול להיות שברגע שתהיה לנו מטחנה אני כבר לא אוכל לשתות קפה בן יותר מיום. מצד שני, בנתיים אין ובעתיד הקרוב גם לא תהיה (תקציבית) והקפה שלנו, עם קפה בן שבוע ומכונה פשוטה (יחסית) יוצא טעים יותר מהרבה כוסות קפה ששתיתי בבתי קפה.

knappertsbusch

New member
בהחלט, חלב ממסך.

בתור אחד ששותה ללא חלב או סוכר, ההבדלים גדולים יותר, כנראה. אני אולי אעז לטעון שקפה מ"בריקה" שנטחן על המקום יהיה טוב יותר מקפה המופק במכונת אספרסו מקצועית, שנטחן לפני שבוע. זה הוא טיעון שדרוש הוכחה, כי לא בדקתי אותו אף פעם, אבל יהיה מעניין לנסות, ביום מן הימים.

hosq

New member
אין טעם לקנות מכונה טובה בלי להצטייד במטחנה

מטחנה לא משדרגת את הקפה, היא ההבדל בין קפה טעים ולא טעים. טעים לך קפה טחון בן שלושה ימים? סלמתק. הרווחת. יש אנשים שנהנים גם ממקדונלדס. מי שקונה מכונות מתחת ל 1000 שח, ומחפש חיסכון ולא קפה טוב, להם אני מציע ללכת לבית קפה כל פעם שבא להם קפה, יותר זול יותר טעים ויותר כיף. אלא אם כן הם רוצים להתנסות בעולם הזה, אבל זה כבר סיפור אחר

גוניש

New member
מסכים ולא מסכים

אני מסכים שאפשר לקנות מכונת אספרסו ולא להצטייד במטחנה ולהנות מהקפה. אני רק אומר שאין טעם לקנות מכונה ברמה של האקספובר בלי מטחנה כי זה לא יתן קפה הרבה יותר טוב ממכונה שעולה חצי.

shoki222

New member
|כןתמיד אפשר לטחון לצריכה של כמה ימים למשל

האסון גדול....אבל לא נורא

למעלה