תיאוריה

neophile

New member
פיתוח מודעות ויציאה ממעגל הגילגולים

באותה מידה , אומרים שהעולם קיים 6000 שנה אבל האם התנ"ך או לפחות התורה , קיימים יותר מ6000 שנה? לפי דעתי כן, מה ההשלכות של זה? שבני אנוש בהיבריס שלהם בטוחים כלכך שהם נוצרו בצלם אלוהים . זה היבריס כי הדברים של התורה הם מהידע הגבוה ביותר ואנו מפרשים אותה בצורה המטריאליסטית ביותר. כל אותם מפרשים שקבעו מה הם חטאים, הם החוטאים הגדולים ביותר. לגבי שאלתך, בסך הכל מדבר על 125 מליון שנה של מערכת השמש שלנו. לדעתי בזמן המרוחק כלכך , כבר נבין איך לחזור בזמן ובמידה ואנחנו כבר במעגלים חוזרים ונישנים של התקדמות וחזרה בזמן...זה אומר שהכל ידוע מראש והרשות נתונה. הרשות נתונה לשנות את המיגבלות שאנו נתונים להם, לתכנת מחדש את המערכת. הכל ידוע מראש מפני שאנחנו חלק מהמערכת. לכן התשובה לשאלה אם אתה תהייה אותו הדבר, תלוייה רק בך האם תפתח את המודעות שלך לדרגה שתאפשר לנוע בזמן? בחיים האלה? וכך תבטל את הצורך לחזור על הכל מחדש? זאת המשמעות של פיתוח מודעות ויציאה ממעגל הגילגולים.

gagum

New member
זה ישמע קצת טפשי......

אבל אני חושב שעד אז האנושות תשמיד את עצמה. אחרי שהאנושות תגיע אל קיצה יתפתחו חיים בכוכב אחר ולזו המחזוריות שלה התכוונתי. ואז מישהו בכוכב אחר בעוד כמה מיליוני שנים בתרבות דומה לזאת שלנו יחשוב על הנושא הזה ויכתוב הודעה ב"בננה" (ה"תפוז" שלהם). וכך גלגל ימשיך להסתובב לו.

JiyuuKi

New member
אבל לא כל צורות החיים זהות

מספיק שיהיה בכוכב הזה אחוז גבוהה יותר של חמצן, או אפילו יותר סלעים, וזה יהיה מספיק כדי לגרום לצורות החיים שם להראות שונות בתכלית מאלה שאתה מכיר בכדור הארץ. ולכן גם דרך החשיבה שלהם תיהיה שונה. ובכלל, הסיכוי שבשני ציווילזציות שונות לחלוטין יתפתחו אותן מערכות וטכנולוגיות, אותה תרבות דיבור, אותם מחשבים, אותו אינטרנט, ובתוכו פורומים כאלה.. הוא פשוט אפסי. בכלל.. למה שלא יתפתחו חיים במקביל לאלה שעל כדור הארץ? לא חייבים מחזוריות בשביל זה. אם כבר, אז אפשר להגיד שהגלגל יחזור על עצמו בכל פעם שהיקום יקרוס (אם זה אכן יקרה), והמפץ הגדול ייצור אותו מחדש באופן זהה לחלוטין לאיך שהוא נראה עכשיו, וככה בעוד מיליארד מיליארדי שנים, אתה תיווצר שוב ותרשום פה שוב את אותה הודעה, ואני יענה לך שוב. לנצח.

יש דבר ודאי ביקום!

והוא- שבכל תרבות שעשויה להתפתח על פני כל כוכב ביקום, יהיה חוש הומור. תרבות ללא חוש הומור אינה תרבות, אלא סתם תצורה מכאנית חסרת משמעות כלשהי. רק כאשר התצורה המכאנית מפתחת חוש הומור- תודעתה מתרחבת באופן שהיא יכולה להיקרא "תרבות".

gagum

New member
רועי........

