תחרות כלבים?

EyaL 2 3

New member
תחרות כלבים?

שלום אני אייל אני חדש כאן... יש לי איזה סוג של פרשנות לתחרות כלבים נחמד יהיה לשמוע מה אתם חושבים עליה... "תחרות כלבים,רצים במעגל" נראה לי שאביתר מדבר על המירוץ שבו רוב בני האדם בחברה המערבית נמצאים המירוץ אחרי הכסף, הכבוד, נדמה שהחברה שלנו הופכת להיות יותר ויותר תחרותית. אנשים חושבים שיותר כסף יותר גאווה יותר כבוד יותר חומריות תביא להם אושר אבל בסופו של דבר הם רק רצים אחרי הזנב של עצמם , הריצה במעגל מסמלת את העובדה שאין פה בעצם קו סיום לתחרות הזאת אם יהיה לך יותר אתה לא תהיה מאושר אתה תרצה עוד ולכם בעצם אנשים רצים במעגל.העיניים הרעבות מסמנות איזה סוג של רעב לעוד ועוד ועוד... "בנעליים היפות, אני רץ יחף." הנעליים היפות בעצם מסמנות את החומרניות של האנשים .. גם אותי זה משגע איך אנשים משקיעים כל כך הרבה כסף בנעליים... אבל עזבו זה ויכוח אחר.. הם רצים בנעליים היפות שלהם," אני רץ יחף"- אביתר בעצם מכריז שהוא יצא מאותה תחרות כלבים , הוא הבין שהחומרניות לא היא שתעשה אותו מאושר לכן העובדה שהוא רץ יחף מסמלת את החופשיות שלו וביננו איזה כיף זה ללכת יחף... "חלומות עמוקים אני מגיע ראשון"- לכולנו בעצם יש חלום עמוק על אושר ושלווה הבעיה שכל עוד אנחנו באותה תחרות כלבים ארורה אף פעם לא באמת נגיע למקום שאליו אנו חפצים להגיע... אביתר בדרך לאותו מקום, אם הוא לא כבר שם... "נוסע במונית לא זוכר את הכתובת כל כך הרבה זמן בחושך"- אביתר בדרך לאותו מקום שכולנו רוצים להגיע אבל הוא לא ממש זוכר את הכתובת הוא היה כל כך הרבה זמן בעצב בייאוש באותו חושך פנימי שגם אותו לצערי כולנו מכירים...הנסיעה במונית מסמלת אולי שבסופו של דבר לא אביתר הנהג ויש פה עוד גורם שמכתיב את הדרך - ה' " הייאוש הבשר הגאווה אויבים גדולים שאני טיפחתי" שאביתר מדבר על החושך הוא מדבר בדיוק על המצבים האלה: הייאוש תאוות הבשרים( רצון לזיין כל מה שזז..אין ספק אויב גדול של המין הזכרי...) הגאווה( שעליה דיברתי בהתחלה) אביתר הגיע להארה שהוא בעצם יצר וטפח את האויבים האלו(לכן הוא יכול גם להשמיד אותם- מה שקילקלת אתה יכול גם לתקן) "להדליק את השמש בצחוק ובכי ובמנגינה"- אחד המורים הרוחניים הגדולים אושו מהודו דיבר על בכי כדרך לטהר את עצמך ולהדליק את האור הפנימי, על פי אושו מי שלא יודע לבכות באמת ובתמים, גם לא יודע באמת לצחוק.. אני יודע שאביתר היה בהודו והעביר זמנים באשראמים ומנזרים ואני בטוח שהוא השתמש בתובנה הזאת...אלפי אנשים כבר עברו את המדיטציה של אושו של בכי אחר כך צחוק..ובמנגינה? שמנגנים ושרים תמיד מדליקים את השמש.. " אני כבר מגיע אני כבר נמצא" הנה הוא מגיע לאותו מקום, הנה הוא כבר שם בית שני- מצטער לא הצלחתי לחשוב על כלום אולי עכשיושהצעתי את הפרשנות שלי לשיר מישהו יוכל לעזור לי לנתח אותו אני מקווה שאתם לא אוכלים פלאשים משיעורי ספרות,,,אבל זה הניתוח שלי לשיר מקווה שאהבתם ומצפה לתגובות...

