תיזת צ'רץ'-טיורינג

בעיקרון התיזה אומרת שכל פיתרון של בן אדם באמצעות אלגוריתם גם מכונת טיורינג אוניברסלית מסוגלת לפתור באמצעות אותו אלגוריתם.

אז כדי להפריך את התיזה הזו צריך למצוא בעיה שבן אדם מסוגל לפתור אבל המכונה לא.
"האם אלוהים קיים?"

שאלתי פעם את התוכנה "מתמטיקה" לא היה לה מושג... :-D

certified.woke

Well-known member
בעיקרון התיזה אומרת שכל פיתרון של בן אדם באמצעות אלגוריתם גם מכונת טיורינג אוניברסלית מסוגלת לפתור באמצעות אותו אלגוריתם.

אז כדי להפריך את התיזה הזו צריך למצוא בעיה שבן אדם מסוגל לפתור אבל המכונה לא.
"האם אלוהים קיים?"

שאלתי פעם את התוכנה "מתמטיקה" לא היה לה מושג... :-D
הוא קיים...Well, sort of...לפחות בתבן אשר בין שתי אזני המאמינים בקיומו.
הבעיה עם אֵל היא שאֵל הוא רעיון מופשט, פרי מחשבת אנוש, אימטריאלי לחלוטין ולא קיים מבחן או חיזוי היכול לאשש קיומו מחוץ לתבן אשר בין שתי אזני המאמינים בקיומו או להפריכו.

מנגד, לית מאן דפליג כי השֶׁמֶשׁ מחייה אותנו ואת המדינה מדי יום...בלעדיה אין לנו חיים...איש אינו מכחיש טענה זו, איש אינו מכחיש את ממשותה, כל אחד תופש אינטואיטיבית את נכונותה...והעיקר - השמש נוצרה בתהליך טבעי לחלוטין, החוזר על עצמו רבות ביקום הנצפה.

לכן קל לכל להתאחד סביב טענה זו ולעבוד את השֶׁמֶשׁ באמונה זכה ותמימה...כל אחד מסכים כי בהעלמה - יקיץ הקץ על כולנו...בעוד הטענה כי התקיימות יהודים והשתיירותם הודות ללמודי תורה - אינה אלא טענה בעלמא שטרם אוששה...ואינני מתבדח.
קיומנו - בלמוד השֶׁמֶשׁ.

להרחבה על השמש שלנו וכוכבים בכלל:

נערך לאחרונה ב:
תראה הקוסמולוגיה המודרנית היא בערך קצת יותר מ-100 שנה.
אני מאוהב באסטרופיסיקה, אבל תמיד נכונו לנו הפתעות.

שאלה שעכשיו התעניינתי בה היא:"איך מוכיחים שאין מכונה מבחינה חישובית יותר טובה מאשר מכונת טיורינג אוניברסלית?"

מתברר שדיויד דויטש הגה את הרעיון של מכונת טיורינג קוונטית אבל לא משתמשים ברעיון הזה במחשבים הקוונטיים שכבר קיימים.
פעם שאלתי אותו למה לא תרגמו אף ספר מספריו הפופולאריים מאנגלית לעברית והוא טען דאז שלא היה ביקוש.

ניסיתי לקרוא לפני בערך חצי שנה את הרעיון החדש שלו על constructor theory אבל זה הרגיש לי יותר מידי התפלפלות, אולי אנסה מתישהו בעתיד לקרוא אותו שוב.
יש איזו בדיחה שאם התיאוריה שלך מנוגדת לחוק השני של התרמודינמיקה אז הלך עליה.
ואני שואל את עצמי אז אי אפשר באמת להפריך כל טענה פיסיקלית, נכון?

למעלה