לא דברנו כאן על הומור. דברנו על תרבות שדומה בכלליות לתרבותנו. עולם בלי הומור זה גיהנום!!! לא ארצה לחיות בעולם כזה!!!

gagum

New member
תגובה:

לא התכוונתי לזה שהתרבות ש"תחליף" אותנו תהיה בדיוק אותו הדבר. התכוונתי שהיא תהיה דומה, למשל: אצלנו יש משחקי כדור כמו כדורגל כדורסל כדורעף וכ'ו ולהם יהיו משחקים דומים. מוזיקה דומה. אותה דרך חשיבה כמו שלנו ואולי אפילו פילוסופיה ותיאוריות על משמעות החיים דומות לאלו שלנו ולכן התכוותי שיהיה איזה GAGUM שישאל את השאלות בפורומים דומים לאלו שפה. גם אין שום סיבה שלא יהיה להם אינטרנט. והמחזוריות שלה התכוונתי היא שתרבות נוצרת משמידה את עצמה(שלא בכוונה) ונוצרת תרבות אחרת דומה לה.

ל נ צ ח

New member
איןלצאת.לעולמים היו ויהיו הגילגולים

מאת: ל נ צ ח ו 21/04/06 | 00:25 הנימוק הוא שלא המדען שיושיע אותנו כאשר משהו ישתבש במהלך כזה "התרגיל המבריק" שלו עלינו. למשל אריק שרון, מי מאנשי המדע, מי מהרופאים הטובים ביותר בעולם יושיע את נשמתו הכלואה בגופו? מי, אנשי המדע?
הרופאים?,
הנה רק היום שודר בחדשות שהם רופאיו מודים בפה מלא שטעו בטיפול. בקשר שאמונה באלוהים זה מאמונה ולא מהיגיון, כל האומר את זאת הוא אדם בור, קצר-אופקים שמדבר על מה שלא העמיק בו, סתם אידיוט שמגשש באפילה. אלוהים אינו צריך לחכות כדי שהבריאה תגיע לשלמותה, אלוהים לא צריך לחכות כדי שרימה תהפוך לנפט ושסלע יהפוך לחול. אלוהים ברא מיד את הנפט כפי שהוא. אלוהים ברא חול, עצים וסלעים כבני השנים שהם היו צריכים להיות, כדי להראות כפי שהם ומוכנים לשימוש. אלוהים ברא גם תולעים אוכלי רימה, מכאן אנו מבינים שאלוהים צריך היה לברוא גם בעלי חיים מתים (!) בעת הבריאה, וזאת כדי שיוכלו התולעים לחיות! מכאן אנו מבינים ש אלוהים ברא את כל החומרים כשהם "בני כל אותן השנים". אלוהים ברא את האבן בת מליארדי שנים כאשר היא בפועל "בת רגע אחד". האם בורא עולם כל יכול צריך היה להמתין שבריאתו תתגבש במשך זמן כה רב? האם האדם הראשון היה צריך לחכות שהסוס יגדל כדי שהוא יוכל לרכוב עליו? עלינו להבין שאילו היה האדם הראשון חופר מספיק עמוק באדמה, הוא היה מוצא נפט!
ל נ צ ח

neophile

New member
יתכן וזה נכון

אני משוכנע שהאדם הראשון היה מסוגל לזמן נפט לקיום ברצון בלבד. הוא היה חושב על מה הוא רוצה והופ! זה היה קורה אני מאמין בבורא עולם ,בבורא יקום אבל אני לא מאמין שהוא יישות בפני עצמה אלה שהוא יחידת ה"לגו" הבסיסית ביותר שמרכיבה את שאר הצורות. בנוסף כל אותן יחידות מתקיימות בתוך יחידה אחת זהה. הבורא לא נתון למיגבלות, נקודות מבט רבות מתקיימות בו זמנית. הבורא הוא היחיד שרואה את כל נקודות המבט. אלוהים...אלוהים זה סיפור אחר אני לא רוצה להכנס לזה , אז אני יתן דוגמה באותה דרך שאנחנו נגרום לבינה מלאכותית להתייחס אלינו כאלוהים , כך גם אנחנו.

תבין שבינה מלאכותית גם היא נברא.

קרא בזה הדף את המאמר על הבורא והנברא ואוליי ותבין גם אתה לאישורו של דבר על אחד-האלוהים-הבורא שבו כל נברא כל פעם מחדש נברא.
ל נ צ ח

Spotless Mind

New member
ומספרים?

