תיגמול

גקי1

New member
תיגמול

אני עורך "שיפוצון" בביתי ולצורך כך מתיעץ טלפונית עם ידידה אדריכלית. בנוסף לייעוץ הטלפוני היא שלחה לי בפקס (בלי לראות הבית ורק על פי תרשים שלי) מספר סקיצות-תרשימים של סידור מחדש של הבית (היכן למקם חדר העבודה החדש, איך לעצב הסלון והמטבח וכיוצב´ הערות). למרות שהיא ידידה, הצעתי לשלם לה עבור עמלה אך היא סירבה לקבל תשלום. אני בכל זאת רוצה לשלם לה אך אין לי מושג כמה.... מישהו יכול לתת לי כיוון?

tarami

New member
אם אתה מתעקש...

אז זה הולך בערך ככה: קודם כל אל תשלח לה רישומים שאתה עושה כי זה נשמע לי כבר לא טוב השירטוט שאתה נותן לה חייב להיות מדויק ועם קנה מידה! לאחר שעמלת ועשית זאת אזי המחיר של אדריכל(ממוצע) לעבודות הבאות: תוכנית שינויים(קירות וסידור הדברים בחללים הקיימים) תוכנית חשמל תוכנית מים(צנרות וביוב) ותוכנית גבס יהיה בסביבות 6000-8000 ש"ח לדירה מגורים בבניין עכשיו אני משאיר לך את ההחלטה כמה לתת לפי מה שהיא ביצעה!!!

למדת היתב, מה? כמובן צודקת, אבל

החברה עשתה סקיצות באוויר, אפילו לא על בסיס תכנית עבודה של הבית... על זה אמר הרב שלי, בהונגריה, שלא משלמים - אין אחראיות לתוצאות, מי שרוצה עבודה רצינית, אחראית, ששווה את המעמץ, חייב לשלם, בלי שום קשר לחברות. אני משתדלת לא לעבוד לחברים/ידידים, מפני שאין להם מושג, כמה עבודה צריך להשקיע, כדי לעשות דבר טוב. לאחרונה הייה לי ידיד, שעבר לדירה קטנה, אחרי גירושים, הייה כזה נבך, שאמרתי - שעתיים יעוץ במקום ( שכ"ט ~ 500 ש"ח) יכולה לתרום לו לשנות את החור המסריח, שקנה. מעבר לזה בתשלום רגיל, כי זו פרנסתי, אין לי זמן. כניראה החברה לא התעמצה הרבה, גם לא ממש רוצה להיות מורב בעסק, כי לא כולם חצופים כמוני, ואומרים את הדברים ישר בפנים...

כאשר הגעתי לארץ, היו פטום הרבה

אנשים, שרצו לעזור לי - הזמינו לארוחת ערב, ולאחר שעה-שעתים התברר, שבדיוק עכשיו משפצים משהו, עושים תוספת בניה, רוצים לבנות בית, חושבים, שכדאי לקנות איזה מגרש? - בהתחלה עשיתי הרבה עבודות כאלה,בחינם ל"חברים", אבל תסלח לי צוקל, מחברות הזה אפשר למות מרעב... אז חתכתי את העיניין, מי שפונה אלי מידידי, ממליצה להם לפנות לעמיתי...מי שלא מקבל את זה, הוא לא חבר שלי...הוא רוצה רק לנצל את הידידות. בעבודתי, לא פעם נפגשתי עם אנשים עניים במאת, וכאשר ראיתי את מצבם, בהחלט ביקשתי מחיר נמוך, אבל אין כל סיבה בעולם, שאנשים שיש להם כסף לבנות בעשרות אלפי דוללרים, צריכים את תרומתי לעיניין שלהם! לא נדבר על זה, שאז הייתי עולה חדשה עם שתי ילדים קטנים לבד, בלי כלום, שלנצל אותי זה ממש הייה חוצפה! במשך 18 שנה לא פעם או פעמיים התבחיינו לקוחות על תשלום התכנון, ואחר-כך בלי שום בעיה קנו מיליון שתויות יקרות ש"חייבים". אז, כבר אין לי סנטימנטים, מי שרוצה לבנות בשכל, בלי בזבוזים, וטעויות, אין בעיה, זה המקצוע שלי, אבל צריך לשלם תמורת שרות, כי אין ארוחות בחינם!

tarami

New member
כל מילה ברזל../images/Emo45.gif !!!

