תייעצו לי

תייעצו לי

אני בצומת דרכים ואני בדילמה נוראית אני כרגע בת 24 בלי שום מסגרת לא עבודה ולא לימודים אה כן וגם לא חברים זה בגלל שאני טיפוס שקשה לי במסגרת אבל עם השנים הבנתי שאין ברירה עכשיו מעבר לזה אני וותרנית חלשה מתייאשת מהר ופחדנית אפילו מהצל של עצמי אני מפחדת ידיד שלי כל הזמן מנסה לדחוף אותי שאני אלך להשלים בגרות (אין לי בכלל) והוא אומר משם כבר תחשבי מה לעשות בהמשך יש לי אפשרות לקבלת מלגה שתממן לי את כל הלימודים אבל אני עדיין לא מתלהבת כי יש לי הפרעות קשב וריכוז וקשה לי מאד עם חומר עיוני אז גם אם אני אלך ללמוד הציונים יהיו מתחת לממוצע ועדיין יש הוצאות על ספרים ונסיעות (שזה יוצא הרבה) ואני גם לא אוכל לחפש עבודה כי זה יהיה בלתי אפשרי מבחינית גם לעבוד - מסגרת אחת זה כבר יותר מדיי.. ידיד שלי כל הזמן קורא לי לוזרית כי הוא אומר שאני בלופ זה שתמיד אני מחפשת עבודה ובלי כיוון הוא מזכיר לי שלא השגתי כלום בחיים עד גיל 24 ולא התמודדתי באף מקום -ובגלל שזה נכון ככה זה כואב ומציק לי אבל יחד עם זה אני לא מאמינה בלימודים פורמליים של תארים ותעודות זה לא מזיק בוודאי למי שמסוגל אבל למי שזה קשה זה לא סוף העולם כי אני מאמינה שהעולם מגוון ויש המון סוגים של אנשים לא לכולם מתאים לימודים עיוניים למרות שאני אוהבת ללמוד רק שאין לי את הכלים ללמידה נכונה ....חשבתי למה לא ללכת ללמוד ישר מה שאני אוהבת שזה התעסקות בנפלאות המוח השיטה של NLP שאפשר ללמוד שלוש שנים ולקבל תעודה בחסות האוניברסיטה ותנאי הקבלה לא דורשים בגרות .....אבל אז ידיד שלי אומר גם אם תלמדי את זה לא יקחו אותך לעבודה תמיד יעדיפו מישהו עם תארים ...יש בזה קצת היגיון אבל יש אנשים עם תארים שאין להם את התכונות של כריזמה ואסרטיביות ואת היכולת לעזור.. ואז הם נשארים עם תעודה ותואר ללא שימוש גם לי אין את התכונות האלה אבל הם-נרכשות אם אני אלחם על הבגרות זה ברור שאני אכשל ברוב ואני גם לא אתקבל ללימודי תואר בגלל ציונים נכשלים אז מה הטעם???? אני יותר נמשכת לתפיסה הרוחנית שמתעסקת בתכלית הקיום של בני אדם ואני שוכחת שאני בעולם חומרי שרק דרך התמודדות מגלים ומחזקים את הרוח שלנו אני פשוט לא יודעת איך להתמודד מה אני עושה????? להשלים בגרות או שזה סתם יתסכל אותי יותר ?????

סימה36

New member
לילושקה יקרה

תעשי רק מה שטוב לך ומה שאת אוהבת, אם את נמשכת ללימודים רוחניים תלמדי, שם לא צריך בגרות ובד"כ אם את אסרטיבית ובעלת מיומניות (שלא נרכשות בלימודים אקדמיים אגב) אז גם תעבדי כעצמאית. ואז את מגדירה לעצמך את העבודה שאת עושה את שעות העבודה וכד'. אני היום בת 36 (עוד מעט שבע) ולצערי לא השלמתי לימודים אקדמיים (או שלא היה זמן או שלא היה כסף) אני יכולה לאמר לך שאני מרגישה שזה פיספוס בשבילי וזה עוד יבוא אבל רק בגלל שאני רוצה וזה איזשהו וי שאני רוצה לסמן לי בחיים. אבל וזה אבל חשוב........... כל חיי התחלתי עבודות כזוטרה ובגלל מיומנויות מולדות או יותר נכון נרכשות ב"אוניברסיטה של החיים" תמיד התקדמתי בכל עבודה ע"ס העבודה שלי מוסר העבודה שלי וכד'. הגעתי לעמדות ניהול וכל הבוסים שלי הכירו בעובדה שאני לא מחזיקה תואר אקדמאי אבל יש לי תואר" באוניברסיטה של החיים" והעריכו אותי על כך. אז קומי חזקי את עצמך ותחליטי שאת עושה רק אבל רק מה שאת אוהבת ושטוב לך איתו. המון הצלחה סיהמ

לילושקה ../images/Emo39.gif

שימי לב מה את כותבת על עצמך ותרנית, חלשה, מתייאשת מהר, פחדנית מהצל של עצמך, לא מתלהבת, בעלת הפרעות קשב וריכוז, קשה עם חומר עיוני - איפה משהו קצת חיובי לכתוב על עצמך? הרי לא ייתכן שכל מה שאת הוא שלילי.... בטוחה אני שיש לך גם הרבה תכונות נפלאות ונהדרות. אגלה לך סוד, גם לי אין בגרות! אני מבוגרת ממך בעשר שנים ובארבע השנים האחרונות אני עצמאית וכן, ללא תעודת בגרות מלאה (באיומים לא יוציאו ממני מתמטיקה). אז זה כן אפשרי נכון? אפשר בהחלט ללמוד ולעבוד גם יחד. אני בטוחה שלימודים של NLP אפשריים גם בערב, ואז את יכולה לעבוד בשפע משרות סטודנטים שקיימות, וגם להיפך. ללמוד בבוקר ולעמוד בערב. אסרטיביות יקירתי, זו מילת המפתח. את רוצה להשיג משהו לעצמך? בשביל כבוד צריך לעבוד! אז במקום לאמר על עצמך את השלילי, חזקי בעצמך את החיובי וצאי לדרך.

למעלה