אתה חושב שגם הם מין "גלגל ענק"? הרי תמיד יהיה משהו אחרי ומשהו לפני, וזה אין סופי. וכול אחד הוא יחיד ומיוחד. הסיכוי שיצא מישהו עם אותו די אן איי כמו שלך, מוח וחשיבה כמו שלך, סביבה כמו שלך, הוא פשוט אפסי ומאופס. זאת דעתי.. :)

gagum

New member
לא הבנת......

לא אמרתי שהוא יהיה בדיוק כמוני........ תקרא את התגובה שלי ל-jiyuuki ותבין למה התכוונתי.

כל דבר יהיה כשהיה.כך גם אתה.

לפני עכשיו מאת: wantalk שלום לכולנו, מה שלומנו הבוקר? יש לי שאלה, או יותר נכון נושא לדיון: מה לדעתכם יש לפני העכשיו? איך זה נראה? מה קורה שם? זה נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן ואני מאו רוצה לקבל רעיונות ומחשבות שונות של אנשים שונים. ~פרח~ שלכם, אודי חוויה מוחשית של יחידת עכשיו לך יש הזכרונות שרבים מהם שכחת ותשכחי מאת: . לנצח לא כך אלוהים, כל מצבי עכשיו שהיו לך, הם מידע השוכן-בו בשלמותו מידע שלעד לא יאבד מידע זה בבוא העת יתגשם ויהיה למוחשי כשהיה כך תחווי את אותו עכשיו שחווית ושכחת שחווית אותו כמו שכעת זאת אינך זוכרת חוויותנו כידוע מרובות הן. כל חוויה מוחשית של יחידת עכשיו (כל יחידת עכשיו) מתגשמת (מתגלה לנו)רק פעם אחת בלבד בכל עולם ועולם נברא ז"א היא מתגלה פעם אחת בלבד בכל מחזוריות זהה (בכל גלגול) שבאינסוף ~ ~ שבת-שלום ומבורך: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * • כל זמן זה זמן באחד האינסוף ו ל נ צ ח ו 00:41 | 18/05/05 ולכן הוא לא עובר, הוא כל הזמן ישנו הוא האחד האינסוף האלוהים ואנחנו העוברים בו. הזמן מעגלי מחזורי אינסופי. הוא האינסוף שלא התחלה לו ולא סוף לו. מתמיד היה הוא, ישנו, ולתמיד לעולמי עולמים הוא יהיה. מאז מתמיד ולתמיד סופו גם ראשיתו שלו יְהֹוָה אלוהי כל הזמנים האחד האֱלֹהִים.
ל נ צ ח

dan154

New member
האינטואציה האנושית לא מסוגלת

להתמודד עם סוף או התחלה לזמן, כמו גם אינסופיות הזמן (כמה מתסכל), אך האינטואציה האנושית לא מסוגלת להתמודד עם דברים רבים אחרים שידוע על סמך היגיון מורכב ותצפיות שהם נכונים. לכן אל לנו לתת למגבלות הדמיון האנושי להנחותנו בחיפוש אחר פתרונות לשאלות כאלה, כלומר זה שאתה מתקשה לדמיין התחלה וסוף לזמן, או לחילופין גם אם מישהו מתקשה לקבל את זה שהזמן הוא אינסופי, אין אלו שיקולים רלוונטיים לפתרון הממשי לבעיה. ניתן לפיזיקאים לעשות את שלהם על ידי עובדות קרות וניתנות לבדיקה, וככל הידוע לי אכן יש "התחלה" לזמן: זהו מימד שנפרס לכדי קיום יחד עם שלושת ממדי המרחב במפץ הגדול. ישנה אפשרות תיאורטית, התלויה בכמות המסה הכוללת ביקום, שלאחר התפשטות מסוימת של היקום הוא יקרוס חזרה פנימה וייווצר מפץ גדול נוסף, וכך אינסוף יקומים יתקיימו בזה אחר זה באופן מחזורי. תיאוריה אחרת היא שאינסוף יקומים מתקיימים במקביל, צצים לכדי קיום ונעלמים ממנו כמו בועות סבון אקראיות. בשני המקרים, המושג אינסוף מעלה אפשרות, לא - וודאות, שכל מה שקרה פעם אחת יקרה שוב, לא פעם אחת נוספת אלא אינסוף פעמים. מכאן, אם אחת מהתאוריות נכונות (או שתיהן) ישנם אינסוף Gagum-ים שכותבים את ההודעה שכתבת ברגע זה, עוד שנייה ולנצח; כולנו בני אלמוות (במובן סתמי משהו); כל מה שקרה יקרה שוב (ואף קורה במקביל גם בהווה); כל מה שיכול-בכוח (בפוטנציה) להתקיים, אכן יתקיים, מתקיים והתקיים (רעיון קצת מסחרר, לא?).

