תיווך

אכן כך

מקורו כנראה בפסיקה השערוריתית שהיתה קימת לפניו [כל עוד אין ראיה אחרת מגיע למתווך שכרו בגובה 2%] אשר הטילה נטל השכנוע בבית המשפט על הלקוח אכן זה גובל בשערוריה כי גם אם בעל המקצוע סיפק שרותים כנדרש ואפילו הלקוח בעצמו טוען זאת עדין לכאורה יכול להתחמק בטענה כי הסכום לא נעשה בכתב ואם נעשה בכתב אזי לא נעשה כקבוע בתקנות ההגיון מחייב שאם ישנה מחלוקת ואין סיכום בכתב אזי נטל השכנוע הוא על התובע באשר לגובה שכרו

ליהי 7

New member
אבי בבתי משפט יש דין אחד אלא מה?

אולי במקום "להתבכיין" היו מתאגדים המתווכים ומגישים לוועדה המחוקקת השגות לגבי החוק ובקשות לתיקונו אין לי ספק שזה היה חוסך המון מקרים של עוגמת נפש הן מצד הלקחות והן מצד המתווך. בואו נזכור שלמטבע 2 צדדים יש לקוחות שקרנים ורמאים ומתחמקים מתשלומים וכנה וכהנה וישנם גם מתווכים שאינם ישרים ואינם הגונים. עכשיו מה? תתחילו את הויכוח מחדש? מי קדם למי? הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה???? למתווכים שבינכם אין לי אלא לומר תאבקו לשנות את החוק אך אל תקחו אותו לידיים. עדיין כל הוספה שהיא על טופס שהלקוח כבר חתום עליו ולצד ההוספה לא מתנוססת חתימתו של הלקוח - מהווה עבירה. זה אולילא לרוחכם אבל זה החוק. ליהי

אפשר לקבל העתק פסק דין?

אישית אני חושב שהוספה מאוחרת יותר צריכה להעשות בהסכמת הקלינט ורצוי להוסיף חתימתו עקרונית הוא יכול להסכים לתנאים מסוימים לגבי דירות כלשהן ולגבי אחרות יסים לתנאים אחרים ומכאן שלמען הסר ספק רצוי שאם הוספת דבר מה שהלקוח יאשר זאת אגב התקשרות מול הלקוח נעשה לפני/אחרי תחולת החוק?

כן ../images/Emo70.gif

לולא המתווך היה מפגיש אותו עם המוכר הוא לא היה יודע כלל על קיומו של המוכר ושל הנכס הנוסף. הוא הלך עם המתווך בידיעה שאם תהיה עסקה הוא ישלם דמי תיווך ... בזכות המתווך הוא עשה עסקה ... אין חשיבות כלכלית לכך שהעסקה בנכס אחר - המתווך היה הגורם היעיל ומגיעים לו דמי תיווך!

ואם מנסים להונות, אז?!

הדוגמא אינה מין הענין מתווך מגיע לו שכרו והיה והביא לסגירת עסקא אין חשיבות כלל את התחלת לדבר על א' ובהמשך עברת לב' הלכת לנגר ורצית להזמיןשוחלן בסוף הזמנת מיטה אזי לא מגיע לו תשלום?! הזמנת שירותי תיווך לרכישת דירה אבל בסוף השכרת אותה אז למתווך לא מגיע שכרו [כי הרי הזמנת העבודה היתה לרכישה ולא להשכרה]?! זה פשוט קשקוש אם החוק מאפשר להתחמק מתלום אזי זהו ענין אחר לדמרי בחוק קישנן פרצות בתחומים שונים ואם ישנה פרצה המאפשרת התחמקות אין משמעה השכר לא מגיע

norag

New member
ליהי-אולי תפסיקי?

מי שסוקר את כל הודעותיך בקשר לתיווך- רואה/מרגיש רק "אנטי" מתווכים. אז מדוע את נעזרת בשרותיהם?כל כך מקטרת ונהניתמשירותיהם בחינם?!-לא יפה יש לך דעה קדומה-לפחות אל תחווי דעה.... זה גם ברור שמתווך שיפול ברישתך לא ישבע נחת ממך-את תלמדי אותו כבר שיעור.... עירית-הרפי

norag

New member
וליהי-תשובה עניינית,קטע מפס"ד

שפורסמם במלואו בפורום נדלן המקביל שמדבר בעד עצמ וראו סיפא פיסקה: "להשלמה, יש להתייחס לשאלה אימתי חתמה הנתבעת על כתב ההתחייבות בנוגע לדירה:נ לפני הביקור (כגרסת הנתבעת) או לאחרי הביקור. הסוכנת הסבירה כי אין זה "מכובד" להחתים לקוח מראש "כאילו אין סומכים על הקונה" ולכן היא מחתימה את הלקוחות בדיעבד. עובדתית, המסמך נושא את חתימת הנתבעת ולא קמה מצידה של הנתבעת כל הסתייגות בונגע עם אותה חתימה (עד לטענתה במהלך המשפט בנוגע לעיתוי החתימה). לפיכך, המחלוקת לעניין זה לא יכולה להיות ממשית. בנוסף, הנתבעת חתמה על ההתחייבות לראשונה, עוד ביום 1.5.95, ועל כן היא קיבלה על עצמה את תוכנה שעה שהלכה עם הסוכנת לביקורים נוספים בדירות אחרות".

