תיאוריה

gagum

New member
אז......

הילד הסקרן ישאל עוד שאלות(למרות שלא בדיוק ענית לקודמות): באילו מקרים האינטואיציה איכזבה אותי? מה גרם לשאר ממדי המרחב להפתח? קרה משהו לפני זה שגרם לכך שהם יפתחו ולכן הזמן לא מתחיל כאשר הם נפתחים אלה לפני שהם נפתחו במידה ויש לזמן "התחלה", אבל אני חושב שאין. ואתה תראה שבעתיד יגלו שבאמת לזמן אין גבולות, כמובן אני לא חושב שזה משהו שאפשר להוכיח.

gagum

New member
טוב

לא נראה לי שזה יהיה בזמן הקרוב אבל אני מקווה שאתה צודק

dan154

New member
האינטואציה איכזבה אותך בכך שהסקת

שלא תיתכן התחלה לזמן, ואכן התאוריה הפיזיקלית העדכנית מראה שאכן כן הייתה לו התחלה. בנוסף לכך, אני בטוח שהאינטואציה תאכזב אותך כשתנסה לדמיין יקום עם אפס - או אחד או ארבעה או חמישה - מימדים (חשבתי שזה די ברור...). האינטואציה היא זו שאומרת לך שהיה צריך לקרות "משהו" "לפני" תחילת הזמן שגרם לכל התהליך להיכנס להילוך ראשון, אבל כבר הדגמתי לך שלעתים האינטואציה מאכזבת, אפילו כשנדמה לנו באופן מאוד ברור מאליו ומלידה, שדבר מסוים אינו אפשרי. אולי יגלו בעתיד שבאמת הזמן מתמשך אינסוף לאחור ויתמשך אינסוף לעתיד, אך לא האינטואציה היא שתכריע את העניין, אלא ממצאים פיזקליים כלשהם. אם היה די באינטואציה, לא היה צורך לטעון את הטענה, הריקה מתוכן, שבעתיד יגלו את זה, כי אם היינו יודעים בוודאות שהאינטואציה מספיק אמינה להכרעת עניינים שכאלה (טענה שעליה אתה מתבסס), לא היה צורך בתגלית כלשהי שתתרחש בעתיד...

למה זה ואיך

שמניח אתה דברים צריכים להתאים או להפתר בסמיכות להגיון שלך? שלוש אחוז ניצול של המוח איננו אינדקציה לשום דבר.

gagum

New member
אז

תנצל את ה 3 אחוד שיש לך ותחשוב על מה שאמרתי ותגיע לזה לבד......

Narciss

New member
תתעניין קצת בפיסיקה

לא על פילוספים להתעסק בפיסיקה אלא על פיסקאים וזמן זה מונח פיסקלי הזמן הוא מימד, כמו רוחב גובה ואורך רק שהוא מיוחד יותר וגם סופי הוא מושפע מכוח הכבידה , מועט מואץ על ידיה , גם על ידי מהירות אם תטוס במטוס במהירות כמה מאך למשך זמן יפה ותנחת, השעון שלך יאחר בכמה מיקרו שניות(נעשה והוכח) וסופו של הזמן נמצא בחור שחור, שם הוא נעצר לפני המפץ הגדול לא היה זמן מכיוון שכל החומר היה דחוס בחור שחור, כוחות הכבידה היו אדירים, והזמן היה עצור איך פתאום הוא התחיל לפעול זה שאלה טובה כשהיקום יקרוס לתוך עצמו אז הזמן שוב יעצר.. (תקנו אותי אם אני טועה במשהו) מכיוון שאין גלגל שבמקומות מסויימים מסתיים ובמקומות מסויימים ארוך יותר או קצר יותר..כנראה שזה לא גלגל ואני לא חושב שאפשר להמשיל את זה לצורה גאומטרית כלשהי בכלל.

gagum

New member
שאלה:

למה לא אמרת מההתחלה?!?!? סתם פתחנו שירשור?!?!?

ל נ צ ח

New member
תתעורר! לא למדע המונופל על הזמן

הפילוסופיה הדת והפסיכולוגיה עוסקות בזמן ולא פחות מהמדע. למה שתטעה את הילדים?

ל נ צ ח

New member
בקשר לזמן המדע מגשש באפילה ../images/Emo88.gif

1/12/1999 23:32 לנצח ----------------------- התנועה הנצחית שבחלל באלוהים היא והיא גם נותנת את תחושת הזמן בנשמתו הנצחית של האדם, לכן הזמן נצחי הוא ושוכן באדם החי ולאחר חייו כשמת, ממשיך הזמן לשכון בנשמתו המתייסרת היודעת (החשה) את הזמן בסבל ייסוריה. ספר תהילים פרק פב (ה) לא ידעו ולא יבינו בחשכה יתהלכו ימוטו כל מוסדי ארץ: (ו) אני אמרתי אלהים אתם ובני עליון כלכם: (ז) אכן כאדם תמותון וכאחד השרים תפלו: (ח) קומה אלהים שפטה הארץ כי אתה תנחל בכל הגוים:

gagum

New member
תרד מהענין......

הזה של ה"ילד" כי עד עכשיו הצלחת להראה כמו שיכור בעלטה.......

gagum

New member
אחד.....

שלא מודע למה שהוא אומר....... מצטער הייתי חייב להוסיף את זה......

אתה פשוט לא מבין,אתה ילד. קרא בתנ"ך

אני אביך האמיתי שגוער בך ילד. ישעיה כט (כב) לָכֵן כֹּה אָמַר יְהֹוָה אֶל בֵּית יַעֲקֹב אֲשֶׁר פָּדָה אֶת אַבְרָהָם לֹא עַתָּה יֵבוֹשׁ יַעֲקֹב וְלֹא עַתָּה פָּנָיו יֶחֱוָרוּ: (כג) כִּי בִרְאֹתוֹ יְלָדָיו מַעֲשֵׂה יָדַי בְּקִרְבּוֹ יַקְדִּישׁוּ שְׁמִי וְהִקְדִּישׁוּ אֶת קְדוֹשׁ יַעֲקֹב וְאֶת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל יַעֲרִיצוּ: (כד) וְיָדְעוּ תֹעֵי רוּחַ בִּינָה וְרוֹגְנִים יִלְמְדוּ לֶקַח: טוֹב לִשְׁמֹעַ גַּעֲרַת חָכָם מֵאִישׁ שֹׁמֵעַ שִׁיר כְּסִילִים: (קהלת ז)

gagum

New member
אתה אפס

אתה אינך אבי ולכן אין שום סיכוי שאכבד אותך. מה אתה חושב לעצמך? אני אבא שלו? שגוער בו? אתה כלום. מישהו שמתווכח מאחורי המסך בלי לשים לב למה שהוא אומר וכדי לחפות על בורותו הוא מביא מיליון ציטוטים מהתנ"ך ושל חברי הפורום אבל זה לא עובד עלי, כי אני אולי בין היחידים פה אם לא אז היחיד שראה שאתה בעצמך לא מבין את אותם ציטוטים ומדבר על נושאים שאין אתה מבין. אתה בלעת את פרי הדעת ועכשיו אתה ערום...... אלוהים מעניש אותך בכך שלא תזכה לדעת את האמת. חוצפן! אתה חושב שאתה עושה רושם אם הציטוטים?

gagum

New member
ועוד.....

רק אלוהים ישפוט אותי ואבי האמיתי, לא אתה. אתה זר

למעלה