ophir j j

New member
קודם כל ברוך הבא...! ../images/Emo140.gif

הניתוח שלך מאוד מעניין ויפה... דבר אחד בלט לעיני והפרע לי: כשמשורר מחבר שיר, הוא לא בהכרח כותב על עצמו... המשורר לוקח את המשקעים, הכאב, הרגשות וכדומה שאצלו, מעבד אותם ולבסוף יוצא שיר... יותר נכון יהיה לכתוב במקום אביתר בנאי - הדובר... בנוגע לשאר הניתוח, אצטרך לחשוב על זה זמן מה, ואחזור לפה כדי להמשיך את תגובתי... ח"ח לך!

ח ל ו ן

New member
לדעתי הוא כן כותב על עצמו

כי בכל מיני ראיונות על האלבום החדש אביתר אמר שהאלבום מתאר בעצם כל מיני חוויות שהוא עבר.

paper pieces

New member
אהבתי את הפירוש

תמיד תהיתי לעצמי מה השורות הראשונות של השיר אומרות, עכשיו דברים מתחילים להתחבר...
ברוך הבא!!!!!

Gingerbread

New member
וואו.

תארת בצורה מדוייקת להפליא את ההרגשה שלי כששמעתי את השיר. אף פעם לא הצלחתי להסביר מה אביתר מתאר כאן, והנה אתה עושה את זה כל כך יפה
כל הכבוד לך על היוזמה! אהבתי מאוד!

maskith

New member
המשך של הבית השני של השיר...

הבית השני ממשיך ומתאר איזשהו מאבק של רצון לשנות ולא ללכת בזרם אלא למצוא דרך שנכונה לו- "המעקה רטוב, המדרגות גבוהות" - דברים שמכשילים אותו מלעלות מעלה- המעקה אמור לעזור לו אבל הוא מחילק המדרגות גבוהות מידי והוא מתקשה לטפס עליהם, ואז אחרי המלחמות שיש בתוכו הוא רוצה לישון אבל הוא לא יכול הוא רוצה שקט מכל מה שהולך לו בראש- "חצוצרות בלילה במיטה" ואז מתוך כל הבלאגן שנוצר- "מכוון את התנועה בלי לדעת לאן" הוא יודע שיש מקום אליו הכל צריך ללכת אבל מרוב הבלבול והקושי הוא לא יודע לאן- ושוב- נוסע במונית לא זוכר את הכתובת- יש יעד אבל הוא עוד לא ברור כי יש דברים שמעקבים אותו מלהגיע- יואש בשר גאווה, ברגע שמודע לבעיה, הברגע שיפתור אותה- יגיע לאן שרוצה. בכולופן אחלה שיר.

תגובה ראשונית ואולי לא מבוססת.

אני חושב שכדאי להתייחס לכך שהוא אומר "מכוון את התנועה בלי לדעת לאן". אם הדובר ממשיך לדבר על עצמו (הוא מכוון את התנועה) אז אולי הכוונה היא לתפקיד שלו, של אביתר, כאמן שאמנם מעבד חוויות אישיות בשביל עצמו, אבל פורש אותן בפני הקהל שלו, ובכך הוא מכוון אותנו למקום כלשהו, שהוא לא יודעת להסביר בדיוק מה הוא. או לא.