ליהי 7

New member
זה לא היה נושא הדיון כלל וכלל

וכשמחליטים להביא ציטוט מפסק דין מן הראוי להביא את הסיפור במלואו שאחרת גם אני יכולתי ללקט קטעי פסק דין שלא שייכים לכלום. מכל מקום, יש חוק וצריך לפעול על פיו יפרשו אותו השופטים והמחוקקים עד שלא יהיה שינוי מהותי שישקף את "מחדליו" של חוק התיווך - מן הסתם תעלנה עוד ועוד בעיות בנושא התיווך והעובדה היא שלא מעטים מקרי המחלוקת בין המתווך ללקוח. ליהי

ליהי 7

New member
ואגב, יוסי...... NORAG תירגע גם פה

יוסי, לא בא לי ואין לי כוונה להרוס לאבי את הפורום הזה בגלל מריבות מטומטמות איתך. אז אני מבקשת ממך תישאר בפורום מלד"ן אי שם היכן שאתה רגיל לגדף ולהרוס ותחסוך ממני את המשפטים שכתבתי לך שם, מלכתוב אותם כאן. גם את הבמה שהיתה לך שם אתה מאבד לאט לאט בשל התבטאויות מגעילות וחשדנות בבני אדם. אנא ממך, אם יש לך משהו ענייני להתייחס אליו בצורה מכובדת עשה זאת אבל אם כל מטרתך היא לנגח אותי גם כאן אז אני מודיעה לך חגיגיתת שבאתר הזה של תפוז לא יילך לך..... (אגב, מה קרה לניק: "מתווך מורשה"??? לא זוכר את הסיסמא?) למה?????? כדאי לך אפילו לא לנסות אותי בעניין זה. ליהי

ליהי 7

New member
NORAG זו עירית הרפי או יוסי כ?

גוף ההודעה חתום עירית הרפי בכרטיס המשתמש - יוסי כ. הממממממ מעניין מאוד........... ועוד מדברים על יושר והגינות אה?????

ליהי 7

New member
תדאג לאינטרסים שלך

ואל תלמד אותי מוסר אתם האדם האחרון שהמילה "מוסר" לא מתיישבת עם האישיות שלך מכל ההיבטים שכבר הספקתי לראות בפורום מלדן עשה טובה יוסי, חסוך ממני משפטים נוספים אשר לא יוסיפו כבוד לאף אחד..... דיי במעלליך. ליהי

ליהי 7

New member
איזה שטויות מי נגד? היה פה דיון לא?

אבל אתם כרגיל לא מוכנים לשמוע את האמת לאמיתה אני הצדקתי את המתווך ולא הייתי נגדו כך שאינני מבינה בכלל מה הקישקוש הזה?????? אני באה מצידו השני של החוק והזכרתי את הנושא שאין להוסיף דבר על חתימתו של הלקוח זה הכל !!! מכאן ועד להסיק מסקנות כל כך מרושעות, תסלחו לי זה לא שייך. אין לי דיעה קדומה וסליחה??? שלא אחווה דיעה??? למה? הפורום הזה שייך רק למי שמסכים איתכם????? ינש לי דיעה, הפורום הוא במה חופשית להבעת דיעות ומי שלא מוצאת חן בעיניו האמת המתגלה במערומיה לעיתים יכול שלא להתייחס. לי אי אפשר לסתום את הפה. מתווך "שיפול" אצלי ירוויח כסף ממני ביושר ובצדק ואני מעולם לא עקפתי מתווכים ולא אעשה זאת לעולם מי שיעבוד עבורי יקבל שכרו כפי שמגיע לו ושיעור אני אלמד כל אחד שלא יהיה הגון וישר בין אם זה מתווך ובין אם יהיה זה כל בעל מקצוע אחר. תרגעו בסך הכל יש פה דיון עם הבעת דיעות שונות משום מה לא בחרתי לכתוב לכם שאתם כותבים שטויות ולא איבחנתי את האישיות שלכם כפי שאתם נוהגים לעשות פה. מאחלת לכם שתשכילו להבין גם דיעות שלא עולות בקנה אחד עם דעותיכם. ליהי

ליהי 7

New member
אין לי עניין בויכוחי סרק

מן הסתם אתה לא מבין אותי ואני לא מבינה את כתיבתך בוא נמנע מהתבטאויות שיכולות רק לפגוע מעל גבי המסך הזה.... במקרה שלנו - איש איש ודעתו אין פתרון אחר. אין לי אנרגיות מיותרות ליצור איתךף ויכוח שהוא עקר. לא חייבים להסכים עם כל דבר ולמזלנו לא אני ואתה יושבים בוועדת חוק ומשפט בכנסת - וטוב שכך אחרת סביר להניח שהיתה פורצת מלחמת עולם שלישית בטרם זמנה. ליהי

realtor

New member
לולא הפגיש אותך המתווך עם המוכר..

לא היית יכול לדעת על נכסים של המוכר. ולכן המתווך הוא הגורם היעיל. מטרת המתווך להפגיש בין קונה לבין מוכר ולא עם נכס בודד.

למעלה