gagum

New member
תגובה

אין לזה קשר להתמודדות. תגיד, מה היה לפני המפץ הגדול? כלום? זה לא קשור לדמיון זה קשור להגיון, תמיד התרחש משהו לפני משהו לפני משהו שקרה לפני משהו אחר וכמו כן קרו דברים גם לפני המפץ הגדול. ולכן אני אומר שמבחיה הגיונית אין לזמן גבולות. כמו כן אני חושב שלמרחב אין גבולות ואין "סוף" אבל אין לי כוח לדון על זה.

ל נ צ ח

New member
מעולמים הם הדברים באלוהים(באינסוף)

האינסוף אינו גוף ואין לו צורת הגוף. באינסוף אינסוף מצבים של התחלה וסוף וסדר מופתי. המתבצע דרכן של המחזוריויות. כל תחילת מחזוריות היא עולם-החיים שבראשיתו, עולם שנברא על חורבן העולם שקדם לו. כל מחזוריות שלמה היא גלגול. לה ראשית(התחלה) וגם אחרית(סוף) ומה שביניהם (עולם כמנהגו, עולם-החיים) בכל סוף מחזוריות גוג-מגוג וכוווווווווווווווווולם לגיהינום. בגיהינום כל הדברים משתכפלים לקראת הסיבוב הבא. וחוזר חלילה... בין חורבן לתחייה: מאת: ל נ צ חו 18/04/06 | 10:00 על נח והתיבה, המבול והגיהינום ומערת המכפלה: נח בקשר לנח, דורו של נח הוא הדור האחרון בזמן המודרני, ז"א הדור של סוף אחרית-הימים. נח מסמל את המצב הנוח שיהיה לאדם (ליהודים במיוחד) באותם הימים של לפני החורבן.(סוף-העולם) אז המבול. התיבה מסמלת המצב, המיקום, ריכוז כולם בעת שבין החורבן לתחייה. זו תהיה המציאות לכל הנשמה בזה פרק זמן-המעבר שבין-העולמות (בין עולם-החיים שחרב לעולם-החיים שקם על חורבותיו). כמו כל תהליך,גם תהליך-המעבר מתרחש באופן דטרמיניסטי. כמו כל תהליך, גם זה התהליך חוזר-חלילה בעתו שהוא בין כל חורבן לתחייה, ו תמיד זה מתרחש בפועל אך ורק בזמן-המודרני של המאה ה 21 בה נחרב העולם, עולם-החיים, למאה ה 20 בה אלוהים מקים שוב עולם-חיים חדש הוא העולם-הבא שנברא במקומו של עולם-החיים שנחרב התיבה היא המקום בזמן בו אלוהים ממקם, מכנס את כל יסודות-הנבראים על כל ניגודיהם וזאת למען הנצחתם, למען הנצחת החיים ע"י שיכפולם אחד לאחד בדיוק-אלוהי-מושלם שיהיו כמו שמתמיד בעולמות קדם כבר היו. זאת התוכנית הדטרמיניסטית היא למען-כולם, למען כל הנשמה, וכך בכדי להנציח את החיים באדם ובגוף צעיר חדש ורענן (בכדי שהנשמה שוב דרכו גוף-האדם תחייה ובארץ-המובטחת שהיא העולם החדש הנברא שאותו ביחד עם כל היקום אלוהים מקים מחדש במקום קודמו שחרב. וכל זאת העשייה נעשית למען כולם היסודות המכונסים במהלך הזמן של לפני תחיית-המתים הכללית בעולם-הבא. ~ ישעיה סה (יז) כי הנני בורא שמים חדשים וארץ חדשה ולא תזכרנה הראשנות ולא תעלינה על לב" * * אותה הגברת בשינוי האדרת תיבת-נוח, מערת-המכפלה, ארץ לא לכם, ארץ מצרים, גיא צלמוות, ארץ חם, אדום, ארץ לא זרועה, שאול תחתיות, ארץ רפאים .. כל אלה ועוד שמות נוספים המוצגים בתנ"ך שלא כאן ציינתי אותם, מתייחסים לעולם-המתים מתייחסים לגיהינום-הנורא. שמות אלה הן "אותה הגברת בשינוי האדרת". ___________________ וכאשר שואלים: איך מבול??? הרי אלוהים הבטיח אחרי המבול שלא יביא על זו הארץ עוד מבול נוסף התשובה היא, שאלוהים, בורא עולם חדש אחרי המבול של העולם שקדם לו והמבול על הארץ הוא מציאות << פעם אחת בלבד בכל עולם נברא חדש >> ויהיה ויגיע לאחריתו, יבוא המבול עליו. את שחרור כל הנשמה ממיצרי העבדות-לחרות, מהגולה (מעולם-המוות שהוא הגיהינום) לגאולה (לחיים, לעולם החיים), אלוהים לנו בעתה יחישנה. ישעיה ס (כא) ועמך כלם צדיקים לעולם יירשו ארץ נצר מטעו \{מטעי\} מעשה ידי להתפאר: (כב) הקטן יהיה לאלף והצעיר לגוי עצום אני יהוה בעתה אחישנה ישעיה סה (טז) "אשר המתברך בארץ יתברך באלהי אמן והנשבע בארץ ישבע באלהי אמן כי נשכחו הצרות הראשנות וכי נסתרו מעיני: אמן.