צודקת בכל מילה !גם אני מכיר את הסוג הזה של האנשים שלא מספיק שהם מחפשים לנצל גם אחר כך הם מנסים לשחק על המצפון וזה הכי גרוע! סוג האנשים האלו גם לא מחזירים טובה כאשר צריכים אותם לכן כל אחד שמנסה לנצל או לתת הרגשה לא טובה צריך מיד להבין שחבר/ה הוא לא!!! דרך אגב למרות זאת אני יש תמיד חבר/ה או שניים שלהם יש פינה מיוחדת ולהם אעזור בכל דרך שאוכל.

Rשף

New member
לי קרה מקרה הפוך

מעצבת התידדה איתנו, "דרך אגב" הציעה לעזור בתיכנון וכשהבינה שאין לנו צורך נעלמה.

סיסרע

New member
כי איך שירדת מאוירון

כתבו בעיתון שאדר' פראו אווה עמיהי הגיעה לארץ, ככה זה נשמע לפחות.

../images/Emo6.gif במאת כתבו עלי בעיתון...../images/Emo6.gif

בידיעות אחרונות, ובלאשה...בלי פראו, כמובן...ב: 1985 מעט אנשים באו מהונגריה, ואז כבר כמה שנים עבדתי כעיתונאית,ברדיו ובטלויזיה ההונגרית, ומה לעשות, הייתי מוכרת...אבל אל תדאג, זה לא מנה ממני, לעבוד כמנקה מדריגות בלוד, ולמלצר בתל אביב, כדי לפרנס את שתי ילדי הקטנים! הפרסום עזר, גם לקבל עבודה, לא רק "חברים שכאלה". אני יודעת שמציק לכמה אנשים, שיש כאן אישה "זרה", חוצפנית, שבטוחה בעצמה, ביכולת המקצועית, מבקרת ללא הפסקה...רק דבר אחד שחכתם: אני עובדת קשה 18 שנה בארץ, מתפרנסת כעצמאית, ולא קיבלתי (גם לא ביקשתי אף פעם) ז'וב שמן מחברים במפלגה (כי גם לא הייתי לעולם חברת מפלגה כלשהו), ובשטח השכלתי המצב גרוע בהרבה, מאשר בהונגריה. לארכיטקטורה טובה במקום מסוים, צריך לשבת במקום, זמן מה, וישראל צעיר מדי לזה...עוד מאתיים שנה יהיה כאן ארכיטקטורה....

Rשף

New member
אין בעיה עם היכולת ../images/Emo32.gif

רק עם הגאוותנות. ראי את התשובה הזו, האדם שענה הוא מהנדס רכב, עוסק בתחום וכנראה מהטובים בתחום בארץ, הוא מעולם לא הילל את עצמו או השמיץ אחרים שלא טובים כמוהו, אבל הוא כן תורם מהידע שלו (כמוך) וכן מקטר על הרמה בארץ (כמוך
) בקיצור- קצת ענווה לא תזיק

ענווה - ?

1. לא הבנתי בדיוק למה הייתי צריכה לקרוא על קירור נוזלי, או משהו... עכשיו שתיים בלילה, עבדתי קשה, מהבוקר, אולי בגלל זה לא מבינה... 2. אם שמת לב, כתבתי למה לא שווה עבודה, שאין עלו שכ"ט...דרך אגב, היום קיבלתי תגובה על הביקורת שלי, שהתברר, רק שיחקו קצת איתי - לא עולה כסף, למה לא... 3. לאחר מכן קרו לי פראו... ועל זה הייתי מעיזה לכתוב את האימת...זה חוסר ענווה? למה? אני הסמרטוט ריצפה שלכם, שכל דבר צריכה לספוג בשקט? אים עדיין לא גיליתה - אני לא שותקת...אם היתי שטקנית, לא הייתי כותבת בכלל, לא הייתי משקיע שעות רבות בשבוע לבדר אותכם! גם לי
! מתקרבת לגיל חמישים, ילדים, אין לכם סיכוי לחנך אותי!

למעלה