evib

New member
אני מסכימה עם כל מילה

וממש אהבתי את הפירוש אבל... יש רק משפט אחד שאני פירשתי אחרת "בנעליים היפות אני רץ יחף"- אני חושבת שגם המשפט הזה מדבר על החומריות המזעזעת של העולם הקפיטליסטי שבו אנו חיים. אני חושבת שהמשפט הזה אומר שלא משנה איזה נעליים יש לך או כמה הן עלו וכמה הן יפות בסופו של דבר כולם רצים יחפים... לכולם יש את הריקנות הזו וכולם רוצים עוד משהו שהם חושבים שהוא יביא להם את האושר [עד שהם משיגים אותו ומחליטים שמשהו אחר יפתור להם את כל הבעיות כמובן...] אני לא חושבת שהוא דיבר ספציפית על עצמו כשהוא אמר "אני" [העובדה שעמיר לב כתב את השורה הזו רק מחזקת את זה לדעתי...] זה משפט שבא לחזק את מה שנאמר לפניו... אגב, יש גם משהו שלא התיחסת אליו "דיבור מרומז"- טוב בעצם הוא אכן ברור... הוא גם מדבר על ההתנהלות בעולם ועל חוסר הכנות של אנשים עם אנשים אחרים ובעיקר עם עצמם... [נ.ב- לא קראתי תגובות של אחרים כאן אז אני מתנצלת אם חזרתי על דברים... ] לילה טוב...

EyaL 2 3

New member
תחרות כלבים

שלום לכולם שמחתי לראות את התגובות ואת הפירושים של כולם ואני חושב שזה מה שיפה בשירה שאין פירוש אחד אלה שבסופו של דבר כולם צודקים וזה הגדולה של שירה . אני חושב שהשיר והדיסק בכלל הוא המשך ישיר ל"יש לי סיכוי" אם אז אביתר היה באיזה נקודה חשוכה בחיים שלו אבל ללא ספק שמר על אופטימיות יצא לאיזה שהוא מסע של חיפוש עצמי והגיע לדיסק הזה שלם יותר ואם הרבה אמונה (וגם כיפה על הראש מה שמראה באיזה דרך הוא בחר) אני גם חושב שבאמת הבית השני מדבר על קושי בדרך לטפס למעלה אבל ללא ספק גם מדגיש את העובדה שאסור להתייאש. עוד 20 שנה יילמדו שירים של אביתר בשיעורי ספרות (אל תשכחו איפה קראתם על זה בפעם הראשונה זה התחייבות!)

evib

New member
תודה...../images/Emo24.gif

אני יודעת... פשוט שיפצנו את הבית ולא היה לי מחשב בשלושת השבועות האחרונים אז אני די מנותקת מהעולם... למישהו באמת מתחשק לעדכן אותי מה קורה כאן

B a 7 a K

New member
כ"כ יפה, רק דבר אחד...

לפי דעתי "בנעליים היפות אני רץ יחף" יכול להתפרש בעוד צורה וגם להיקשר ישירות למה שאמרת. תחשבו על זה, בנעלים היפות, שבעצם מסמלות נעלים שהוציאו עליהן המון המון כסף, כמו שאמרת. ומה שאביתר אומר פה בעצם זה שלרוץ בנעליים היפות זה כמו לרוץ יחף, כאילו הן לא שם באמת, החומריות היא רק אשליה שמתישהו נגמר, לכן זה כמו לרוץ יחף. קצת שונה ממה שאמרת. אבל גם מה שאמרת בהחלט מתקבל על הדעת
ברוך הבא וברוך הבא גם לי, עד עכשיו הייתי רק בפורום עברי לידר אבל אני חושב שאשוטט גם כאן מדי פעם
(שמתם לב איך שני האומנים האלה איכשהו משתלבים ביחד? יש בשניהם איזשהו סוג של רגש כזה שאי אפשר להישאר אדיש אליו) ואגב, אני חושב שאיזה שילוב בין שניהם יכול להיות חלום שהתגשם עבורי. סתם רציתי לשתף :) לילה טוב לכל מי שהולך לישון עכשיו, ובוקר טוב לכל מי שיקום בשעות הקרובות ויקרא את זה.

../images/Emo54.gifוואי וואי חשת, שרשר ../images/Emo11.gif

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏[

למעלה