gagum

New member
אז המבול זה הגיהנום?

לא ממש הבנתי אותך בהודעה הזאת. המבול זה הגיהנום ואלוהים מציל את נח מן אותו הגיהנום?

המבול הוא תחילתו של חורבן-העולם

נח מסמל את המצב הנוח שיהיה לאדם בטרם-החורבן. (חורבן הבית (העולם). התיבה מסמלת מקום בגיהינום שבו משתכפלים כל בעלי-החיים, האדם.
נענע פורומים http://forums.nana.co.il תאריך : 02/08/2001 8:03:49 מאת : בן עמי *לנצח * ([email protected]) נושא : מסורת משמרת-עם, אך אמת הבית היא: בתגובה ל: בית המקדש. (- יעקב) ההודעה שלי היא: שבית המקדש = עולם- החיים! הבית הראשון הוא העולם (עולמות) שהיה (והיו) לפני זה ונחרב לקראת העולם-הזה כך שמבט מעולמנו-זה, העולם שקדם-לו וכך אינסוף העולמות שקדמו לעולמנו-זה = "הבית-הראשון"! בעולם שהיה כשהיה, הוא היה מחושב הבית השני וכשנחרב נהפך לבית השלישי העולם(והעולמות) שהיה(היו) לפניו נחשב(ו)לפני חורבנו כבית ראשון. ובעולמנו אנחנו בבית השני כשהבית הראשון היה בעולם שהיה ובעולמות שקדמו לו כשייחרב זה הבית הוא ייחשב כחורבן הבית השלישי (כי זה יהיה המצב לעומת מצב חיים-זה המוכר לנו הנחשב הבית השני.) אחרי תחיית-המתים בעולם-הבא, ייחשב בעולם הבא עולם-החיים שוב כבית שני כשהעולם(עולמות) שהיה(ו) לפניו בית ראשון. * _____ * ל נ צ ח * _____ *

