תיווך באונטריו

egrol1

New member
תיווך באונטריו

שלום
אני שוקלת לעשות הסבה מקצועית ולהיות מתווכת.

האם יש בעלי נסיון בתחום, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המקצוע באיזור ה-GTA, וספציפית טורונטו.
ומה האפשרויות להשתלב במקצוע אחרי שסיימתי את ההסמכה ?

תודה.

אם את חריפה, חכמה, ויש לך אם יש לך יחסי אנוש

את חכמה וחריפה ויש לך קשרים והכרויות, סיכויי ההצלחה טובים מאד. יכול להיות שתוכלי להיות מועסקת בצוות שלי אפילו לפני השלמת הקורסים.

ABD7

New member
האם נכון להניח

ש80% מההכנסות מתיווך מגיעים ל20% מההמתווכים?
גם כמה כסף באמת עושים מתיווך לעומת כסף שעושים מהשקעות נדל"ן למינהם?

כלומר לנסח נכון את השאלה, האם ניתן להתפרנס טוב מתיווך לבדו מבלי שהבחורה תהיה עילוי בתחום המכירות?

כמו בכל ענף חוק פארטו עובד גם כאן. אז כן

כ 80% מהעמלות מגיעות ל כ 30% מהמתווכים. יש 44 אלף מתווכים ב GTA, ולמעלה משליש מהם עובדים בעבודה נוספת כדי להביא לחם הבייתה, בעוד שיש אחרים שמעסיקים תחתיהם סוכנים כאסיסטנטים לעבודת ניירת וכדי לפתוח דלתות של נכסים, כדי שעיקר זמנם יוקדש לטיפול נטו בניתוח צרכי הלקוח והתאמת הנכסים להצגה. .המקצוע תחרותי ביותר, ויש צורך להיות מקצוען אמיתי כדי שלקוחות יחזרו אליך לאורך השנים (יש לי למשל לקוח אחד ש ב 8 שנים קנה ומכר איתי 3 בתים כלומר עבר דירה 3 פעמים , בשל צרכים ויכולת שהשתנו אצלו.)

יש צורך באינטילגנציה גבוה, קסם אישי, כריזמה, ונאמנות מוחלטת לצרכי הלקוח כדי להצליח בתחום הזה.
לא לכל אחד יש את מקבץ הנתונים שמאפשר להצליח, אין צורך להיות עילוי בתחום המכירות, כי לא מדובר במכירה סטנדרטית. כל העניין של טיפול בהתנגדויות, ושל אמנות השכנוע מיותר כאן. מה שצריך זה מסירות אין קץ ללקוח סבלנות רבה מאד והשקעת זמן אין סופית, כי יש צורך להראות עשרות נכסים שלכאורה נראים לסוכן מתאימים ולדעת הלקוח יש בהפם פגם כזה או אחר. סוכן שמנסה לשכנע לקוח לקנות בית מסויים הוא טיפש. לסוכן יש גישה למאות נכסים, מה שהוא צריך לעשות זה להשקיע שעות במיון הנכסים, ולהראות את כל המתאימים. המכירה כבר תבוא לבד. כשהגברת (סורי זה כמעט תמיד הגברת מטעם הלקוח) תיכנס לבית שיש בו את המגירות הנשלפות המתאימות במטבח, היא תקנה את הבית תוך שתי דקות והסוכן ממש לא יבין רציונלית למה היא בחרה דווקא את הבית הזה מתוך 50 אחרים אבל ישמח בשמחתה. זה מקצוע מורכב.
היא לא תדע אם היא מתאימה או לא, עד שהיא תצא לשטח עם לקוחות ותראה שהיא מצליחה לשמור על הלקוח עד שמוצאים את הנכס הנכון או מאבדת אותו בדרך לסוכן אחר. למצוא לקוחות זה קל, לעשות איתם את כל המסע, עד מציאת הבית הנכון, זה עניין של יכולת לרכוש את אמון הלקוח, ולשמר את סבלנותו ובטחונו במקצוענות שלה לאורך זמן.

למעלה