dan154

New member
זה בהחלט קשור לדמיון האנושי,

כאשר השימוש במילה דמיון הוא גמיש מעט, והכוונה היא לאינטואציה שלנו. כללי ההיגיון, אף שהם נראים לנו כה ברורים מאליו ואוניברסליים, לא ניתנו לנו כתורה מסיני, אלא ניבנו בתוכנו על ידי הברירה הטבעית, שהעדיפה אורגניזמים בעלי מעבדי מידע (מוחות) שפעלו בהתאם לעולם שבו התקיימו. האינטואציה שלנו, כוחה יפה בסוואנות של אפריקה היכן שהתפתחנו לכדי מין, אך אף אחד לא מבטיח לנו שהיא תשמש אותנו כראוי כאשר אנו חוקרים חלקיקים תת אטומיים, מהירויות קרובות למהירות האור, זמנים הנמדדים במיליונים ואת לידת היקום. מה שאני מנסה להגיד הוא שההיגיון שלנו אינו מושלם, יש בו חורים, ואינספור פרדוקסים מוכיחים זאת. כוחו יפה בחיינו היומיומיים, מכיוון שלחיים כאלו הוא תוכנן. התפתחנו בסביבה שדרשה מאיתנו ככל היותר להתמודד עם מרחב תלת מימדי, תקופות שלא עולות בהרבה על חיי אדם, עצמים בעלי גודל הרלוונטי לציידים לקטנים (אף צייד ארכני מעולם לא נדרש לטפל בחלקיקים תת אטומיים) וכיוצא באלה. אם תרצה לבדוק את כוחה של האינטואציה שלך, נסה נא לדמיין יקום בעל ארבעה או חמישה מימדים (ממדי המרחב הם אורך, רוחב וגובה, או יש שיכנו אותם אורך רוחב ועומק). לכולנו נדמה שאין אפשרות אחרת, אנו לא מסוגלים לדמיין אפילו יקום בעל ארבעה מימדים או חמישה, או אפס או אחד (ואם אתה חושב שהצלחת לדמיין יקום שכזה אז כנראה לא הבנת במה מדובר). אבל זה לא אומר ששלושה ממדי מרחב הם מן ההכרח, ייתכן מאוד שזה מספר מאוד שרירותי: רק שלושה נפרסו לכדי קיום במפץ הגדול אך ייתכן גם מספר אחר. כל מה שזה מראה לנו זה שהתפתחנו ביקום בעל שלושה ממדי מרחב ולכן רק כשיקום תלת מימדי הוא שאנו חוקרים ניתן לסמוך על האינטואציה, בנושא זה. אל תבינו אותי לא נכון, ההיגיון הוא הכלי היחיד שיש לנו. באמצעות בדיקה אמפירית וניתוחה על ידי כללים נוקשים, רק כך אנו מסתדרים בחיינו היומיומיים ואף חוקרים עולמות ויקומים מקבילים. אך כאשר אנו מגלים סתירה, למשל סדרה מאוד ארוכה של טענות לוגיות + בדיקות אמפיריות מראה לנו שחלקיק תת אטומי יכול להתקיים ולא להתקיים בו זמנית (דבר זה מתנגש עם חוק מאוד בסיסי באותו ההיגיון שהוביל אותנו למסקנה המזעזעת הזו - כיצד יכול דבר הן להתקיים והן לא להתקיים בו זמנית?), אל לנו לתת לאינטואציה המוגבלת שלנו להטריד אותנו, ונזכור שאולי בסוואנות של אפריקה דברים עובדים ככה, אך ברמה תת אטומית זהו עולם שונה לגמרי (והדבר נכון לגבי הגדול מאוד כפי שהוא נכון לגבי הקטן מאוד, וגם לגבי המהיר מאוד וגם לגבי לידת היקום ותחילת הזמן). אתה לא הראשון שחשב על הפרדוקס שבתחילת הזמן (אז מה קרה לפני תחילת הזמן, ישאל הילד הסקרן), או על גבול מרחבי (ומה קיים אחרי הגבול??). אך הקושי והפרדוקס שאנו מוצאים בדברים כאלו, לא צריך לגרום לנו להחליט שאין התחלה לזמן ושאין גבול למרחב, אלא רק להבין שהאינטואציה שלנו די מוגבלת ובנויה לעולם "פשוט" ומוכר, לא ללידת היקום או עולמות מקבילים. אולי יש התחלה לזמן או אולי הוא באמת אינסופי, אך זה שקשה לנו להתמודד אינטואטיבית עם אפשרות זו או אחרת לא צריך להכריע את העניין. וכפי שכבר אמרתי, עובדה היא שהאינטואציה איכזבה אותך במקרה זה, וזו דוגמא יפה מאוד למגבלות האינטואציה. מסתמן כי אכן יש התחלה לזמן, לפחות לפי התאוריה הפיזקלית העדכנית, הוא נפתח עם שאר ממדי המרחב במפץ הגדול וכל שאלה לגבי מה היה לפניו אינה לגיטימית.

למעלה